Chateau Miraval και Gardener Gin σε μία απολαυστική παρουσίαση δίπλα στο κύμα

Η "Jeroboam Ltd.", ο αποκλειστικός διανομέας του Chateau Miraval στην Ελλάδα, επέλεξε το "Papaioannou Restaurant" στη Βουλιαγμένη, για την παρουσίαση των κρασιών του κτήματος.

Chateau Miraval

Η "Jeroboam Ltd.", ο αποκλειστικός διανομέας του Chateau Miraval στην Ελλάδα, επέλεξε το "Papaioannou Restaurant" στη Βουλιαγμένη, για την παρουσίαση των κρασιών του κτήματος, αλλά και του Gardener Gin.

Το Chateau Miraval, το λατρεμένο ησυχαστήριο του Μπραντ Πιτ, απλώνεται σε μία έκταση 5.000 περίπου στρεμμάτων, στο χωριό Correns της Προβηγκίας. Εκεί επέλεξε ο διάσημος ηθοποιός να κάνει το ντεμπούτο του στον οινικό κόσμο το 2012, σε συνεργασία με τη φημισμένη οικογένεια Perrin, και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, με μεγάλη επιτυχία. Το καλλιτεχνικό στοιχείο είναι έντονο σε όλους τους οίνους του κτήματος, μυώντας τους καταναλωτές στην "Αrt de Vivre".

Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε μερικά από τα αριστουργήματα του Chateau Miraval, σε ένα ειδυλλιακό σκηνικό, όπου ο κ. Φέρτης, διευθυντής της "Jeroboam" και οικοδεσπότης της βραδιάς, μας υποδέχτηκε με ένα ποτήρι από τη ροζέ σαμπάνια Fleur de Miraval, ένα δροσερό καλοσώρισμα με νότες από σταφίδα και βατόμουρο και μια διακριτική ορυκτότητα.

Chateau Miraval

Στη συνέχεια και με την άφιξη των πρώτων πιάτων στο τραπέζι, είχαμε την τιμή να δοκιμάσουμε μία από τις 50 φιάλες των 3L από το Muse de Miraval, που ταίριαζε άψογα με τις φρέσκιες σαλάτες και τα θαλασσινά. Σερβιρισμένη στην ιδανική θερμοκρασία, η ροζέ αυτή Μούσα γέμισε το ποτήρι μας με αρώματα από φρέσκα φρούτα κι εσπεριδοειδή, εξωτικά μπαχαρικά και βανίλια. Η ισορροπία κι η κομψότητα δεν έλειπαν από το συγκεκριμένο κρασί.

Προχωρώντας στο κυρίως πιάτο, φιλέτο ψαριού με βραστά λαχανικά, έφτασε επιτέλους η στιγμή να γευτούμε το πολυσυζητημένο και πιο επιθυμητό ροζέ κρασί Προβηγκίας σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λόγος για το Miraval, με το ελκυστικό απαλό ροζ χρώμα και τις φίνες νύξεις από λευκά φρούτα, κεράσι, άγρια φράουλα και μια δόση αλμύρας, χάρη στα οποία δε μπορέσαμε να αντισταθούμε σε ένα δεύτερο γέμισμα του ποτηριού.

Και πριν τελειώσουμε το ψάρι μας, το Chateau de Beaucastel Chateauneuf-du-Pape Blanc του 2020 ήρθε να ολοκληρώσει την απόλυτη γευστική εμπειρία, με την κρεμώδη του υφή, τον ανθικό και φρουτώδη χαρακτήρα του και την τραγανή του οξύτητα να ισορροπούν όλες τις γεύσεις στον ουρανίσκο.

Κλείσαμε το δείπνο με ένα άκρως καλοκαιρινό κοκτέιλ, με βάση το Gardener Gin, ένα απόσταγμα που γεννήθηκε από τον Μπραντ Πιτ, τον κορυφαίο στο είδος του Tom Nichol και φυσικά την οικογένεια Perrin. Η φιάλη του φέρνει στο νου κάτι από τη γαλλική Riviera και στο στόμα ξεδιπλώνεται μια παλέτα από βότανα και φρούτα, ροζ γκρέιπφρουτ, γλυκό και πικρό πορτοκάλι. Συνόδευσε αρμονικά τα επιδόρπια, αλλά και τα πλατώ από φρέσκα φρούτα εποχής. Φεύγοντας, βρήκαμε κάποια από τα κρασιά και το gin που θα συντροφεύσουν τις θερινές μας στιγμές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/11/2025

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.