Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής

To "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά που εντυπωσίασε με το άνοιγμά του την αθηναϊκή σκηνή παρουσιάζει το πρώτο του γαστρονομικό pop up με ελληνικό χρώμα, στρέφοντας τα φώτα σε Έλληνες σεφ που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά το ταμπεραμέντο τους παραμένει "ανεξερεύνητο" στην Ελλάδα. Έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις όπου οι βιρτουόζοι σεφ θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα, και το πάθος τους. Τα κρασιά που θα συνοδεύουν αυτά τα δείπνα παράγονται νέες ταλαντούχες Ελληνίδες οινοποιούς. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαίου με τον Πάρη Τζιμτζαλή, που είναι Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο το εστιατόριο παγκόσμιο πρότυπο της head to tail γαστρονομίας και του comfort food. Ο Πάρης μαγειρεύει στο "St John" από το 2017, έχοντας ξεκινήσει τη λονδρέζικη καριέρα του το 2013 στο "Kaspar’s" του θρυλικού Savoy hotel και το 2015 στο διάσημο "Roka". Τις σπεσιαλιτέ αυτού του σπέσιαλ 4 hands pop-up του Πάρη με τον Άνταμ, θα συνοδεύσουν τα κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη από το ομώνυμο οινοποιείο στην Ικαρία, από τις τοπικές ποικιλίες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό, Μπεγλέρι και Ασύρτικο.

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ/ατ και η συνοδεία με τα επιλεγμένα κρασιά 25.

Ex Machina

Σνακ

  • Φοκάτσια από προζύμι, πασκιτάν, βλήτα (σεφ Πάρης)
  • Καπνιστός ταραμάς και πατάτα (σέφ Πάρης)
  • Πίτα με ντομάτα, ταπιόκα, φέτα, κεράσια (σεφ Άνταμ)
  • Άγρια μανιτάρια, μαγιονέζα, άγριο σκόρδο, κουφοξυλιά (σεφ Άνταμ)

Ορεκτικά

  • Ελαφρά μαριναρισμένο χτένι, τρούφα, miso, αρωματικό τσάι (σεφ Άνταμ)
  • Γλυκάδια αρνίσια και φασολάκια (σεφ Πάρης)

Κυρίως

  • Λευκό ψάρι, ασπρομύτικα φασόλια, φινόκιο, σαφράν (σεφ Πάρης)
  • Πετεινός ολόκληρος, φιρίκ, βερίκοκο, καβούρι (σεφ Άνταμ)

Γλυκό

  • Πανακότα με ξινόγαλα και κεράσια (σεφ Άλεξ)

Ex Machina

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
22/10/2025

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.

Taste Atlas: Στην κορυφή των καλύτερων τυλιχτών του κόσμου το σουβλάκι

Το Taste Atlas δημοσιεύει νέα λίστα και η Ελλάδα πρωταγωνιστεί με το εθνικό της φαγητό.

Okra

Με τον Δήμο Μπαλόπουλο επί κεφαλής της κουζίνας του, το ρομαντικό loft του Μοναστηρακίου ανανεώνει το γευστικό ενδιαφέρον του, χρειάζεται όμως να ακονίσει περισσότερο τη μαγειρική του πρόταση για να αποκτήσει σαφή ταυτότητα.

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.