Μα είναι το Rock n Roll εστιατόριο;

Κι όμως, η American fusion προσέγγιση του Άνταμ Κοντοβά στο εντελώς νέο μενού του θρυλικού κολονακιώτικου ξενυχτάδικου, έχει προσθέσει στο εμβληματικό spot της οδού Λουκιανού καλοφαγικό ενδιαφέρον, που σερβίρεται από νωρίς το βράδι. Διαβάστε την κριτική μας!

Rock n Roll από τον Άνταμ Κοντοβά στο Κολωνάκι

Τετάρτη βράδυ η ώρα 9, με την Αθήνα σε θερμοκρασίες ψύχους και τους δρόμους του Κολωνακίου άδειους και παγωμένους, η ημικυκλική πασαρέλα που έχει για main floor του το Rock n Roll είναι ήδη τόσο γεμάτη, που πρέπει να στριμωχτείς για να ελιχθείς ανάμεσα στους ορθίους που περικυκλώνουν το DJ booth κρατώντας το ποτό τους. Με το σέρβις, η συνεννόηση γίνεται κυρίως με τα μάτια και τα χέρια – σηκώνουμε δυο δάχτυλα, παίρνουν το τρίτο σερβίτσιο που περισσεύει, κάνουμε ότι διαβάζουμε τις παλάμες μας, αυτομάτως εμφανίζονται οι κατάλογοι – αλλά και με χειλεανάγνωση εξαιρετικής ακρίβειας, ενδεικτική της βαθιάς εμπειρίας χρόνων των εξυπηρετητών, σε ένα μαγαζί απ’ αυτά με το κοκαλάκι της νυχτερίδας στην πόλη. Γενιές επί γενεών έχουν ξεσαλώσει κάτω από τον θρυλικό πολυέλαιο του Rock n Roll, κι η σχεδόν 40 ετών ιστορία συνεχίζει να γράφεται αδιάλειπτα.

Rock n Roll από τον Άνταμ Κοντοβά στο Κολωνάκι

Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, μάλιστα, η εμπειρία Rock n Roll έχει ενισχυθεί από τη γαστρονομική φόρα που έχει φέρει ο Άνταμ Κοντοβάς, ανανεώνοντας πλήρως το μενού με γεύσεις πιστές στη fusion προσέγγιση που τον χαρακτηρίζει, με αναφορές και δάνεια από classics των αμερικανικών bars και diners, αλλά και πιάτα ξεχωριστά, εντελώς Κοντοβ-ικά, να προσθέτουν εστιατορικό ενδιαφέρουν στα τραπέζια του μαγαζιού. Gyozas, tacos, flatbreads και noodles συνυπάρχουν με σαλάτες Ceasar’s, burgers και ταλιάτες, σε μια κάρτα που συνδυάζει πρωτότυπα πιάτα, κλασικές επιλογές και φευγάτες προτάσεις. Συνδυάζει, επίσης ορθογραφικές και συντακτικές αμέλειες, με λάθη στις παθητικές φωνές, αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν – στο Rock n Roll, αν δε θες να χάσεις το παιχνίδι, τα προσεγγίζεις όλα ενεργητικά.

Διαβάστε την κριτική μας!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.