Σαν σταρ του "Sinema"

Το νέο all day δίπλα από το Πολεμικό μουσείο έχει κινηματογραφική εσάνς και οικεία νοστιμιά.

Sinema

Σε ένα προνομιακό σημείο του κέντρου, δίπλα στο μετρό του Ευαγγελισμού και στην ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου, άνοιξε πρόσφατα το νέο all day των ιδιοκτητών του "Cine Πολεμικό Μουσείο", του θερινού σινεμά που άναψε τους προβολείς του πέρυσι το καλοκαίρι. Μεγάλες τζαμαρίες, ευρύχωρη κομψή σάλα με μίνιμαλ διακόσμηση, παστέλ πράσινα μοντέρνα καθίσματα και μία μικρή καλαίσθητη μπάρα στο βάθος, δίνουν τον τόνο ενός χώρου που προσφέρεται για όλες τις ώρες της μέρας, από το πρωί για καφέ ή σνακ, το μεσημέρι για ελαφρύ γεύμα και επαγγελματικές συναντήσεις, το βράδυ για μια χαλαρή έξοδο. Καιρού επιτρέποντος, όταν το επισκεφτείτε, η αυλή είναι ωραίο πόστο που θα σας κάνει να ξεχάσετε ότι βρίσκεστε στο κέντρο της πόλης.

Διαβάστε Επίσης

Το μενού επιμελείται ο σεφ Νίκος Φωτιάδης, που προτείνει πιάτα προσαρμοσμένα στο ύφος ενός all day πατώντας σε γνώριμες γεύσεις ελληνικής και διεθνούς κουζίνας. Στο μενού θα βρείτε από burger, poke bowl και pinsa μέχρι πιάτα σχάρας και comfort επιλογές χωρίς φιοριτούρες αλλά με προσεγμένες πινελιές του σεφ, που ποντάρει στην καλή πρώτη ύλη. Δοκιμάστε από ορεκτικά τα "μουσακαδάκια", που ουσιαστικά είναι η απόδοση του μουσακά με προφίλ καλοτηγανισμένης κροκέτας, τα σιγομαγειρεμένα μοσχαρίσια μάγουλα με πουρέ γλυκοπατάτας, που λιώνουν στο στόμα, το al dente ριγκατόνι με φρέσκια τρούφα και τρυφερά μοσχαρίσια φιλετάκια και για το γλυκό τελείωμα, το αποδομημένο μιλφέιγ με κρέμα βανίλια και κουλί φρούτων του δάσους ή την εκδοχή του "προφιτερόλ", ένα κι ένα για τους λάτρεις της σοκολάτας. Προσεχώς, -όπως αναφέρει στο "α" ο σεφ- ενδέχεται να ενισχυθεί το "κινηματογραφικό" υπόβαθρο του χώρου με εμβόλιμα θεματικά μενού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.