Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανανεώνει το αγαπημένο κυριακάτικο ραντεβού των Αθηναίων με ένα νέο, διαδραστικό brunch concept, υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας Μάγκυς Ταμπακάκη.
Κάθε Κυριακή, το Mercato μεταμορφώνεται σε μια γιορτή της ιταλικής γεύσης και της καλής ζωής: Το ριζότο τελειοποιείται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, η φοκάτσια ψήνεται και γεμίζεται επί τόπου, ενώ τα φρεσκοανοιγμένα στρείδια συνοδεύονται με παγωμένη σαμπάνια, όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή.

Το brunch του Mercato έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και φέτος επιστρέφει πιο ζωντανό και feelgood από ποτέ. Live cooking stations, εκλεκτά ιταλικά προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις αλλού και DJ sets με μεσογειακές μουσικές συνθέτουν ένα ιδανικό τερέν απόλαυσης και διασκέδασης.
Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν ο σταθμός στρειδιών & σαμπάνιας, το τρόλεϊ με τορτελίνι από την Μπολόνια, τα live carving stations με porchetta και brisket, τα σπάνια ιταλικά τυριά, αλλά και η σοκολατένια έκπληξη που σφραγίζει το φινάλε. Το brunch buffet σερβίρεται κάθε Κυριακή, 13:00–17:00 (€85/άτομο), ενώ οι μικροί επισκέπτες απολαμβάνουν παράλληλα τη δωρεάν είσοδο στο Kids Club του resort.

Χειμερινό μενού και ταξίδι από τη Νάπολη ως το Τορίνο
Με την έλευση του χειμώνα, το Mercato παρουσιάζει και τα νέα εποχικά του μενού (διαθέσιμα από τα μέσα Νοεμβρίου), σε μια περιπλάνηση στις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Ιταλίας. Η Μάγκυ Ταμπακάκη εμπνέεται από την cucina povera και τη μεταφράζει σε σύγχρονα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Από το Μιλάνο, με crostata Gorgonzola, ως τη Σικελία, με risotto al pistacchio, burrata και λεμόνι, κάθε στάση έχει τον δικό της χαρακτήρα. Τα ziti της Νάπολης με μικρά κεφτεδάκια, τα orecchiette της Πούλια με μπρόκολο και τα arancini με τρούφα από το Πιεμόντε αφηγούνται ιστορίες τόπων και μνήμης, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη γεύση.
Η ανανεωμένη wine list και τα κοκτέιλ της Spritzeria συμπληρώνουν το σκηνικό, μαζί προφανώς με τα νέα επιδόρπια, που υπόσχονται γλυκό φινάλε με φόντο τον Σαρωνικό.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.
