
Τετάρτη βράδυ η ώρα 9, με την Αθήνα σε θερμοκρασίες ψύχους και τους δρόμους του Κολωνακίου άδειους και παγωμένους, η ημικυκλική πασαρέλα που έχει για main floor του το Rock n Roll είναι ήδη τόσο γεμάτη, που πρέπει να στριμωχτείς για να ελιχθείς ανάμεσα στους ορθίους που περικυκλώνουν το DJ booth κρατώντας το ποτό τους. Με το σέρβις, η συνεννόηση γίνεται κυρίως με τα μάτια και τα χέρια – σηκώνουμε δυο δάχτυλα, παίρνουν το τρίτο σερβίτσιο που περισσεύει, κάνουμε ότι διαβάζουμε τις παλάμες μας, αυτομάτως εμφανίζονται οι κατάλογοι – αλλά και με χειλεανάγνωση εξαιρετικής ακρίβειας, ενδεικτική της βαθιάς εμπειρίας χρόνων των εξυπηρετητών, σε ένα μαγαζί απ’ αυτά με το κοκαλάκι της νυχτερίδας στην πόλη. Γενιές επί γενεών έχουν ξεσαλώσει κάτω από τον θρυλικό πολυέλαιο του Rock n Roll, κι η σχεδόν 40 ετών ιστορία συνεχίζει να γράφεται αδιάλειπτα.

Από τα τέλη της περασμένης χρονιάς, μάλιστα, η εμπειρία Rock n Roll έχει ενισχυθεί από τη γαστρονομική φόρα που έχει φέρει ο Άνταμ Κοντοβάς, ανανεώνοντας πλήρως το μενού με γεύσεις πιστές στη fusion προσέγγιση που τον χαρακτηρίζει, με αναφορές και δάνεια από classics των αμερικανικών bars και diners, αλλά και πιάτα ξεχωριστά, εντελώς Κοντοβ-ικά, να προσθέτουν εστιατορικό ενδιαφέρουν στα τραπέζια του μαγαζιού. Gyozas, tacos, flatbreads και noodles συνυπάρχουν με σαλάτες Ceasar’s, burgers και ταλιάτες, σε μια κάρτα που συνδυάζει πρωτότυπα πιάτα, κλασικές επιλογές και φευγάτες προτάσεις. Συνδυάζει, επίσης ορθογραφικές και συντακτικές αμέλειες, με λάθη στις παθητικές φωνές, αλλά αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν – στο Rock n Roll, αν δε θες να χάσεις το παιχνίδι, τα προσεγγίζεις όλα ενεργητικά.