Το "Sole Giaguaro" μόλις αφίχθη στα Άνω Πετράλωνα

Ο Giovanni Scaraggi πιάνει αθηναϊκό πόστο με ένα εστιατόριο που προσεγγίζει πιο σύγχρονα την ιταλική κουζίνα.

Sole Giaguaro εστιατόριο Άνω Πετράλωνα 1

Τα Άνω Πετράλωνα είναι μία διαχρονικά (τουλάχιστον) συμπαθής γειτονιά για τους foodies της πόλης. Σε αυτήν προστέθηκε -από τις 17 Δεκεμβρίου- μία πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη που φέρει την υπογραφή του σεφ/restaurateur Giovanni Scaraggi. "Sole Giaguaro Athens" λοιπόν.

Ένα διαφορετικό ιταλικό

Όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι το αδερφό εστιατόριο του ομώνυμου γευστικού σποτ της Ρόδου και αγκαλιάζει την ιταλική και μεσογειακή γευστική κουλτούρα με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Sole Giaguaro εστιατόριο Άνω Πετράλωνα 1

Η παραπάνω φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται σε πιάτα όπως το χταπόδι με guanciale, μαυρομάτικα φασόλια, σος τζίντζερ και ταραμοσαλάτα, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, πορτσίνι, κρέμα παρμεζάνας και πράσινο λάδι, η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo κ.α., τα οποία σερβίρονται είτε στα τραπέζια του μαγαζιού, είτε στην κυκλική μπάρα.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Στα οινικά των μενού, εδώ θα βρεις μία λίστα όπου κυριαρχεί ο ιταλικός αμπελώνας -με αρκετές ετικέτες να εισάγονται κατ' αποκλειστικότητα- και τα ελληνικά κρασιά να συμπληρώνουν, ενώ στο μπαρ και το κομμάτι των cocktails, την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Κιάκος ("Λοκάλι").

Πρόκειται ασφαλώς για ένα opening που κινητοποιεί την προσοχή προς τα πέριξ της Τρώων και της πλατείας Μερκούρη, εν αναμονή και της πρεμιέρας του "Hawker" των Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη.

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Tρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008
Ανοιχτά Τετ.-Παρ. από τις 18.00, Σαβ. 14.00-23.30, Κυρ. 14.00-19.00
*για τις ημέρες των γιορτών το "Sole Giaguaro"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Υποδεχθείτε την τελευταία Πανσέληνο του καλοκαιριού στο Le Grand Balcon & La Suite Lounge

Μια μοναδική βραδιά κάτω από το φως της Πανσελήνου περιμένει τους επισκέπτες της Αθήνας με θέα που κόβει την ανάσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/09/2025

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.