
Στην άγρια και μαγευτική παραλία της Ηρακλείας, που δάνεισε το όνομά της στο νέο αυτό εστιατόριο, νιώθεις μέχρι το κόκκαλο την πληρότητα που φέρνει στην ψυχή η απόλυτη απλότητα της φύσης. Αυτή την αίσθηση ονειρεύτηκε η ομάδα του και το μεταφέρει στο "Alimia", φτιάχνοντας ένα εστιατόριο όπου το φαγητό θα είναι όπως όλοι το θέλουν — απλό, ουσιαστικό και γεμάτο γεύση.
Εδώ, φιλοδοξούν η πληρότητα να έρχεται μέσα από την απλότητα του φαγητού που δε χρειάζεται να είναι περίπλοκο για να είναι αξέχαστο.


Στο "Alimia", κάθε πιάτο φτιάχνεται με αλήθεια και ουσία, χωρίς φλυαρίες. Οι γεύσεις εμπνέονται από την ελληνική κουζίνα, αλλά πάνε πέρα από αυτή για να χωρέσουν τις ιδέες που ο Γιάννης Λουκάκος έχει αγαπήσει μέσα στα χρόνια που μαγειρικού του ταξιδιού, διατηρώντας πάντοτε τον ίδιο στόχο: να νιώθεις ότι κάθε μπουκιά μιλάει στην καρδιά σου.


'Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνονται με προτάσεις όπως τα θαλασσινά γιουβαρλάκια, το δίχρωμο γιουβέτσι με γαρίδες και μύδια, το μοσχαρίσιο συκώτι με μίσο, το παστίτσιο, τον αρνίσιο σβέρκο και μερικές ακόμη ιδιαίτερες όσο και φροντισμένες επιλογές.

Στο πλάι τους, προσεκτικά διαλεγμένες ετικέτες κρασιών του ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και αποστάγματα.
Info
Πλατεία Ελευθερωτών 8, 152 32, Χαλάνδρι (δίπλα στο Ψωμί & Αλάτι)
τηλ. 211 7508215
alimia.gr
Ανοιχτά Τρίτη με Παρασκευή 19:30 – 23:00, Σάββατο 13:30 – 23:00, Κυριακή 13:30 – 21.00
FB: Alimia
IG: @alimiarestaurant
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.