Σε αυτά τα εστιατόρια κάθε μέρα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας

Εμβληματικές αλυσίδες και ιταλικά εστιατόρια της πόλης κι ένα all-day εμπνευσμένο από την ιταλική κουζίνα γιορτάζουν κάθε μέρα τη γευστική αλεγκρία της γείτονος.

l’artigiano

"La Pasteria"

Ιταλικό εστιατόριο - La Pasteria

Όταν σκεφτόμαστε αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο αρκεί να επιλέξουμε ένα από τα δεκάδες εστιατόρια "La Pasteria" που μας περιμένουν με το αγαπημένο casual dining & drinking concept. Προσεγμένα υλικά και κλασικές συνταγές σε ένα ζεστό, φιλικό ιταλικό εστιατόριο με ύφος τρατορίας. Η pasta εδώ είναι πρώτη στις προτιμήσεις μας, με all-time classic συνταγές, όπως η signature Carbonara, αλλά και πιο ιδιαίτερες προτάσεις βγαλμένες από τα βάθη της ιταλικής κουζίνας. Στις must επιλογές η περίφημη Pasta alla Parmigiana, που ετοιμάζεται με απόλυτη "θεατρικότητα" συνοδεία ενός κρασιού από την πλούσια λίστα. Δεν παραλείπουμε να μοιραστούμε μία από τις απολαυστικές pizzas της "La Pasteria", με τη ζύμη που ωριμάζει για 72 ώρες προτού ψηθεί να κάνει τη διαφορά.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Mailo's The Pasta Project"

Mailo’s

Το ιταλικό εστιατόριο σε street food μορφή. Ο λόγος για το "Mailo's", που μας έκανε να δούμε με διαφορετικό μάτι το "γρήγορο" φαγητό, παντρεύοντας το street food με την υψηλή γαστρονομία και δημιουργώντας ευφάνταστες μακαρονάδες με προχωρημένες τεχνικές και ποιοτικές πρώτες ύλες. Το Parmesan chicken με κρέμα παρμεζάνας, φρέσκα μανιτάρια και εστραγκόν θα κάνει τους λάτρεις του κοτόπουλου να παραμιλάνε, ενώ για όσους αγαπούν να βλέπουν την παράδοση να ανανεώνεται, η ανατρεπτική μακαρονάδα Παστίτσιο, με σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο κιμά και κρεμώδη μπεσαμέλ τυριών, είναι η τέλεια επιλογή.

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Napolitivo"

Napolitivo

Σε αυτό το ιταλικό εστιατόριο τρως όπως στην Ιταλία. Μιαν ανάσα από το κέντρο της πόλης, στον πλακόστρωτο πεζόδρομο της Μαρίνας Φλοίσβου, το ιταλικό εστιατόριο "Napolitivo" εκπροσωπεί άξια τη ναπολιτάνικη κουζίνα και προσκαλεί τους λάτρεις της σύγχρονης dolce vita. Το αιώνιο δίλημμα pasta ή pizza εδώ γίνεται ακόμα δυσκολότερο, αφού ταλαντευόμαστε ανάμεσα σε ιδιαίτερες επιλογές pasta όπως το Linguine con Gamberetti και την αυθεντική ναπολιτάνικη pizza, που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και φέρει πιστοποίηση από το Associazione Verace Pizza Napoletana. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Διαβάστε Επίσης

"L’artigiano"

l’artigiano

Η "l’artigiano" συστήθηκε στο κοινό πριν από το 30 χρόνια το 1993, όταν γεννήθηκε ένα love story γεμάτο γεύση, μεράκι, ποιότητα και πάθος για αυθεντικό φαγητό. Το ιταλικό εστιατόριο "l’artigiano", ως expert της πίτσας, προσφέρει πλούσιες γεύσεις με προσεκτικά διαλεγμένες πρώτες ύλες και υπόσχεται απόλαυση κάθε φορά, είτε μιλάμε για pizza, pasta, burger ή για τις vegan επιλογές του μενού. Οι εξειδικευμένοι pizzaioli ζυμώνουν καθημερινά φρέσκια ζύμη, που την αφήνουν να ξεκουραστεί για 24 ώρες έτσι ώστε να προσφέρουν λαχταριστή πίτσα, στην καλύτερη εκδοχή της. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

"Italus"

'Italus' Brunch Καλλιθέα

Το ιταλικό εστιατόριο "Italus" τιμά το brunch όπως του αξίζει, με φρέσκιες ιδέες, σωστά υλικά και home made προσέγγιση. Ο "Italus" δεν είναι απλώς μία ακόμα all day επιλογή, αλλά ένα σημείο που θέλεις να επιστρέφεις ξανά και ξανά για brunch με ιταλικές πινελιές και υγιεινά smoothie bowls. Μαζί με τον αυθεντικό ιταλικό καφέ, που ετοιμάζεται τελετουργικά μπροστά σου, το ιταλικό εστιατόριο στην Καλλιθέα περνάει μήνυμα βιωσιμότητας με την eco-friendly εκδοχή του choco-cup, το φλιτζάνι βάφλας γεμισμένο με espresso ή cappuccino και επικάλυψη σοκολάτας που τρώγεται απολαυστικά στο τέλος. 

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε το αφιέρωμά μας στα ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To Nobu Food Festival είναι και πάλι εδώ

Το πολυαναμενόμενο φεστιβάλ γεύσης επιστρέφει και φέτος με μία ξεχωριστή διαδρομή που ενώνει τρεις κοσμοπολίτικους ελληνικούς προορισμούς: την Αθήνα, την Πάρο και τη Μύκονο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/06/2025

Gajah: Το μυστικό νησί της Αθήνας είναι και πάλι εδώ

Το εξωτικό bar restaurant στη σκιά του ΣΕΦ επιστρέφει για ένα ακόμη θέρος και σερβίρει νέα πιάτα με έμπνευση από την Ιταλία.

Σε αυτή την ταβέρνα του 1930, οι Αθηναίοι πηγαίνουν ξανά και ξανά

Γεύσεις χωρίς μυστικά, κρασιά που θα έβρισκες σε γκραν ρεστοράν, έργα τέχνης αλλά, κυρίως, μία μόνιμη αίσθηση διακοπών κάνουν τη διαφορά.

Πού θα φας σήμερα ένα από τα καλύτερα παγωτά της Ελλάδας

Μία ξεχωριστή μέρα αυθεντικής γεύσης σε ένα απροσδόκητο σημείο.

Στη Μαργαρώ ζει ακόμα η παλιά ψαροταβέρνα της γειτονιάς

Ξεκίνησε σαν ταβερνάκι για τον κόσμο του λιμανιού, έφτασε να είναι προορισμός. Η Μαργαρώ προσφέρει εκείνη την απλή, καθημερινή "έξοδο για ψαράκι" που έχει λείψει καιρό τώρα από την πόλη, Κι αυτό στηρίζει τη διαχρονική επιτυχία της.

S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Sissitio Rhodes Fine Art, Taste & Culture"

Στην καρδιά της μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, το ανανεωμένο στέκι-σημείο αναφοράς στο νησί των Ιπποτών για την ολιστική εμπειρία εξόδου που προσφέρει, ανοίγει διάπλατα και φέτος τη γαστρονομική του βεντάλια, πλήρως συντονισμένο με τις διεθνείς τάσεις της αγοράς.