Ταλαντούχοι Έλληνες θαυματοποιοί στο "Ex Machina"

O Άνταμ Κοντοβάς υποδέχεται τον Πάρη Τζιμτζαλή, Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο, σ' ένα 4 hands pop-up με κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη.

Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής Άνταμ Κοντοβάς και Πάρης Τζιμτζαλής

To "Ex Machina" του Άνταμ Κοντοβά που εντυπωσίασε με το άνοιγμά του την αθηναϊκή σκηνή παρουσιάζει το πρώτο του γαστρονομικό pop up με ελληνικό χρώμα, στρέφοντας τα φώτα σε Έλληνες σεφ που έχουν χαράξει αξιοσημείωτη καριέρα στο εξωτερικό, αλλά το ταμπεραμέντο τους παραμένει "ανεξερεύνητο" στην Ελλάδα. Έχουν προγραμματιστεί τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις όπου οι βιρτουόζοι σεφ θα ξεδιπλώσουν τη δημιουργικότητα, και το πάθος τους. Τα κρασιά που θα συνοδεύουν αυτά τα δείπνα παράγονται νέες ταλαντούχες Ελληνίδες οινοποιούς. 

Το εναρκτήριο λάκτισμα θα γίνει την Πέμπτη 23 Μαίου με τον Πάρη Τζιμτζαλή, που είναι Senior Sous chef στο εμβληματικό "St John Bread and Wine" στο Λονδίνο το εστιατόριο παγκόσμιο πρότυπο της head to tail γαστρονομίας και του comfort food. Ο Πάρης μαγειρεύει στο "St John" από το 2017, έχοντας ξεκινήσει τη λονδρέζικη καριέρα του το 2013 στο "Kaspar’s" του θρυλικού Savoy hotel και το 2015 στο διάσημο "Roka". Τις σπεσιαλιτέ αυτού του σπέσιαλ 4 hands pop-up του Πάρη με τον Άνταμ, θα συνοδεύσουν τα κρασιά της Ηλιάνας Καρίμαλη από το ομώνυμο οινοποιείο στην Ικαρία, από τις τοπικές ποικιλίες Ρετενό, Κούντουρο (Μαντηλαριά), Φωκιανό, Μπεγλέρι και Ασύρτικο.

Το μενού κοστίζει 65 ευρώ/ατ και η συνοδεία με τα επιλεγμένα κρασιά 25.

Ex Machina

Σνακ

  • Φοκάτσια από προζύμι, πασκιτάν, βλήτα (σεφ Πάρης)
  • Καπνιστός ταραμάς και πατάτα (σέφ Πάρης)
  • Πίτα με ντομάτα, ταπιόκα, φέτα, κεράσια (σεφ Άνταμ)
  • Άγρια μανιτάρια, μαγιονέζα, άγριο σκόρδο, κουφοξυλιά (σεφ Άνταμ)

Ορεκτικά

  • Ελαφρά μαριναρισμένο χτένι, τρούφα, miso, αρωματικό τσάι (σεφ Άνταμ)
  • Γλυκάδια αρνίσια και φασολάκια (σεφ Πάρης)

Κυρίως

  • Λευκό ψάρι, ασπρομύτικα φασόλια, φινόκιο, σαφράν (σεφ Πάρης)
  • Πετεινός ολόκληρος, φιρίκ, βερίκοκο, καβούρι (σεφ Άνταμ)

Γλυκό

  • Πανακότα με ξινόγαλα και κεράσια (σεφ Άλεξ)

Ex Machina

Περισσότερες πληροφορίες

Ex Machina

Εμπεδοκλέους 34, Παγκράτι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.