Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα

Μια πυξίδα που δείχνει (αθηναϊκό) Νότο κι έξι γευστικά σενάρια με διαφορετικά συστατικά, σε μια δημοφιλή πιάτσα που παίζει αναντίρρητα σε πολλά ταμπλό.

Food Mafia

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 1

Το απίθανο burger του Ηλία Σκουλά, η ξυλοφουρνιστή παέγια και το περουβιανό σεβίτσε θαλασσινών παίρνουν τον αέρα τους δίπλα στις γλάστρες με τα μυριστικά κι εσύ απολαμβάνεις την ήσυχη πλευρά της Γλυφάδας με ένα touch ­νυχτερινής Αμερικής.

Σαρδελάκι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 2

Σε αυτό το λιτό, νεο-ταβερνέ στέκι γίνεται λαϊκό προσκύνημα: το στεγνο-τηγανισμένο ψιλό ψαράκι, το χταπόδι, τα καλαμαράκια, οι τρυφερές ψητές γαρίδες συνδυάζονται με ούζα και τσίπουρα αλλά και με γρήγορο σέρβις και καλή σχέση ποιότητας-τιμής.

Moouu

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 3

Κι εγένετο κρέας! Picanha και oyster blade, flank steak και thin skirt έρχονται ψημένα ακριβώς όπως τα ζητάς (οι σερβιτόροι έχουν φροντίσει να σε κατατοπίσουν για το ψήσιμο που αναδεικνύει τα χαρακτηριστικά κάθε κομματιού), με βαθιά κρεάτινη νοστιμιά.

Mezze Glyfada

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 4

Kεφτεδάκια με σάλτσα φέτας ή αβγά μάτια με πατάτες και πικάντικο σουτζούκι, κρεατο-σουβλίτσες που γίνονται ανάρπαστες αλλά και μπακαλιαράκι καπνιστό με πιπερίτσες τουρσί και σαρδέλες σε μπρουσκέτα: μεζές έτσι, μεζές κι αλλιώς. Κι ένας πολύ όμορφος χώρος για side dish.

Cantinetta

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 5

Όταν ο σινεφίλ Τάκης Bερέμης συνεργάζεται με τον σεφ Κώστα ­Τσίγκα, δεν είναι διόλου περίεργο που γύρω από ένα τεράστιο ασπρόμαυρο πορτρέτο του Ρόμπερτ ντε Νίρο στροβιλίζονται αργοψημένες πορκέτες, ωραίες καρμπονάρες και πίτσες με λεπτό και τραγανό ζυμάρι.

Δράμι

Έξι στάσεις στην καλοκαιρινή Γλυφάδα - εικόνα 6

Στην Αγία Βαρβάρα η μεζεδο-αρχή και στη Γλυφάδα η μεζεδο-συνέχεια, σε ένα χώρο επίσης αλά παλιό μπακάλικο, παρεΐστικο και φιλικό. Στη «συλλογή» του θα βρεις μποχ­τσαδάκια, γκιουζλεμέδες, φωλιά κοτόπουλου με καπνιστό τυρί, ­πανσετάκια και θαλασσινά.

Περισσότερες πληροφορίες

Mezze Glyfada

Φοίβης 11 & Αγγ. Μεταξά 34, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Δράμι

Φιλικής Εταιρείας & Λαοδίκης 22, Γλυφάδα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα ενδιαφέρον update για το Βαρούλκο

Στο εμβληματικό εστιατόριο του Πειραιά, για παρά θίν' αλός γεύματα μια ανάσα από τη θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
06/10/2025

Εκτός πιάτσας εστιατόρια της Αθήνας που αξίζουν την προσοχή σου

Μία ενδεκάδα από εστιατόρια σε μάλλον απροσδόκητες γειτονιές της πόλης, που έχουν κάτι να πουν σε κάθε τύπο foodie.

Δείπνο στις βραβευμένες αυλές και βεράντες της Αθήνας

Τώρα που ο καιρός στρώνει ξανά, εκμεταλλευόμαστε τις καλοσύνες του για όσο κρατήσουν, κλείνοντας τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια με αυλές και βεράντες της Αθήνας, και μάλιστα στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το δημοφιλέστερο γαστρονομικό happening της πόλης.

Vedema γιορτής και αναστοχασμού για το μέλλον του Σαντορινιού κρασιού

Όλα όσα "τρύγησε" η φθινοπωρινή γιορτή του κρασιού της Σαντορίνης από τον Όμιλο Katikies στο εστιατόριο Selene.

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.