Σκουμπρί στα κάρβουνα με τσιγαρέλι και θεϊκή μελόπιτα σ΄ ένα τραπέζι γεμάτο Σίφνο

Μια μοναδική βραδιά με ιδιαίτερες γεύσεις χάρισε στους τυχερούς θαμώνες ο σεφ του περίφημου Cantina της Σίφνου Γιώργος Σαμοΐλης, καλεσμένος του Symposio at Ark και του σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη.

Σκουμπρί στα κάρβουνα με τσιγαρέλι και θεϊκή μελόπιτα σ΄ ένα τραπέζι γεμάτο Σίφνο

Ένα αξέχαστο δείπνο από τον σεφ Γιώργο Σαμοΐλη και την ομάδα του περίμενε τους τυχερούς που είχαν προνοήσει να παρευρεθούν σε μια από τις πιο αξιομνημόνευτες βραδιές του θεσμού Symposio at Ark, στο πανέμορφο Ark της Γλυφάδας. Ο σεφ-πατρόν του κοσμαγάπητου Cantina της Σίφνου έδωσε λαμπρά δείγματα της γεμάτης φρεσκάδα και αρώματα βραβευμένης κουζίνας του, που βασίζεται στην εξαιρετική πρώτη ύλη από τοπικούς παραγωγούς του νησιού, με αληθινό σεβασμό στη βιωσιμότητα και την εποχικότητα.

Cantina at Symposio at Ark 3
© Λεωνίδας Τούμπανος

Αν βρεθείτε στη Σίφνο, η επίσκεψη στο Cantina θεωρείται εμπειρία. Το μικρό εστιατόριο του Γιώργου Σαμοΐλη είναι φωλιασμένο στα βράχια της μικρής παραλίας Σεράλια, ακριβώς κάτω από το Κάστρο της Σίφνου, σ΄ένα ονειρικό σκηνικό με άγρια γοητεία. 

Cantina at Symposio at Ark 21
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το μενού, με κυρίαρχο θέμα τη θάλασσα, ξεκίνησε μ’ ένα ωμό: τα φετάκια του αστακού με αχινό και τριμμένο αβγοτάραχο ήταν μια βόμβα ιωδίου, ένα πιάτο με θαλασσινή φρεσκάδα και ωραίες οξύτητες. Στη συνέχεια, ήρθε μια τροφαντή, ελαφρά καψαλισμένη καραβίδα επάνω σε τοστάδα, ένα πιτάκι που εδώ έγινε από σιφνέικο ρεβίθι και μια στρώση βελούδινου ταραμά με φευγάτες νότες καπνίσματος.

Cantina at Symposio at Ark 9
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cantina at Symposio at Ark 14
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cantina at Symposio at Ark 12
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το κυρίως πιάτο σε ψάρι ήταν ένα πεντανόστιμο σκουμπρί στα κάρβουνα με τσιγαρέλι και τηγανητούς γίγαντες: το ψάρι συνόδευαν τα αβγά του κι ένα νόστιμο κερκυραϊκό τσιγαρέλι από σέσκουλα, σπανάκι και άλλα χόρτα της εποχής. 

Η άλλη επιλογή κυρίως πιάτου ήταν μια αργομαγειρεμένη προβατίνα με καπνιστή κολοκύθα και πρόβειο γιαούρτι δικής τους παρασκευής: εξαιρετικά τρυφερό κρέας και πολύ ωραίο ταίριασμα με το γιαούρτι και την ευωδιαστή καπνιστή κολοκύθα. 

Cantina at Symposio at Ark 6
© Λεωνίδας Τούμπανος

Cantina at Symposio at Ark 16
© Λεωνίδας Τούμπανος

Ένα επιδόρπιο που πραγματικά ενθουσίασε, ήταν η μελόπιτα, παραδοσιακό γλύκισμα της Σίφνου, φτιαγμένο με φρέσκο ανθότυρο και μέλι, όλα από το νησί.

Το πρόγραμμα του Symposio at Ark δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε άξιους σεφ από όλη την Ελλάδα με  ξεχωριστή κουζίνα, που εκφράζει τον τόπο τους. Το εστιατόριο Ark και ο οικοδεσπότης σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δίνουν το επόμενο ραντεβού στις 8 Μαΐου με τον σεφ Αντώνη Ψάλτη και το εστιατόριο "Ήταν Ένα Μικρό Καράβι” της Τήνου, που τιμά με την κουζίνα του τις τηνιακές γεύσεις

> Kάνε κράτηση για το επόμενο event του Symposio at Ark εδώ.


Info

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, 210 8948882

Πληροφορίες και κρατήσεις για τα επόμενα events στο symposioatark.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.