14 τοπ φούρνοι για τη λαγάνα της Καθαρά Δευτέρας

Ξέρουμε από πού θα προμηθευτείς το πιο απαραίτητο έδεσμα της ημέρας.

14 τοπ φούρνοι για τη λαγάνα της Καθαρά Δευτέρας

Δεν λείπει ο Μάρτης από τη Σαρακοστή και η λαγάνα από την Καθαρά Δευτέρα. Φρόντισε λοιπόν να ξυπνήσεις νωρίς και να πεταχτείς σε κάποιον από τους παρακάτω φούρνους για να την προμηθευτείς. 

Kora Bakery

Το δημοφιλές αρτοποιείο – βιενουαζερί ήταν ένας φούρνος που φάνηκε από την αρχή ξεχωριστός, λίγα χρόνια πριν όταν και έκαν πρεμιέρα, με λίγα και καλά προϊόντα, συγκεκριμένους τύπους ψωμιών, καλά δουλεμένους και χιλιοδοκιμασμένους. Για αυτή την Καθαρά Δευτέρα θα ξεφουρνίσει (από τις 07.00) δύο διαθέσιμες εκδοχές λαγάνας: Την κλασική με σουσάμι και μια ειδική έκδοση με ελιές και μαύρο σουσάμι - και οι δύο είναι φτιαγμένες με ταχίνι και μέλι.

Info: Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, τηλ. 210 3627855

Bread B.C.

Σε αυτόν τον ξεχωριστό φούρνο του Χαλανδρίου τιμούν τη λαγάνα ως το απόλυτο ψωμένιο σύμβολο της Καθαράς Δευτέρας. Θα βρεις λοιπόν την κλασική με σταρένιο αλεύρι, ταχίνι, ούζο και καβουρδισμένο σουσάμι αλλά και την ολικής, με σταρένιο αλεύρι, γλυκάνισο, ούζο, ταχίνι, καβουρδισμένο σουσάμι και μαυροσούσαμο. Και επειδή η παράδοση αξίζει χρόνο, οι λαγάνες θα είναι διαθέσιμες κάθε Κυριακή, μέχρι την Κυριακή των Βαΐων. Φέτος, για όλη τη Σαρακοστή, θα βρεις επίσης στο Bread B.C. σιμιγδαλένιο χαλβά (σε ατομική και οικογενειακή συσκευασία), μουστοκούλουρα τραγανά, αρωματισμένα με κανέλα και γαρύφαλλο καθώς και δύο εκδοχές για σάντουιτς με λαγάνα: Με ταραμά, σιγομαγειρεμένο χταπόδι και ψητά λαχανικά αλλά και με χούμους, αβοκάντο, πίκλα αγγουριού και ξινό λάχανο.

Info: Αγίας Παρασκευής 59, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6851961

Ο Φούρνος του Τάκη

Ο πιο ιστορικός φούρνος της πόλης κάθε Καθαρά Δευτέρα προσφέρει μία από τις καλύτερες λαγάνες της Αθήνας, σε μια διαδικασία που περιλαμβάνει την αίσθηση της παράδοσης και μπόλικη αναμονή στην ουρά. Η συνταγή του είναι η κλασική (λευκό αλεύρι, μαγιά, σουσάμι), το αποτέλεσμα όμως είναι έξοχο.

Info: Μισαραλιώτου 14, Κουκάκι, τηλ. 210 9230052

Διαβάστε Επίσης

Τρομερό Παιδί

Όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, ο ιδιαίτερος φούρνος των Ιλισίων θα βγάζει από τις 06.30 το πρωί την παραδοσιακή λαγάνα του αλλά και τις άλλες εκδοχές με λιαστή ντομάτα, πιπεριά, ελιά.

Info: Παπαδιαμαντοπούλου 30, Ιλίσια, τηλ. 210 7777537

Αρτοποιΐα Δαρεμά

Λαγάνες που ζυμώνονται στο χέρι, σε μια διαδικασία που παίρνει χρόνο αλλά δίνει επιλογές σε όλα τα είδη: με κίτρινο αλεύρι, μαγιά και προζύμι, πασπαλισμένη με σουσάμι. Αν έρθεις μέχρι εδώ, μην φύγεις δίχως τα διάσημα μουστοκουλουράκια τους.

Info: Λεωφόρος Σουνίου 2, Μαρκόπουλο, τηλ. 2990 25744

Λυκαβηττός

Το 1988 ο Σταύρος Ισκιδάκης με τη σύζυγό του άνοιξαν αυτό το αρτοποιείο στο Κολωνάκι δίνοντας έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών. Είναι οι πρώτοι που έφεραν στην Ελλάδα το μαύρο γερμανικό ψωμί κι έτσι θα βρείτε αρκετά γερμανικά ψωμιά εδώ. Δοκιμάζεις, προφανώς, και τη λαγάνα του.

Info: Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, τηλ. 210 7211348

Jesus Crust

Ένας ακόμη new age φούρνος που κεντρίζει την προσοχή είναι το Jesus Crust, στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Εκεί, η Ξανθή Σαραφιανού μετουσιώνει σε άρτο και θεάματα τις ιδέες της, παρουσιάζοντας καρβέλια και σάντουιτς, βουτυρένια μπριός και προζυμένια cinnamon rolls, babka και πολλά ακόμη. Για την Καθαρά Δευτέρα, θα σερβίρει από νωρίς φρέσκια λαγάνα, μους ταραμά και χαλβά. 

Info: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό, τηλ. 216 9391862

Παντοπωλείο Κολιός

Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, εδώ βρίσκεις χαλβά Καππαδοκίας με ταχίνι, κουβερτούρα και χαρουπάλευρο, ταραμοσαλάτα πολίτικη με λευκό ταραμά, προζυμένιο ψωμί, καρυδόπαστο Βέροιας και νηστίσιμους σαμουσάδες Μονεμβασιάς - ό,τι δηλαδή χρειάζεσαι για την Καθαρά Δευτέρα. Σωστά κατάλαβες, υπάρχει και λαγάνα.

 Info: Αθηνάς 51, Αθήνα, τηλ. 2114169712

Σέκκας

Η ιστορία του στο ζυμωτό, προζυμένιο ψωμί τρέχει πίσω από το 1977. Στον μικρό φούρνο της Αγίας Σοφίας, οι λαγάνες ψήνονται στα ξύλα και καταφθάνουν αφράτες, με μπόλικο σουσάμι και μαυροκούκι.

Info: Παλαμηδίου 62, Πειραιάς, τηλ. 210 4913347

Μαμά Ψωμί

Με προζύμι αργής ωρίμανσης και χωριάτικο αλεύρι από μικρούς επαρχιακούς μύλους ζυμώνουν στο εν λόγω σημείο και φτιάχνουν μια ολικής άλεσης λαγάνα, σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων. 

Info: Ζαχαρίτσα 42-44, Κουκάκι, τηλ. 210 9227686

Πνύκα

Ο παραδοσιακός φούρνος της οικογένειας Κότσαρη έκανε πρεμιέρα πίσω στο 1981 και φημίζεται για το ψωμί ολικής αλέσεως, τις πεντανόστιμες τυρόπιτες και τα αγνά υλικά. Α ναι, εδώ θα βρεις και μια πεντανόστιμη κλασική λαγάνα αλλά και λαγάνα ολικής, ζέας, αλλά και λαγάνα με ντομάτα και βασιλικό.

Info: Πετράκη 24, Αθήνα, τηλ. 210 3245162

Captain’s Bakery

Πρωτότυπες και διαφορετικές λαγάνες εκτός από την κλασική στον φούρνο του Αλίμου: Ολικής, πολύσπορη καλαμποκιού, μεσογειακή, με ελιά και φυσικά η λαγάνα γεμιστή με χαλβά.

Info: Λεωφόρος Καλαμακίου 40-42, Άλιμος, τηλ. 210 9849300

Διαβάστε Επίσης

Black Salami

Στο new wave αρτοποιείο/ σαντουιτσάδικο με την τεράστια φήμη θα παίξει και φέτος αφράτη, τραγανή, προζυμένια λαγάνα.

Info: Ζωοδόχου Πηγής 71 και Μεθώνης, Εξάρχεια, τηλ. 211 4187956

Ρεμούνδος

Στον παλαιότερο φούρνο της Κυψέλης, Κυψέλης και Τήνου γωνία, ψήνουν ασταμάτητα από το 1953, ακολουθώντας με μαεστρία μια παράδοση που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά. Η τέχνη ερμηνεύεται και στην κλασική του λαγάνα.  

Info: Κυψέλης και Τήνου, Κυψέλη, τηλ. 210 8215808

Φούρνος Καρρά

Η ιστορία για αυτό το σταθερό σημείο αρτοσυναντήσεων στα ΒΠ ξεκινά πίσω στο 1928. Περίπου έναν αιώνα αργότερα πατά στιβαρά στο τερέν της ποιότητας και της παράδοσης, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, μία νόστιμη κλασική λαγάνα.

Info: Λ. Μαραθώνος 58, Άνοιξη, τηλ. 210 6217762

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.