Αιωρούμενα κοκτέιλ, 3D εκτυπωτές και η αφρόκρεμα των σεφ στο "Gastronomy Lab"

Ένα νέο project θεματικών παρουσιάσεων, σηκώνει αυλαία για πρώτη χρονιά στη HORECA 2023 στο πλαίσιο της νέας συνεργασίας της διεθνούς έκθεσης με την Gastronomy Essentials.

HORECA-Gastronomy Essentials

Η διεθνής έκθεση HORECA, που φέτος πραγματοποιείται από 11 έως 13 Φεβρουαρίου, εγκαινιάζει, σε συνεργασία με την Gastronomy Essentials, το "γαστρονομικό εργαστήρι" - "Gastronomy Lab", στο οποίο θα φιλοξενηθούν 'Έλληνες σεφ και διεθνώς καταξιωμένοι επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις που αφορούν το παρόν και το μέλλον της γαστρονομίας και των μπαρ.

Ecole Ritz
O Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier

Καινοτομία, τάσεις, κυκλική οικονομία και η ναπολετάνικη πίτσα όπως πρέπει!

Στο τετραήμερο της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stage του Gastronomy Lab στο Hall 4, θα φιλοξενηθούν ηχηρά ονόματα της διεθνούς και εγχώριας γαστρονομίας, που θα παρουσιάσουν νέες γαστρονομικές τάσεις που επικρατούν διεθνώς και σύγχρονες τεχνικές που ήδη εφαρμόζονται σε εστιατορικές κουζίνες. Πιο συγκεκριμένα, ο Luc Debove, MOF Glacier και Δ/ντης της ENSP (Ecole Nationale Superieure de Patisserie) από την Λυών, ο Chef Zubin D’Souza της νέας συνεργασίας της Ecole Ducasse στην Ινδία (Νέο Δελχί), καθώς και ο Martin Millouet, pastry Chef από το θρυλικό ξενοδοχείο "Ritz" στο Παρίσι και καθηγητής στην Ecole Ritz Escoffier.

Ντουνέτας-Μπαξεβάνης
Οι Μιχάλης Ντουνέτας (αριστερά) και Γιάννης Μπαξεβάνης (δεξιά) συμπεριλαμβάνονται στα ονόματα των Ελλήνων σεφ που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί από μία πολύ δυνατή λίστα συμμετεχόντων στο Gastronomy Lab

Το πάνελ συζήτησης με την "D-Waste" και το "Plat Institute" από την Βαρκελώνη, με θέμα "HORECA και τροφικά απόβλητα: ευκαιρίες, προκλήσεις και πρακτικές λύσεις" αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όπως και το Master class on stage, που θα υλοποιηθεί από το Plat Institute, με τίτλο "Design & Imagination: Καινοτομία, γαστρονομία και κυκλική οικονομία". Το Master Class θα εστιάσει στις πλέον πρόσφατες και καινοτόμες προσεγγίσεις που συνδυάζουν φουτουρισμό, γαστρονομία και κυκλική οικονομία με εφαρμοσμένες λύσεις για εστιατόρια, μπαρ και ξενοδοχεία όπως στερεά και αιωρούμενα κοκτέιλ, το παράδειγμα του κορυφαίου μπαρ στον κόσμο "Paradiso", design και πρακτικές λύσεις για υπολείμματα χυμών, μπύρας και καφέ αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες και 3D εκτυπωτές με πρώτη ύλη τροφικά απόβλητα. Ακόμα, ο Vito Monaco, ένας από τους πιο ταλαντούχους pizzaiolo της γενιάς του, ο οποίος ξεχωρίζει κάθε χρόνο στα πρωταθλήματα πιτσας, και ο Luciano Sorbillo, σημαντικές μορφές της ιταλικής πίτσας, άρτι αφιχθέντες από τη Νάπολη, θα παρουσιάσουν τα μυστικά της ναπολιτάνικης πίτσας και θα μιλήσουν για την ιστορία της. 

Από τη σκηνή του Gastronomy Lab φυσικά δεν θα λείπει η εμπειρία των Έλλήνων chef, pastry chef και bakery chef, που θα παρουσιάσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο της μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας. Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί συμπεριλαμβάνονται οι Δημήτρης Κονταράτος, Χάρης Παπαλίτσας, Γρηγόρης Χέλμης, Δημήτρης Κατριβέσης, Γιώργος Στυλιανουδάκης, Δημήτρης Παμπόρης, Γιάννης Μπαξεβάνης, Δημήτρης Φραγκογιάννης, Μαρίνος Κοσμάς, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος. Τέλος, στην φετεινή HORECA θα βραβευτούν 4 εστιατόρια από όλη την Ελλάδα, για το μοναδικό γαστρονομικό τους concept, καθώς και τη zero waste φιλοσοφία τους.

10 - 13 Φεβρουαρίου 2023 | Εκθεσιακό Κέντρο METROPOLITAN - Σπάτα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.