Ποιο ήταν το πιο ανατρεπτικό και παιχνιδιάρικο πιάτο που δοκιμάσαμε φέτος;

Ο Έκτορας Μποτρίνι στην Κέρκυρα μάς παρουσίασε ένα πιάτο που συνδυάζει ανατρεπτική διάθεση και παιχνιδιάρικη προσέγγιση, αποτυπώνοντας την ελευθερία και τη διασκέδαση με μια δημιουργική παρουσίαση.

Etrusco © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Tο πιο χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο γαστρονομικό πιάτο που δοκιμάσαμε στα νησιά φέτος το καλοκαίρι, είναι η κόκκινη γλώσσα των Rolling Stones, το εμβληματικό σύμβολο του αγαπημένου και αξέχαστου ροκ συγκροτήματος. Ιδέα του πάντα ανατρεπτικού και δημιουργικού Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα ("Etrusco"). Ένα πιάτο στο οποίο ο σεφ ήθελε να αποτυπώσει την ελευθερία και την διασκέδαση, δημιουργώντας ταυτόχρονα και διαδραστικότητα στο τραπέζι.

Παρουσίασε την κόκκινη γλώσσα με ένα μοναδικό γαστρονομικό τρόπο, λεπτοκομμένες φέτες γλώσσας μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού και γλασαρισμένες  από γλυκιές και ζουμερές κερκυραϊκές φράουλες. Το πιάτο δημιουργεί μία έκρηξη γεύσεων με την έντονη οξύτητα του λεμονιού σε κοντράστ με τη γλύκα από τις φράουλες και "παίζει" με τους συνδαιτυμόνες το παιχνίδι της πλήρους ελευθερίας, της απόλαυσης και της ανεμελιάς, αφού σερβίρεται με την προτροπή "γλείψτε το"
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.