Σε ένα από τα πιο cool ιταλικά της Αθήνας στήνουν μια πραγματική γιορτή γεύσης

Brunch all’italiana με θέα το Σαρωνικό και νέο μενού που σε ταξιδεύει από τη Νάπολη ως το Τορίνο.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens ανανεώνει το αγαπημένο κυριακάτικο ραντεβού των Αθηναίων με ένα νέο, διαδραστικό brunch concept, υπό την καθοδήγηση της ταλαντούχας Μάγκυς Ταμπακάκη.

Κάθε Κυριακή, το Mercato μεταμορφώνεται σε μια γιορτή της ιταλικής γεύσης και της καλής ζωής: Το ριζότο τελειοποιείται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών, η φοκάτσια ψήνεται και γεμίζεται επί τόπου, ενώ τα φρεσκοανοιγμένα στρείδια συνοδεύονται με παγωμένη σαμπάνια, όπως ακριβώς πρέπει δηλαδή.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 1

Το brunch του Mercato έχει πλέον εξελιχθεί σε θεσμό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και φέτος επιστρέφει πιο ζωντανό και feelgood από ποτέ. Live cooking stations, εκλεκτά ιταλικά προϊόντα που δύσκολα βρίσκεις αλλού και DJ sets με μεσογειακές μουσικές συνθέτουν ένα ιδανικό τερέν απόλαυσης και διασκέδασης.

Μεταξύ άλλων, ξεχωρίζουν ο σταθμός στρειδιών & σαμπάνιας, το τρόλεϊ με τορτελίνι από την Μπολόνια, τα live carving stations με porchetta και brisket, τα σπάνια ιταλικά τυριά, αλλά και η σοκολατένια έκπληξη που σφραγίζει το φινάλε. Το brunch buffet σερβίρεται κάθε Κυριακή, 13:00–17:00 (€85/άτομο), ενώ οι μικροί επισκέπτες απολαμβάνουν παράλληλα τη δωρεάν είσοδο στο Kids Club του resort.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 2

Χειμερινό μενού και ταξίδι από τη Νάπολη ως το Τορίνο

Με την έλευση του χειμώνα, το Mercato παρουσιάζει και τα νέα εποχικά του μενού (διαθέσιμα από τα μέσα Νοεμβρίου), σε μια περιπλάνηση στις πιο χαρακτηριστικές γεύσεις της Ιταλίας. Η Μάγκυ Ταμπακάκη εμπνέεται από την cucina povera και τη μεταφράζει σε σύγχρονα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στην παράδοση και τη δημιουργικότητα.

Το ιταλικό εστιατόριο Mercato του Four Seasons Astir Palace Hotel Athens 3

Από το Μιλάνο, με crostata Gorgonzola, ως τη Σικελία, με risotto al pistacchio, burrata και λεμόνι, κάθε στάση έχει τον δικό της χαρακτήρα. Τα ziti της Νάπολης με μικρά κεφτεδάκια, τα orecchiette της Πούλια με μπρόκολο και τα arancini με τρούφα από το Πιεμόντε αφηγούνται ιστορίες τόπων και μνήμης, πάντα με το βλέμμα στραμμένο στη γεύση.

Η ανανεωμένη wine list και τα κοκτέιλ της Spritzeria συμπληρώνουν το σκηνικό, μαζί προφανώς με τα νέα επιδόρπια, που υπόσχονται γλυκό φινάλε με φόντο τον Σαρωνικό.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μια παριζιάνικη ταβέρνα στρώνει τραπέζι μαζί με τον Οικονόμου

Η Taverna Paris έρχεται σήμερα από την Πόλη του Φωτός στα Άνω Πετράλωνα και την Ταβέρνα Οικονόμου, σε ένα άχαστο gathering.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/11/2025

Μια ιταλική κουζίνα του Κεραμεικού κάνει ακόμα και τους δύσπιστους να λένε ‘Mamma Mia!’

Ιταλική φινέτσα και arty ατμόσφαιρα, εκεί όπου η γεύση συναντά την υψηλή αισθητική.

Σε έναν από τους ομορφότερους χώρους της Αθήνας σερβίρουν νέο μενού

Μία προνομιακή βεράντα με την Αθήνα στο πιάτο, έμφαση στην τέχνη και ωραίες γεύσεις.

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.