Τα The World’s 50 Best Restaurants κάνουν dolce vita στο Τορίνο

Τα 50 Καλύτερα Εστιατόρια του Κόσμου επιστρέφουν στην Ευρώπη και επιλέγουν την κομψότατη πόλη του ιταλικού βορρά.

Τα The World’s 50 Best Restaurants πάνε Τορίνο

Μετά τo Λας Βέγκας, τη Νεβάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα The World’s 50 Best Restaurants επιστρέφουν στην Ευρώπη για την τελετή του 2024. Το ετήσιο γαστρονομικό gathering -μαζί με τα παράλληλα events του και ασφαλώς το γκαλά για την ανακοίνωση των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου- θα πραγματοποιηθεί στην Ιταλία και το Τορίνο, την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2025.

Ο σημαντικός θεσμός, μετά την αντίστοιχη τελετή των Μπαρ -που από τη Σιγκαπούρη το 2023, διεξήχθη στη Μαδρίτη το 2024- επαναπατρίζεται κατά κάποιο τρόπο και αγκαλιάζει την ιταλιάνικη dolce vita, σε μία από τις πιο κομψές πόλεις της γείτονος. Είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία φιλοξενεί το θεσμό και επιλέγεται η φημισμένη για την κουζίνα της, το κρασί, τον πολιτισμό και την αρχιτεκτονική ομορφιά της πόλη του Τορίνο.

Η μεγάλη γαστρονομική γιορτή θα κορυφωθεί στις 19 Ιουνίου, όταν θα αποκαλυφθεί η κατάταξη των καλύτερων εστιατορίων του κόσμου για το 2025. Προφανώς, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να απολαύσουν αυτή την ολοζώντανη και θρυλική πόλη.

Τα κυριότερα σημεία του προγράμματος στο Πιεμόντε θα περιλαμβάνουν μια σειρά σημαντικών εκδηλώσεων που έχουν γίνει το θεμέλιο των εορτασμών των 50 Καλύτερων Εστιατορίων του Κόσμου: Το forward-thinking #50BestTalks, που εξερευνά μερικά από τα πιο κομβικά θέματα που αφορούν τον κόσμο της φιλοξενίας σήμερα, μια σειρά από -ανοικτές στο κοινό- εκδηλώσεις για το 50 Best Signature Sessions όπου κάποιοι από τους καλύτερους σεφ του κόσμου θα μαγειρεύουν δίπλα σε δημοφιλείς ντόπιους μάγειρες καθώς και το Chefs’ Feast, κατά το οποίο η μαγειρικό τέχνη θα συνδεθεί με την τορινέζικη και κατ' επέκταση ιταλική κουλτούρα.

Διαβάστε Επίσης

Υπενθυμίζουμε πως κατά την πιο πρόσφατη λίστα, καλύτερο εστιατόριο του κόσμου αναδείχθηκε το Disfrutar από τη Βαρκελώνη, με τα Asador Etxebarri (Ατσόντο, Χώρα των Βάσκων, Ισπανία), Table by Bruno Verjus (Παρίσι, Γαλλία), Diverxo (Μαδρίτη, Ισπανία) και Maido (Λίμα, Περού) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
05/09/2025

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.

Blue Door Taverna: Η ψυχή της κρητικής φιλοξενίας στην Ελούντα

Η ταβέρνα που ζωντανεύει την παράδοση ενός παλιού ψαρόσπιτου και μεταμορφώνεται σε έναν γαστρονομικό προορισμό όπου η κρητική κουζίνα, η φιλοξενία και η θάλασσα γίνονται μία εμπειρία.