Το 'ΟΧ' δεν είναι η ψησταριά που έχεις συνηθίσει

Το νέο κρεατοφαγικό εστιατόριο στη σκιά του (πρώην) Χίλτον ποντάρει στη νοστιμιά της απλότητας.

Ο Μιχάλης Νουρλόγλου στο εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα

Από τη μία, ένας μινιμαλιστικά κομψός χώρος, με industrial στοιχεία και γήινους τόνους, που φέρει την υπογραφή του ADD Architecture studio. Από την άλλη, ο βραβευμένος σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου που σκηνογραφεί τις γεύσεις στην ανοιχτή κουζίνα με τις ψησταριές και την custom made parilla. Και στη μέση, προτάσεις που κυμαίνονται από τζιγεροσαρμάδες, τζατζίκι, πασά κεφτέ και κοκορέτσι μέχρι χοιρινή μπριζολοπανσέτα, παϊδάκια πρόβατου και T-bone μοσχίδας. Το 'OX Chop House' έχει το ενδιαφέρον του και ποντάρει σε μία γνώριμη κρεατοφαγία με γαστρονομικά twists.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 5

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 6

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 3

Το νέο εστιατορικό εγχείρημα των Γιάννη Μωράκη, Γιώργου Μελισσάρη, Thomas Grubac και της ομάδας που βρίσκεται πίσω από τα επιτυχημένα 'Ovio' και 'Cupola' (Πάνος Πολίτης, Γιάννης Μεντόγιαννης) μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής, στη σκιά του -πάλαι ποτέ- 'Χίλτον' και δε φιλοδοξεί να συστηθεί σαν ένα ακόμη ακριβοθώρητο κρεατάδικο. Ποντάρει στιβαρά και με concept στην οικεία νοστιμιά της παραδοσιακής ταβέρνας/ψησταριάς, όπως άλλωστε μαρτυρά και το φροντισμένα περιεκτικό μενού εδώ. 

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 8

Γνώριμες κρεάτινες γεύσεις αλλά αλλιώς

Την ευκολία της απλότητας των γεύσεων όμως συναντούν οι ζυγισμένα upgraded ιδέες του Μιχάλη Νουρλόγλου, σε ένα τελικό αποτέλεσμα πάντοτε πιστό σε όλα εκείνα που θα συναντούσε κανείς σε μία κλασική κρεατοταβέρνα. Αλλά στην πιο ραφιναρισμένη και σωστή εκδοχή τους.

Ακριβώς εκεί παίζουν όλα όσα προέρχονται από τις ανοιχτές φωτιές του 'OX Chop house', τον ξυλόφουρνο και τα τηγάνια του: Από τα ζουμερά κοντοσούβλια (χοιρινό και κοτόπουλο), τα νοστιμότατα παϊδάκια και την πληθωρική χοιρινή μπριζόλα μέχρι τα T-bones και τα φρυγαδέλια.

Το μοσχαρίσιο ταρτάρ στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Το συκώτι φρυγαδέλι στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Η χοιρινή μπριζολοπανσέτα στο εστιατόριο OX Chop house
© Μπάμπης Δούκας / @its_the_duke_dude

Πριν από αυτά, το πρόβειο τζατζίκι με fremented αγγούρι, η αυθεντικά καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, η μπομπάτη τυροκαυτερή ή η ιδιαίτερη μαϊντανοσαλάτα -συν τη ροδίτικη λαδόπιτα για βουτιές εντός- μαζί με το πολύ αξιόλογο μοσχαρίσιο ταρτάρ προετοιμάζουν το έδαφος, ενώ στο φινάλε το γεμάτο εκμέκ με φιστίκι Αιγίνης θα φροντίσει να στρογγυλέψει την εμπειρία και να γεμίσει ολοκληρωτικά το στομάχι σου.

Αξιοπρόσεκτη η λίστα κρασιών που φέρει την υπογραφή του wine expert Γιάννη Μακρή, περιλαμβάνει περισσότερες από 100 ετικέτες και προσαρμόζεται έξοχα στο καρνιβορικό πλαίσιο του εστιατορίου.

Στα plus όλων των παραπάνω, η value for money πολιτική.

Το εστιατόριο για κρέας OX Chop House στην Αθήνα 9

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

OX Athens

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Ιλίσια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ξυνό Νερό: Μια νέα εποχή για το θρυλικό ανθρακούχο της Φλώρινας

Ο αιρετός πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας πίσω από το αγαπημένο των Έλλήνων "Ξυνό Νερό", Χρήστος Θωμαΐδης, οικονομολόγος-κάτοχος ΜΒΑ και ελεύθερος επαγγελματίας, μιλά για την ιστορία και το μέλλον του ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού με τα ιδιαίτερα ευεργετικά χαρακτηριστικά, σήμα κατατεθέν για την Έλλάδα στην κατηγορία του, αλλά και για το σημαντικό αποτύπωμα μιας επιχείρησης που επιστρέφει τα κέρδη της στην τοπική κοινωνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
18/12/2025

Η πιο under the radar γαστροταβέρνα της Αθήνας σερβίρει στα Πετράλωνα

Με όνομα που εμπνέεται από τον Ελύτη και γενναιόδωρες μερίδες που τιμούν τα ελληνικά προϊόντα και αναβλύζουν οικειότητα.

Στο Smash ‘n Bun, για δύο εξόχως premium burgers

Από σήμερα, 18 Δεκεμβρίου, έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.