Bios

Διεύθυνση:

Tηλ:

Παραστάσεις

Μαζί ποτέ: Αιτία υπάρχει… για ό,τι δεν πάει καλά

του Τσιμάρα Τζανάτου
 • Κοινωνικό
 • Σκηνοθ.: Λ. Παπακώστας

Δύο πρόσωπα που ζουν σε ξένο τόπο (Γερμανία), συναντιούνται από απελπισία: Αυτός ένας άντρας με παρελθόν και χωρίς μέλλον (ο Τσάϊτ) και αυτή μια γυναίκα με μέλλον που δεν θέλει να γίνει παρελθόν (η Σιμπέλ). Εκείνος έχει αποφασίσει το τέλος της ζωής του. Εκείνη έχει αποφασίσει την αρχή μιας νέας ζωής. Θα συναντηθούν τυχαία. Τους συνδέει μόνο η κοινή τους καταγωγή (Τουρκία). Όλα τα άλλα- τους χωρίζουν. Πρόκειται για ένα υπαρξιακό ψυχογράφημα της ανθρώπινης απελπισίας και αυτοκαταστροφής, ένα έργο για την αέναη προσπάθεια των ανθρώπων να συναντηθούν σε ένα βαθύτερο επίπεδο εσωτερικής σύμπνοιας. Οι ερμηνευτές καλούν το κοινό σε μια διαφορετική εμπειρία θέασης, όπου οι θεατές, κάποιοι καθιστοί και κάποιοι όρθιοι, παρακολουθούν σε ρεαλιστική συνθήκη dance-club μια παράσταση-show. Οι ίδιοι, σε απόσταση ουσιαστικής αναπνοής από τους ηθοποιούς, γίνονται μάρτυρες όσων διαδραματίζονται, αφήνοντας πίσω τις καρέκλες τους.

 • Εως: 04/04
Αναλυτικό πρόγραμμα (29/02 - 07/03)

Ουρανός κατακόκκινος: Χρόνος πριν, χρόνος μετά

 • Δράμα
 • Διάρκεια: 65 '
 • Σκηνοθ.: Ελ. Παργινού

Η παράσταση αντλεί έμπνευση από το συγγραφικό σύμπαν της Λούλας Αναγνωστάκη και με τη χρήση νέων μέσων επικεντρώνεται στην ιστορία της Σοφίας Αποστόλου. Η Σοφία Αποστόλου, ηρωίδα του έργου της Αναγνωστάκη “Ουρανός κατακόκκινος”, είναι μια γυναίκα που ισορροπεί αριστοτεχνικά στα μεταιχμιακά δίπολα της συγγραφέως. Είναι ένα πρόσωπο σύμβολο μιας προσωπικής αλλά και συλλογικής πληγής που προσπαθεί να βρει την ακολουθία της σ’ ένα ασαφές σήμερα. Απορρίπτοντας έναν κόσμο που την έχει πρώτος απορρίψει, η Σοφία Αποστόλου, μέσα από την ιστορία κοινωνικής παρέκκλισης του γιου της, σηκώνει τη σημαία ενός παραστρατημένου που θέτει τον εαυτό του εκτός της «υγιούς» και «καλοκαρδισμένης» κοινωνίας. Σ’ αυτό το «εκτός», η ηρωίδα θα αναγνωρίσει την δική της φύση, την δική της «ροπή προς το κακό» και αυτό το «εκτός» θα γίνει τελικά η φωνή της δικής της επανάστασης. Η μνημονική διαδικασία της ηρωίδας στην παράσταση αποκτά την λειτουργία σπασμένου καθρέφτη που αντανακλά ανεστραμμένα και θραυσματικά την δική της ιστορία.

Παραστάσεις: Δευτ., Τρ. 9 μ.μ. Τιμές: € 15, 12.

 • Πρεμιέρα: 11/03
 • Εως: 16/04
Αναλυτικό πρόγραμμα ανά ημέρα

Παγώνια

της Στέλλας Ζαφειροπούλου
 • Κοινωνικό
 • Διάρκεια: 70 '
 • Σκηνοθ.: Τ. Πυργιέρης

Τρεις φίλοι, που οι συνθήκες της ζωής τους τους έκαναν συγκάτοικους, προσπαθούν να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους και να την ρουφήξουν μέχρι το μεδούλι της. Ο Παναγιώτης, ηθοποιός, θέλει να ξεφύγει από τη μιζέρια της μέχρι τώρα ζωής του και να πετύχει στο χώρο της σόου μπιζ. Η Φανή, η κοπέλα του, ηθοποιός και αυτή δεν θέλει να γίνει διάσημη αλλά αποδεκτή. Ο Μπίλυ, μουσικός, στον οποίο ανήκει και το σπίτι, για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδα τα δικά του, αλλά και τα περισσότερα των φίλων του, εργάζεται ως οδηγός σε φορτηγά, μεταφέροντας φορτία αγνώστου προελεύσεως και ειδών. Όλα θα ανατραπούν μια νύχτα που ο Μπίλυ θα αντιληφθεί πως το φορτίο του είναι γυναίκες και ανήλικα αγόρια και συμμετέχει εν αγνοία του σε κύκλωμα trafficking.

Παραστάσεις: Πέμ.-Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 7 μ.μ. Τιμές: € 12, 8, 5.

 • Εως: 17/03

Οι τρεις αδελφές (στη σπηλιά της Εκάτης)

 • Performance
 • Διάρκεια: 90 '
 • Σκηνοθ.: Δ. Τσιάμης

Η παράσταση προσεγγίζει το ομότιτλο έργο του Άντον Τσέχοφ και τη διαδρομή των ηρωίδων του ως μια διαβατήρια τελετή. Συνδέει τα τσεχοφικά πρόσωπα με διαφορετικές εκδοχές του αρχέτυπου των τριών γυναικών αδελφών (Τρεις Μάγισσες, Τρεις Μοίρες, Τρεις Χάριτες) καθώς και με την τρίμορφη Εκάτη και διερευνά τη σχέση μας με το χρόνο και το πεπρωμένο, με το νόημα της ζωής και την αναζήτηση της ευτυχίας, με τη θηλυκή αρχή, με το άγνωστο, το μυστικό. Ένας άνδρας συνοδεύει τα τρία πρόσωπα στην κατάβαση τους στην «σπηλιά της Εκάτης» και τις στηρίζει στο πέρασμα τους από το σκοτάδι στο φως και στον αναγεννημένο τους εαυτό. Η φιλοσοφία του για το σκοπό της ζωής και οι προφητείες του για ένα μέλλον φωτεινό εμπνέουν στις τρεις γυναίκες μια νέα στάση ζωής με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις μελλοντικές γενιές.

Παραστάσεις: Παρ., Σάβ. 9 μ.μ., Κυρ. 8 μ.μ. Τιμές: € 14, 10.

 • Εως: 07/04
Buy ticket from viva