6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο  και το γκρι πάει πάσο.

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο

Έξι σημεία του αθηναϊκού κέντρου όπου δέντρα, λουλούδια και μυριστικά στήνουν τη δική τους αστική εξοχή. Φαγητό και ποτό σερφάρουν στο πράσινο – και το γκρι πάει πάσο.

Αγορά Select

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 1

Ένας καταπράσινος «φράχτης» οριοθετεί μια μικρή αυλή

πίσω από το «Hilton», όπου μπορείς να αποδράσεις από την κίνηση και τις εικόνες της πόλης πίνοντας τον καφέ ή το ποτό σου, αλλά και να διαλέξεις κάποιο

από τα μαγειρευτά ή τα θαλασσινά του πιάτα…

Αίγλη Εστιατόριο

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 2

Κολοκυθοκεφτέδες, χταποδάκι, κεφτεδάκια και άλλες γεύσεις ελληνικής παράδοσης σε σκηνικό… πιο πράσινο δεν γίνεται. Στον κήπο του Ζαππείου, ανάμεσα στις

φυλλωσιές, με μπαλαντέρ τη θέα στο βράχο της Ακρόπολης.

Έχει και καλές τιμές.

Fuga

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 3

Κρυμμένο μπιζού ανάμεσα

στις νεραντζιές, στις μανόλιες και στα λουλούδια του απίθανου κήπου του Μεγάρου Μουσικής. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα

σε ζυμαρικά, ριζότι, burgers

και αλλαντικά σερβιρισμένα

με αλμυρούς λουκουμάδες –

καλοκαιρινό χιτάκι.

Λεύκες

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 4

Φέρνει στο Γαλάτσι κόσμο

απ’ όλη την Αθήνα λόγω μαγειρικής –τι θα λέγατε για ένα ριζότο με κορφές βλίτων, πέστο φουντουκιού και πικάντικη γραβιέρα;– και αυλής. Πολύ ατμοσφαιρική πινελιά τα αγροτικά εργαλεία (ένας

μύλος, μια ποτίστρα κ.ά.) κάτω από τα δέντρα.

Αλεξάνδρα

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 5

Καλομαγειρεμένη ελληνική κουζίνα με τοπικές νότες. Πού; Κάτω από μια μουριά, δίπλα σε έναν τοίχο καλυμμένο ολόκληρο από κισσό, απέναντι από τα Παναθήναια,

δύο βήματα από τη λεωφόρο

Αλεξάνδρας. Guess what, δεν κλείνουν τον Αύγουστο.

Σπύρος και Βασίλης

6 «πράσινα» spot για φαγητό στο κέντρο - εικόνα 6

Διαχρονικό, πιστό στο πνεύμα

της γαλλικής παράδοσης,

το κολωνακιώτικο εστιατόριο

το καλοκαίρι μεταφέρεται στο πράσινο της απέναντι πλατεΐτσας, για να τρως τη σωστά ψημένη entrocote και τον coq au vin

σου σε μια όαση δροσιάς

και ηρεμίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Σπύρος και Βασίλης

Λάχητος 5, Κολωνάκι
  • Ethnic κουζίνες

Λεύκες

Πυθαγόρα 1 & Λεωφ. Γαλατσίου 100, Γαλάτσι
  • Εστιατόρια

Αλεξάνδρα

Αργεντινής Δημοκρατίας 8Α, Λεωφ. Αλεξάνδρας, Πάρκο Παναθήναια, Νεάπολη
  • Εστιατόρια

Fuga

Κόκκαλη 1, Αμπελόκηποι
  • Ethnic κουζίνες

Αγορά Select

Χ. Μέξη 8 & Βεντήρη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.