JAAM: Στο πανκ μπιστρό του Bios για smash burger με μοσχάρι Νάξου και καρμπονάρα με udon

Ο σεφ Αλέξανδρος Ζαλαβράς παρουσιάζει την ιαπωνο-αμερικάνικη πρότασή του και τη γαρνίρει με 90s αναφορές και δυνατούς ήχους.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ο Αλέξανδρος Ζαλαβράς έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό σαν σεφ -που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Σπονδή, το Birdman, το Gorlomi και το MiraMe- αλλά και μια εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη πάνω στην comfort γεύση. Η πρότασή του αντλεί επιρροές από δημοφιλή εδέσματα αλλά και το combo της αμερικάνικης με την ιαπωνική ποπ κουλτούρα και γεύση. Τα προαναφερθέντα 'σερβίρονται' στο JAAM, το punk μπιστρό που λειτουργεί στον όροφο του Bios (και θα συνεχίσει να το κάνει έως και τον Μάιο), σε ένα pop up κόνσεπτ που αν μη τι άλλο έχει τη φάση του και αξίζει προσοχής. 

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 10
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ο σεφ Ζαλαβράς έχει μεταφέρει εδώ κάτι από το ομώνυμο σποτ που διατηρούσε στην Πετρούπολη, προσθέτοντας στον raw-casual χώρο του Bios λεπτομέρειες από την αισθητική και τη μουσική που τον γοητεύει. Έτσι, στα πέριξ της ανοιχτής κουζίνας θα δεις τη λαμπερή επιγραφή του JAAM, θα εντοπίσεις 90s αναφορές και θα ακούσεις punk και heavy metal μουσικές - εδώ παίζουν από Imanonair και Whiskey Myers μέχρι ZZ Top και Savatage.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το μενού είναι μαζεμένο, με μόλις 9 επιλογές + 2 γλυκά και αντικατοπτρίζει τη γενικότερη φιλοσοφία του δημιουργού. Έτσι συναντάς μεταξύ άλλων μια σαλάτα με ψητό παντζάρι και ωραία πίκλα κόκκινου λάχανου με βινεγκρέτ φράουλας, μια γκιόζα με μοσχάρι, λάχανο και τζίντζερ, που θα μπορούσε να είναι λαχανοντολμάς σε κάποιο παράλληλο σύμπαν (έξτρα πόντοι εδώ για το γρήγορο πέρασμα από τη σχάρα, που προσθέτει αίσθηση καπνίσματος) και μια πανσέτα φούρνου με πουρέ κρεμμυδιού.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 8
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 7
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Οι σταρ της κάρτας όμως είναι δυο πολύ συγκεκριμένα πιάτα, που ο σεφ έχει δουλέψει αρκετά: H San Carbonara με udon noodles και το Burger. Στην πρώτη συνθήκη, η χοντρή νούγια δένει με κρόκο με σόγια και μια πάστα καπνιστού μπέικον θυμίζοντας ένα πιο... πανκ ράμεν ενώ στη δεύτερη, το μπιφτέκι από (ξηράς ωρίμανσης) μοσχάρι Νάξου παρέα με το τσένταρ και την καπνιστή μαγιονέζα μου έδωσαν ακριβώς αυτά που περίμενα από ένα μπιφτεκόψωμο που φαινόταν -και τελικά ήταν- νόστιμο. 

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 6
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Black Forest με μίσο (σε μια ιδιαίτερη εκδοχή με sponge cake και βάση τυριού α λα βάσκικο cheesecake) και Yuzu Baba σηματοδοτούν το γλυκό φινάλε. Το φαγητό πλαισιώνεται με φυσικά κρασιά της Eklektikon.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το JAAM @Bios λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα (Σαβ. από τις 19.00, Κυρ. 15.00 - 21.00).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.