"Tartufo Cucina Ιtaliana": Το νέο ιταλικό εστιατόριο του Ψυρρή έρχεται με δυνατές συστάσεις

Ένας καινούργιος προορισμός για τους λάτρεις της ιταλικής κουζίνας μόλις δημιουργήθηκε στου Ψυρρή.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Περπατώντας στην Αγίας Θέκλας στου Ψυρρή νιώθεις ότι είσαι κάπου μακριά, παρόλο που είναι ο δρόμος διαγώνια απέναντι από το μετρό Μοναστηράκι και διασταυρώνεται με την οδό Ερμού. Εδώ οι ρυθμοί είναι πιο χαλαροί και το χρώμα παραδοσιακό, με τον Θανάση που έχει το πάρκινγκ από τον πατέρα του στο ίδιο πόστο από το 1970, το μανάβικο της γωνίας να μετρά πολλά χρόνια και το καρέκλαδικο στο τέλος του δρόμου που μετράει 2 γενιές τώρα.

Στον αριθμό 9 βρίσκεται πλέον το "Tartufo Cucina Ιtaliana", στεγασμένο σε ένα Αρ Ντεκό οίκημα που λειτουργεί ως boutique hotel και το έχει σαν reception του. Οι γραμμές είναι απλές και λιτές, σε ένα χώρο σχεδόν 500 τ.μ., που απλώνεται σε δύο επίπεδα και διαθέτει δύο εισόδους, καθώς το κτίριο βλέπει επίσης στην οδό Πιττακή 8. Έτσι λοιπόν από το πρωί σερβίρει πρωινά στους ενοίκους του ξενοδοχείου αλλά και υποδέχεται όλους εκείνους που θέλουν να απολαύσουν φοκάτσιες γεμισμένες με κάθε λογής ιταλικά αλλαντικά και τυριά, λαχταριστά κρουασάν με πραλίνα φουντουκιού και φυστίκι, φρεσκοφουρνισμένα κέικ και αλά καρτ επιλογές, όπως αυγά ποσέ με σολομό και άλλα πολλά.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Καθώς η μέρα συνεχίζεται, σειρά έχει το μεσημεριανό με επιλογές από δημοφιλή ιταλικά πιάτα που όλοι αγαπάμε. Με το που κάθεσαι στο τραπέζι, καταφτάνουν τραγανά chiccetti (όπως ονομάζονται τα tapas της Κεντρικής Ιταλίας) που προσφέρονται σαν καλωσορίσμα, ενώ μπορείς να τα παραγγείλεις ξεχωριστά και όλη την ημέρα για να συνοδεύσεις τα aperitivo ή το κρασί σου με τιμή τεμαχίου από € 1,70 έως 2,50, ιδανικά στη μεγάλη μπάρα όπου παρασκευάζονται μπροστά σου υπό τους ήχους γνωστών DJ και ραδιοφωνικών παραγωγών. Εξάλλου εδώ θα βρεις μεγάλη ποικιλία κρασιών από τον ελληνικό και τον ιταλικό αμπελώνα για να επιλέξεις αυτό που σου ταιριάζει.

Στο τιμόνι αυτής της προσπάθειας, εκτός από τα αδέλφια Τάσο και Δήμο του ομίλου School pizza bar που μετρούν 12 χρόνια παρουσίας με ιταλικά εστιατόρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συναντάμε ακόμα τον σεφ Pino Saccheri που ήταν ο άνθρωπος πίσω από το "Πρυτανείο" και τον executive chef του ομίλου Αλέξανδρο Λαζούλη, με αστείρευτη ενέργεια αλλά και διάθεση να προσφέρει πάντα κάτι καινούργιο. Αυτή η μείξη στην κουζίνα δίνει πιάτα όπως το εμβληματικό μοσχαρίσιο μεδούλι με σεβίτσε γαρίδας, το vitello tonnato σε λαχταριστή εκδοχή και πίτσα που βαδίζει σε ναπολιτάνικα μονοπάτια με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης που ζηλεύει κάθε γνήσιος Ιταλός.

Tartufo Cucina Ιtaliana

Στα κυρίως πιάτα κυριαρχούν τα φρέσκα ζυμαρικά που φτιάχνονται αποκλειστικά από τον σεφ Pino, με πρώτα και καλύτερα τα ραβιόλι με φρέσκια τρούφα, αλλά και προτάσεις με κρέας όπως το ιταλικό "κοντοσούβλι", με μπούτι αρνιού, φασκόμηλο, παρμεζάνα και λάδι τρούφας. Στα γλυκά ξεχωρίζει το ιταλικό Tartufo σε σφαίρα σοκολάτας με μους σοκολάτας και κρέμ ανγκλέζ, όπως και το τιραμισού με εσπρέσο που βυθίζεται μέσα σε μια σοκολατένια φωλιά και κρέμα από μασκαρπόνε που δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο. Στα highlights του ολοκαίνουργιου μαγαζιού βρίσκεται βεβαίως και η προσεγμένη λίστα cocktails που επιμελείται ο Γιώργος Λαϊνάς.

"Tartufo Cucina Ιtaliana", Αγίας Θέκλας 9 & Πιττακή 8, Ψυρρή, 2103315458, Instagram @tartufo.athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.