"Delta" και "Soil" πάνε "Pelagos"

Δύο κορυφαία ελληνικά εστιατόρια συναντούν ένα ακόμη στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens", αυτή την Παρασκευή.

Pelagos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin "Pelagos" αποτελεί από μόνο μία αφορμή ώστε να βρεθεί κανείς στο "Four Seasons Astir Palace Hotel Athens". Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου δίνει έξτρα κίνητρο για να κατηφορίσει κανείς έως τη Βουλιαγμένη, καθώς στο πλαίσιο της σειράς "Φίλοι του Pelagos" συγκεντρώνει στο χώρο του, δύο ακόμη κορυφαία εστιατόρια της πόλης: Το βραβευμένο με One to Watch από το θεσμό των Χρυσών Σκούφων και δύο αστέρια Michelin "Delta" και το χρυσοσκουφάτο και Michelinάτο "Soil".

Τρία βραβευμένα εστιατόρια, εννιά πιάτα

Με κοινή αφετηρία τη δέσμευσή τους για ένα βιώσιμο μέλλον καθώς και την πρωτοποριακή τέχνη τους, ο σεφ Luca Piscazzi θα καλωσορίσει τους Γιώργο Παπαζαχαρία και Θάνο Φέσκο ("Delta" και τον Τάσο Μάντη, chef patron του "Soil", για ένα εξαιρετικό μενού εννέα πιάτων - τρία από το κάθε εστιατόριο.

Η βιωσιμότητα και ο πολιτισμός συνδυαστικά με τη γαστρονομία αποτελούν τους τρεις πυλώνες του "Delta". Οι πρωτοπόροι σεφ Παπαζαχαρίας και Φέσκος παραμένουν πιστοί στη φιλοσοφία "καμία απώλεια - καμία σπατάλη" και αφοσιωμένοι στη μινιμαλιστική τελειότητα. Οι "Φίλοι του Pelagos" θα απολαύσουν τρεις μοναδικές επιλογές που υποδηλώνουν το πάθος του "Delta" για τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα, την αγάπη και τη στήριξη στους μικρούς Έλληνες παραγωγούς και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για τη σημασία της βιωσιμότητας.

ΠΑΠΑΖΑΧΑΡΙΑΣ ΦΕΣΚΟΣ
©Nikos Paliopoulos Pictures

Τάσος Μαντής

Η γαστρονομία στην πιο αγνή της μορφή πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη πορεία του "Soil", που φέρνει τη γη και τη φύση στο επίκεντρο. Με κίνητρο την επιθυμία να συστήσει άγνωστες γεύσεις της φύσης στην ελληνική γαστρονομική σκηνή, η φρέσκια ματιά του εστιατορίου αντλεί έμπνευση από τον ιδιωτικό κήπο του chef patron Τάσου Μάντη στο Αλεποχώρι, με σπάνια ελληνικά βότανα, βρώσιμα λουλούδια και βιολογικά λαχανικά να χορογραφούν ένα νέο μενού για κάθε εποχή του χρόνου. Τα τρία πιάτα του Τάσου Μαντή περιλαμβάνουν επιλογές έκπληξη που αποτυπώνουν την αφοσίωσή του στα βότανα και στη μαγειρική τέχνη.

> Διάβασε ακόμη: Στο "Mercato" θα βρεις το πιο πλούσιο brunch για την Καθαρά Δευτέρα

Με το όνομά του να θυμίζει θάλασσα, το "Pelagos" είναι γνωστό για τον δημιουργικό και καινοτόμο χαρακτήρα του, με έμφαση στις  συνεργασίες με τοπικούς παραγωγούς. Το πάθος του Luca Piscazzi για την ανάδειξη των εποχικών και βιώσιμων προϊόντων μέσα από απλές αλλά εξαιρετικά φίνες γεύσεις, παρουσιάζονται στα τρία πιάτα του για την ιδιαίτερη αυτή βραδιά. 


Info

Kράτηση online στο diningreservations.athens@fourseasons.com  ή στο τηλ. 210 8901192.
Οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαιτείται κράτηση εκ των προτέρων (με προκαταβολή). 
Μενού 9 πιάτων στα €160/ άτομο. Wine pairing με επιμέλεια των σομελιέ του κάθε εστιατορίου και των Nicliani Cellars στα €75/ άτομο.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Pelagos

Ξεν. «Four Seasons Astir Palace Hotel Athens», Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το ουζερί-μύθος του αθηναϊκού κέντρου

Καλούδια του αφρού και του βυθού, αποστάγματα φίνα και ατμόσφαιρα ανεμελιάς συνθέτουν το σκηνικό στην πλατεία Βικτωρίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
12/05/2025

Γεύση και άρωμα Τήνου με το "Μικρό Καράβι" να πιάνει λιμάνι στη Γλυφάδα

Το βραβευμένο "Μικρό Καράβι", με καπετάνιο τον Αντώνη Ψάλτη, έδεσε στη Γλυφάδα για να στρώσει τα τραπέζια του Ark με τα πεντανόστιμα προϊόντα και τη γευστική παράδοση του αγαπημένου νησιού.

Όλα τα εστιατορικά νέα των νησιών γι' αυτό το καλοκαίρι

Σαλπάρουμε για τα ελληνικά πελάγη της γεύσης, με καπετάνιους τους σεφ που θα νοστιμίσουν το θέρος.

Τι μαγειρεύει ένας Κολομβιανός στην Αθήνα;

Σε ένα από τα πιο προνομιακά σημεία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, θα ταξιδέψεις στη Λατινική Αμερική, με προσεγμένες nikkei και chifa προτάσεις.

Πάρτι με spritz και πίτσες στο κέντρο

Με την υπογραφή του Louza και του Mozz:art.

Πώς μεταφράζεται η γαστροταβέρνα Θεσσαλονίκης στα αθηναϊκά;

Το "Σεράμικο" του Κεραμεικού έχει μια πολύ καλή απάντηση, το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου", δηλαδή, που μιξάρει παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς. Διαβάστε την κριτική μας!

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;