JAAM: Στο πανκ μπιστρό του Bios για smash burger με μοσχάρι Νάξου και καρμπονάρα με udon

Ο σεφ Αλέξανδρος Ζαλαβράς παρουσιάζει την ιαπωνο-αμερικάνικη πρότασή του και τη γαρνίρει με 90s αναφορές και δυνατούς ήχους.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios © Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ο Αλέξανδρος Ζαλαβράς έχει ένα ενδιαφέρον βιογραφικό σαν σεφ -που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη Σπονδή, το Birdman, το Gorlomi και το MiraMe- αλλά και μια εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη πάνω στην comfort γεύση. Η πρότασή του αντλεί επιρροές από δημοφιλή εδέσματα αλλά και το combo της αμερικάνικης με την ιαπωνική ποπ κουλτούρα και γεύση. Τα προαναφερθέντα 'σερβίρονται' στο JAAM, το punk μπιστρό που λειτουργεί στον όροφο του Bios (και θα συνεχίσει να το κάνει έως και τον Μάιο), σε ένα pop up κόνσεπτ που αν μη τι άλλο έχει τη φάση του και αξίζει προσοχής. 

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 10
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Ο σεφ Ζαλαβράς έχει μεταφέρει εδώ κάτι από το ομώνυμο σποτ που διατηρούσε στην Πετρούπολη, προσθέτοντας στον raw-casual χώρο του Bios λεπτομέρειες από την αισθητική και τη μουσική που τον γοητεύει. Έτσι, στα πέριξ της ανοιχτής κουζίνας θα δεις τη λαμπερή επιγραφή του JAAM, θα εντοπίσεις 90s αναφορές και θα ακούσεις punk και heavy metal μουσικές - εδώ παίζουν από Imanonair και Whiskey Myers μέχρι ZZ Top και Savatage.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 1
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 4
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το μενού είναι μαζεμένο, με μόλις 9 επιλογές + 2 γλυκά και αντικατοπτρίζει τη γενικότερη φιλοσοφία του δημιουργού. Έτσι συναντάς μεταξύ άλλων μια σαλάτα με ψητό παντζάρι και ωραία πίκλα κόκκινου λάχανου με βινεγκρέτ φράουλας, μια γκιόζα με μοσχάρι, λάχανο και τζίντζερ, που θα μπορούσε να είναι λαχανοντολμάς σε κάποιο παράλληλο σύμπαν (έξτρα πόντοι εδώ για το γρήγορο πέρασμα από τη σχάρα, που προσθέτει αίσθηση καπνίσματος) και μια πανσέτα φούρνου με πουρέ κρεμμυδιού.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 8
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 7
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Οι σταρ της κάρτας όμως είναι δυο πολύ συγκεκριμένα πιάτα, που ο σεφ έχει δουλέψει αρκετά: H San Carbonara με udon noodles και το Burger. Στην πρώτη συνθήκη, η χοντρή νούγια δένει με κρόκο με σόγια και μια πάστα καπνιστού μπέικον θυμίζοντας ένα πιο... πανκ ράμεν ενώ στη δεύτερη, το μπιφτέκι από (ξηράς ωρίμανσης) μοσχάρι Νάξου παρέα με το τσένταρ και την καπνιστή μαγιονέζα μου έδωσαν ακριβώς αυτά που περίμενα από ένα μπιφτεκόψωμο που φαινόταν -και τελικά ήταν- νόστιμο. 

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 5
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 6
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Black Forest με μίσο (σε μια ιδιαίτερη εκδοχή με sponge cake και βάση τυριού α λα βάσκικο cheesecake) και Yuzu Baba σηματοδοτούν το γλυκό φινάλε. Το φαγητό πλαισιώνεται με φυσικά κρασιά της Eklektikon.

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 3
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

JAAM, το πανκ μπιστρό του Bios 2
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το JAAM @Bios λειτουργεί τα Σαββατοκύριακα (Σαβ. από τις 19.00, Κυρ. 15.00 - 21.00).

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Bios

Πειραιώς 84

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.