Ποιο ήταν το πιο ανατρεπτικό και παιχνιδιάρικο πιάτο που δοκιμάσαμε φέτος;

Ο Έκτορας Μποτρίνι στην Κέρκυρα μάς παρουσίασε ένα πιάτο που συνδυάζει ανατρεπτική διάθεση και παιχνιδιάρικη προσέγγιση, αποτυπώνοντας την ελευθερία και τη διασκέδαση με μια δημιουργική παρουσίαση.

Etrusco © Δημήτρης Αντωνόπουλος

Tο πιο χαριτωμένο και παιχνιδιάρικο γαστρονομικό πιάτο που δοκιμάσαμε στα νησιά φέτος το καλοκαίρι, είναι η κόκκινη γλώσσα των Rolling Stones, το εμβληματικό σύμβολο του αγαπημένου και αξέχαστου ροκ συγκροτήματος. Ιδέα του πάντα ανατρεπτικού και δημιουργικού Έκτορα Μποτρίνι στην Κέρκυρα ("Etrusco"). Ένα πιάτο στο οποίο ο σεφ ήθελε να αποτυπώσει την ελευθερία και την διασκέδαση, δημιουργώντας ταυτόχρονα και διαδραστικότητα στο τραπέζι.

Παρουσίασε την κόκκινη γλώσσα με ένα μοναδικό γαστρονομικό τρόπο, λεπτοκομμένες φέτες γλώσσας μαριναρισμένες σε χυμό λεμονιού και γλασαρισμένες  από γλυκιές και ζουμερές κερκυραϊκές φράουλες. Το πιάτο δημιουργεί μία έκρηξη γεύσεων με την έντονη οξύτητα του λεμονιού σε κοντράστ με τη γλύκα από τις φράουλες και "παίζει" με τους συνδαιτυμόνες το παιχνίδι της πλήρους ελευθερίας, της απόλαυσης και της ανεμελιάς, αφού σερβίρεται με την προτροπή "γλείψτε το"
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/12/2025

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

Στην καρδιά του Ρεθύμνου το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα σύγχρονο bistro.

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.