Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το

δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος, ο Μανώλης Μούτσος και ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος υπογράφουν ένα opus (έργο) που διαφέρει. Και στην αντίληψη της λειτουργίας του, και (κυρίως) στις γεύσεις του, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη των cafes. Ακόμα και μέσα από κάποιες ατέλειες – όπως σε κάθε αρχή. Στο πεδίο του ποτού, η μπάρα έχει κι αυτή τα δικά της θέλγητρα, ενώ σύντομα κάποια βράδια (με πρώτη επιλογή νομίζω την Κυριακή) θα ξεκινήσουν και live. Τo (παλιό) «Akanthus», άλλωστε –μην το ξεχνάμε–, ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που έδεσαν το γλέντι με το φαγητό. Μινιμαλισμός, λοιπόν, αλλά με μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη μπουκάλια στον έναν τοίχο και κοντράστ ξύλου με σκούρα χρώματα στο ντεκόρ (το οποίο έχει επιμεληθεί η Λίλα Σαραντίτη) και μια μαξιμαλιστική κουζίνα με πραγματικά πολυσυλλεκτική γκάμα συνταγών από τον σεφ Μεντζέλο Δροσόπουλο (βλ. «Figueira», «Ακρωτήρι Boutique» κ.λπ.) είναι αντικειμενικά θελκτικό σύνολο.

Αν έχεις χρόνο, μπορείς να φας ένα πλούσιο πρωινό, την πρώτη καλή γνωριμία με την κουζίνα, όμως, θα την κάνεις με το μεσημεριανό μενού το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από ριζότο με άγρια μανιτάρια και tapenade τρούφας μέχρι μπριάμ στα πιάτα ημέρας. Κι αν συνεχίσεις με καφέ, μπορείς να τον «γλυκάνεις» μ’ ένα… σάντουιτς από ψητό κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι. Γενικά τα επιδόρπια κερδίζουν τις εντυπώσεις και σε πλήθος, και σε γεύση. Υπερέχει το τιραμισού με σαβαγιάρ και σάλτσα καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι ουίσκι. Στην τελευταία μας επίσκεψη ξεκινήσαμε με μια πρωτότυπη χωριάτικη σαλάτα (€ 10,50) με καπνιστή φέτα, τραγανό χωριάτικο φύλλο κι ελαιόλαδο ντομάτας, μοιραστήκαμε σπαράγγια ψητά με ζεστή σάλτσα ταρτάρ και σκραμπλ σε κροστίνι τρούφας (σούπερ πιάτο, με € 13) και αφοσιωθήκαμε σ’ ένα φρέσκο φιλέτο σφυρίδα και στο rib eye από Black Angus. Το πρώτο, με τους χυμούς του ολοζώντανους, σερβίρεται, στην ίδια τιμή (€ 29,50), σε δύο παραλλαγές: με πράσινες και μαύρες ελιές, σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού, ντομάτα ψημένη με κάππαρη και πατατάκια τσιπς η πρώτη και στη σχάρα με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι με ημίλιαστη ντομάτα και το λαδολέμονό της η δεύτερη. Το steak (400 γρ. στα –προσιτά– € 28), που γαρνίρεται με πατάτες, λαχανικά και σος fines herbes, ήταν τόσο καλό, που και μόνο γι’ αυτό θα επιστρέψω!

(+) Ο μεγάλος κατάλογος, με εξαιρετικά πολλές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

(-) Η μπάρα «κάτι θέλει» για να ζεσταθεί και να αρχίσει να κάνει παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Inner Pleasure

Λεωφ. Άγγελου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.