
Με κοφτερή μητροπολιτική αισθητική, το Yaboo στον Πειραιά έκανε σχεδόν αθόρυβα το ποδαρικό του στην πιάτσα του λιμανιού πριν από μερικούς μήνες, προσθέτοντας μια άκρως ενδιαφέρουσα ψηφίδα στο μωσαϊκό της γειτονιάς του αναπλασμένου Παπαστράτου, δυο δρόμους απόσταση από την αναβιωμένη οδό Δραγατσανίου.
Σχεδιασμένο σαν εστιατόριο για όλες τις ώρες της ημέρας, με προίκα την υψηλών προδιαγραφών κουζίνα που εγγυάται η υπογραφή της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη στο σχεδιασμό του μενού, και διάθεση να λειτουργεί επίσης ως φιλόξενο λιμάνι των ευ πίνειν αναγκών της περιοχής με την άκρως ενδιαφέρουσα cocktail list του, είναι μια σοφιστικέ πρόταση που φέρνει έναν άλλον αέρα στην περιοχή.

Προσεγγίζει κλασικές ελληνικές σπεσιαλιτέ με δημιουργική ματιά χωρίς όμως να λείπουν προσθήκες όπως mini burgers δίπλα σε hot dog με χωριάτικο λουκάνικο αγκαλιασμένο από χειροποίητο brioche με ταχίνι και μέλι, πεϊνιρλί παστίτσιο με μπεσαμέλ και μοσχαρίσιο κιμά Black Angus, αλλά και κρατσανιστά κολοκυθάκια που θα βυθίσετε σε τζατζίκι, απολαμβάνοντας γουλιά γουλιά τις δημιουργίες της μπάρας.

Το μενού που επιμελείται, ως culinary director, η Γεωργιάνα Χιλια δάκη, με τον Άγγελο Κοτσίρη σε ρόλο head chef, έχει εμφανώς διεθνείς επιρροές και προσοχή στα ωμά, με προτάσεις όπως το sashimi λαβράκι με σάλτσα jalapeño και μαγιονέζα Koscho, το ταρτάρ φρεσκότατου τόνου και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο.
Με αφορμή τα πρώτα του γενέθλια λοιπόν, το Yaboo ετοιμάζεται για ένα μεγάλο πάρτυ την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου, από τις 18:00 και μετά, έτσι ώστε να γιορτάσει τον ένα χρόνο λειτουργίας και να κεράσει παλιούς θαμώνες και νέους θαυμαστές. Εκεί θα μπορείς να απολαύσεις απολαυστικά bar bites από την σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, σε συνδυασμό με νόστιμα κοκτέιλ (σε συνεργασία με το LULU Bar) και με την μουσική υπόκρουση των sets του DJ Πάνου Δημητρόπουλου.
Info:
Αν θέλεις να κάνεις RSVP στο event, μπορείς να πας εδώ