Ο Παναγιώτης Γιακαλής φέρνει τη μικρή αυλή του "Patio" στην πιο μεγάλη στιγμή της

Το εστιατόριο στο ξενοδοχείο "The Margi" στη Βουλιαγμένη μεταμορφώνει κάθε γεύμα σε εμπειρία, συνδυάζοντας την αρμονία ενός ειδυλλιακού μεσογειακού σκηνικού με τη βαθιά ωριμότητα και δημιουργικότητα.

Patio 6

Η μικρή εσωτερική αυλή του ξενοδοχείου "The Margi" που στεγάζει το γαστρονομικό εστιατόριο "Patio" στη Βουλιαγμένη δίνει την αίσθηση ενός απάνεμου καταφυγίου από τον καλοκαιρινό πυρετό της αθηναϊκής ριβιέρας. Για στέγη της έχει τον ανοικτό ουρανό και κάθε φορά που βρίσκομαι εδώ, αγαπώ να τον βλέπω να βάφεται σε όλο και πιο βαθιές αποχρώσεις του μπλε έχοντας από κάτω του ούτε δέκα τραπέζια στρωμένα κομψά, με ολόλευκα υφασμάτινα τραπεζομάντιλα. Πλούσια φυτά αναρριχώνται στη σιλουέτα του ξενοδοχείου, η θεόρατη ελιά σε γλάστρα δεσπόζει στο κέντρο του χώρου και τριγύρω τα αέρινα υφάσματα σε συνδυασμό με την τερακότα στους τοίχους δημιουργούν ένα περιβάλλον μεσογειακής ομορφιάς με έντονα ρομαντικό ως και μυστηριακό χαρακτήρα.

Ο Παναγιώτης Γιακαλής, ένας σεφ εγνωσμένης αξίας που παρακολουθώ και γεύομαι χρόνια εκ του σύνεγγυς τόσο εδώ όσο και σε παράπλευρα πρότζεκτ, παραδίδει φέτος στο "Patio" την ωριμότερη στιγμή του. Μου το μαρτυρά ήδη από το ξεκίνημα της βραδιάς, γεμίζοντας το τραπέζι με μικρές μπουκιές τεράστιου γευστικού βάθους. Θα σταθώ στο έντονο όσο και φίνο σάντουιτς από παστέλι με φουα γκρά και χέλι αλλά και το εξαιρετικό λουκούμι της θάλασσας που φτιάχνει με μαγιάτικο και πασπαλίζει με άχνη προζυμένιου ψωμιού, θέλοντας να σας δώσω το στίγμα της κουζίνας του. Μιας κουζίνας πρωτότυπης και δημιουργικής, που αγαπά την έκπληξη και συχνά την ψευδαίσθηση, μιας κουζίνας με φίνα γαλλική καρδιά και ζωηρή ελληνική ψυχή.

Δείτε την αναλυτική κριτική του "α" για το "Patio".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Patio

(ξεν. «The Margi») Λητούς 11, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η Τρελή Ροδιά: Η νέα άφιξη στα Άνω Πετράλωνα όπου θα φας καλά και φθηνά

Η νέα γαστροταβέρνα των Πετραλώνων είναι ένας ιδανικός γευστικός προορισμός. Δοκιμάσαμε ορισμένα highlights του μενού και ιδού όλα όσα ξεχωρίσαμε.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/10/2025

12 με Τόνο

Ένα μικροσκοπικό στέκι με μεγάλα κότσια, στην εκτός ραντάρ πιάτσα της Νέας Ερυθραίας, μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Matcha Latte: Tο trend της εποχής και πού θα το βρεις στην Αθήνα

Τι είναι το φιστικί ρόφημα που έχει κατακλύσει το feed σου και πού μπορείς να το δοκιμάσεις στην πόλη μας;

To Yaboo στον Πειραιά κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και μας προσκαλεί σε πάρτυ

Bar bites, κοκτέιλ και χορευτική μουσική μας περιμένουν στο ντιζαϊνάτο εστιατόριο.

Σάββατο με BBQ στο Colonial στο Golf της Γλυφάδας

Επιστροφή με γεύσεις και μουσική κάθε Σάββατο μεσημέρι.

Βεργιώτικο

Στο ατμοσφαιρικό του εστιατόριο στη Βέροια, ο Νίκος Μαλλιάρας συνεχίζει να υπηρετεί επίμονα την τέχνη του κρέατος και την απόλαυση του μακριά από τις συνήθεις ταξιδιωτικές συντεταγμένες.

Οινικά ταξίδια και μουσικές βραδιές στα ViBo τον Οκτώβριο

Το πρόγραμμα των ViBo Bistrot υπόσχεται έναν μήνα γεμάτο με οινικές γευσιγνωσίες και ζωντανή μουσική.