
Ένα σπουδαίο γαστρονομικό ραντεβού μας ετοιμάζει το "The Zillers Pastry Bar", το μοναδικό στο είδος του ζαχαροπλαστικό concept του βραβευμένου chef pattissier Γιώργου Πλατινού στην πλατεία Μητροπόλεως, που υποδέχεται τον βραβευμένο με 2* Michelin ομόλογό του, Rene Frank, και το βερολινέζικο CODA, τη Δευτέρα 25 Νοεμβρίου.

Περισσότερο από ένα εστιατορικό four hands ραντεβού, η συνάντηση των δύο εμβληματικών Pastry Chefs με κοινή fine dining φιλοσοφία, θα ξετυλιχτεί στα τραπέζια του The Zillers Pastry Bar ως μια συνέργεια, όπου Πλατινός και Frank θα ερμηνεύσουν παιδικές μνήμες και βιώματα γεύσεων μέσα από ένα πρίσμα πειραματισμού και βιωσιμότητας – μια συνάντηση που θέτει τις βάσεις για μία σύγχρονη γαστρονομική αφήγηση με φόντο το Βερολίνο και την Αθήνα.
Στο CODA, η απόδοση κλασσικών τεχνικών ζαχαροπλαστικής χωρίς επεξεργασμένες γλυκαντικές ουσίες και τεχνητά συστατικά είναι η αφετηρία μίας τολμηρής, προοδευτικής σκέψης, όπου το γλυκό συναντάει το umami και όπου το κάθε πιάτο αναδεικνύεται ως μέρος μίας ολιστικής εμπειρίας, με σπιτικά αφεψήματα και προσεκτικά επιλεγμένα αποστάγματα στο πλάι του.

Το The Zillers Pastry Bar, πιστό σε ένα εποχικό dessert concept που ισορροπεί ανάμεσα στον avant-garde μινιμαλισμό και τη ζεστασιά οικείων συνταγών, επανακαθορίζει την έννοια του επιδορπίου φέρνοντάς το στο επίκεντρο μιας ανατρεπτικής εμπειρίας: ενός degustation menu όπου η μαεστρική μετάβαση από το ελαφρώς αλμυρό στο απόλυτα γλυκό, χαράσει μια φινετσάτη διαδρομή υπό τη δημιουργική ματιά ενός κορυφαίας κλάσης ζαχαροπλάστη, πάντα παράλληλα με την κανονική του λειτουργία ως ένα υψηλών επιδόσεων ζαχαροπλαστείο.
Οι δυο αυτοί παράλληλοι κόσμοι, του CODA και του The Zillers Pastry Bar, θα συναντηθούν το βράδυ της Δευτέρας 25 Νοεμβρίου, σε ένα four hands μενού 11 σταδίων, με κορυφαίους σταθμούς πιάτα όπως η Τάρτα Μήλου με Τυρί (Πλατινός), το Γλυφιτζούρι Χαβιάρι (Frank), η Mont Blanc με αχλάδι και πεκάν (Πλατινός) και η Μαϊντανόριζα με Φουντούκι και Σοκολάτα (Frank).
Το event θα πραγματοποιηθεί σε δύο seatings (6μμ και 9μμ) με κόστος συμμετοχής 220 ευρώ / άτομο. Πληροφορίες και κρατήσεις στο 210 3241651.