Το "Sole Giaguaro" μόλις αφίχθη στα Άνω Πετράλωνα

Ο Giovanni Scaraggi πιάνει αθηναϊκό πόστο με ένα εστιατόριο που προσεγγίζει πιο σύγχρονα την ιταλική κουζίνα.

Sole Giaguaro εστιατόριο Άνω Πετράλωνα 1

Τα Άνω Πετράλωνα είναι μία διαχρονικά (τουλάχιστον) συμπαθής γειτονιά για τους foodies της πόλης. Σε αυτήν προστέθηκε -από τις 17 Δεκεμβρίου- μία πολύ ενδιαφέρουσα άφιξη που φέρει την υπογραφή του σεφ/restaurateur Giovanni Scaraggi. "Sole Giaguaro Athens" λοιπόν.

Ένα διαφορετικό ιταλικό

Όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι το αδερφό εστιατόριο του ομώνυμου γευστικού σποτ της Ρόδου και αγκαλιάζει την ιταλική και μεσογειακή γευστική κουλτούρα με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση.

Sole Giaguaro εστιατόριο Άνω Πετράλωνα 1

Η παραπάνω φιλοσοφία αντικατοπτρίζεται σε πιάτα όπως το χταπόδι με guanciale, μαυρομάτικα φασόλια, σος τζίντζερ και ταραμοσαλάτα, οι χειροποίητες παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα, πορτσίνι, κρέμα παρμεζάνας και πράσινο λάδι, η πορκέτα με σταμναγκάθι και σάλτσα pico de gallo κ.α., τα οποία σερβίρονται είτε στα τραπέζια του μαγαζιού, είτε στην κυκλική μπάρα.

> Διάβασε ακόμη: Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Στα οινικά των μενού, εδώ θα βρεις μία λίστα όπου κυριαρχεί ο ιταλικός αμπελώνας -με αρκετές ετικέτες να εισάγονται κατ' αποκλειστικότητα- και τα ελληνικά κρασιά να συμπληρώνουν, ενώ στο μπαρ και το κομμάτι των cocktails, την επιμέλεια έχει ο Δημήτρης Κιάκος ("Λοκάλι").

Πρόκειται ασφαλώς για ένα opening που κινητοποιεί την προσοχή προς τα πέριξ της Τρώων και της πλατείας Μερκούρη, εν αναμονή και της πρεμιέρας του "Hawker" των Ερβέ Προνζάτο και Γρηγόρη Κίκη.

Περισσότερα προσεχώς.


Info

Tρώων 66, Άνω Πετράλωνα, τηλ. 210 3478008
Ανοιχτά Τετ.-Παρ. από τις 18.00, Σαβ. 14.00-23.30, Κυρ. 14.00-19.00
*για τις ημέρες των γιορτών το "Sole Giaguaro"

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.