Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανανεώνει το αγαπημένο κυριακάτικο ραντεβού των Αθηναίων με ένα νέο, διαδραστικό brunch concept, υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας Μάγκυς Ταμπακάκη.

Κάθε Κυριακή, το Mercato μεταμορφώνεται σε μια γιορτή της ιταλικής γεύσης και της καλής ζωής: Το ριζότο τελειοποιείται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, η φοκάτσια ψήνεται και γεμίζεται επί τόπου, ενώ τα φρεσκοανοιγμένα στρείδια συνοδεύονται με παγωμένη σαμπάνια, όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 1

Το brunch του Mercato έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και φέτος επιστρέφει πιο ζωντανό και feelgood από ποτέ. Live cooking stations, εκλεκτά ιταλικά προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις αλλού και DJ sets με μεσογειακές μουσικές συνθέτουν ένα ιδανικό τερέν απόλαυσης και διασκέδασης.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν ο σταθμός στρειδιών & σαμπάνιας, το τρόλεϊ με τορτελίνι από την Μπολόνια, τα live carving stations με porchetta και brisket, τα σπάνια ιταλικά τυριά, αλλά και η σοκολατένια έκπληξη που σφραγίζει το φινάλε. Το brunch buffet σερβίρεται κάθε Κυριακή, 13:00–17:00 (€85/άτομο), ενώ οι μικροί επισκέπτες απολαμβάνουν παράλληλα τη δωρεάν είσοδο στο Kids Club του resort.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 2

Χειμερινό μενού και ταξίδι από τη Νάπολη ως το Τορίνο

Με την έλευση του χειμώνα, το Mercato παρουσιάζει και τα νέα εποχικά του μενού (διαθέσιμα από τα μέσα Νοεμβρίου), σε μια περιπλάνηση στις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Ιταλίας. Η Μάγκυ Ταμπακάκη εμπνέεται από την cucina povera και τη μεταφράζει σε σύγχρονα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 3

Από το Μιλάνο, με crostata Gorgonzola, ως τη Σικελία, με risotto al pistacchio, burrata και λεμόνι, κάθε στάση έχει τον δικό της χαρακτήρα. Τα ziti της Νάπολης με μικρά κεφτεδάκια, τα orecchiette της Πούλια με μπρόκολο και τα arancini με τρούφα από το Πιεμόντε αφηγούνται ιστορίες τόπων και μνήμης, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη γεύση.

Η ανανεωμένη wine list και τα κοκτέιλ της Spritzeria συμπληρώνουν το σκηνικό, μαζί προφανώς με τα νέα επιδόρπια, που υπόσχονται γλυκό φινάλε με φόντο τον Σαρωνικό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.