Κι αν η Μαυρομιχάλη είναι ο επόμενος hot δρόμος των Εξαρχείων;

Κάτι φαίνεται να τρέχει ανάμεσα σε Ιπποκράτους και Χαριλάου Τρικούπη.

Μαυρομιχάλη, Το Μπαρ

Μοιρασμένη ανάμεσα σε Εξάρχεια και Νεάπολη, η Μαυρομιχάλη δανείζεται το coolness των πρώτων και την αστική κομψότητα της δεύτερης, σχηματίζοντας μία δική της ταυτότητα, στην οποία κυριαρχεί το στοιχείο της χαλαρότητας αλλά και των φροντισμένων επιλογών για καφέ, ποτό και φαγητό, παράλληλα και συμπληρωματικά με τα mix αρχιτεκτονικά ρεύματα πολλών κτιρίων σε αυτή αλλά και τα καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος σποτ. 

Ακολουθούν κάποια από τα πια δημοφιλή στέκια της, το καθένα για τους δικούς του λόγους.

"Το Μπαρ"

Μία από τις πιο πρόσφατες αφίξεις στον εν λόγω δρόμο και ένα ό,τι-λέει-το-όνομά-του μέρος. Η ομάδα του "Three Dots & a Dash" δημιούργησε πριν λίγους μήνες ένα urban chic μπαρ ή, όπως διαδικτυακά συστήθηκε και το ίδιο το σποτ, "ένα σπίτι που σερβίρει το αγαπημένο σου cocktail, ποτό και κρασί".

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 2
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το Μπαρ στην Μαυρομιχάλη 4
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο μικρό εσωτερικό του, το σκυρόδεμα συνυπάρχει με ενδιαφέροντα στοιχεία όπως η δίχρωμη μπάρα και τα στρατηγικά τοποθετημένα φυτά. Στα του μενού, υπάρχει μία γκάμα από 13 signature cocktails που φέρει την υπογραφή του Αντώνη Μπούκα, με τα ρουμένια 'Maimou' και 'V Zombie' να είναι εκείνα που μοιάζουν να προηγούνται στην αρχική κούρσα της δημοφιλίας. Αξίζει να αναφερθεί πως οι περισσότερες από τις επιλογές της εν λόγω λίστας είναι διαθέσιμες και σε mocktail.

"Warehouse"

Από το 2014, αποτελεί κλασικό σημείο συνάντησης και ξεχωρίζει για την ατόφια αγάπη του για τον specialty καφέ, το κρασί, την καλή κουζίνα και τα cocktails. Του αρέσει να ανανεώνεται συχνά αλλά παράλληλα δεν παραβλέπει να ενισχύει όλα εκείνα που το έκαναν αγαπητό.

"Σουσουράδα"

Ένα από τα σουξέ της Μαυρομιχάλη είναι εδώ και σχεδόν 6 χρόνια το ιδιαίτερο καφε-μπαρο-μεζεδοπωλείο με ολίγη από diner, που ενδείκνυται για φιλικό τρωγοπίνειν όλες τις ώρες της ημέρας.  Χαλαρός και νεανικός χώρος, με λιτή αλλά προσεγμένη διακόσμηση, φροντισμένα πιάτα για κάθε περίσταση -από σνακ και brunch μέχρι light lunch, dinner ή απλά για συνοδεία με ποτό ή κρασί- και ζωντανό mix n match κοινό.

"Καλίνκα-Μαλίνκα''

Καλίνκα-Μαλίνκα

Με όνομα που μεταφράζεται ελεύθερα ως "φρούτα του δάσους", το "Καλίνκα - Μαλίνκα" -στη γωνία της Σόλωνος με τη Μαυρομιχάλη- κέρδισε τις καρδιές των foodies με το ιδιοσυγκρασιακό γευστικό του mix ‘n’ match μέσα από διαφορετικές παραλλαγές του κλασικού πιροσκί. Εκτός από τα best sellers τηγανητά με κιμά, όπως και εκείνα με πατάτα και φρέσκα μανιτάρια, έχουν δημιουργήσει μια πολύ πιο ελαφριά εκδοχή, αυτή των φουρνιστών πιροσκί, που παραμένουν φουσκωτά και χρυσαφένια. Στην κορυφή των προτιμήσεων βρίσκονται τα –πάντοτε χειροποίητα– πιροσκί φούρνου με την παραδοσιακή γέμιση μανιτάρια-τυρί.

"Frumel"

Στη γωνία της Μαυρομιχάλη με την Δερβενίων, αυτό το καλαίσθητο vintage μεζεδοπωλείο μετατρέπει -από το 2014- προϊόντα από μικρούς παραγωγούς σε πιάτα με ενδιαφέρον, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο της γευστικής του αντίληψης την ελληνική κουζίνα. 

"Miss Tartu"

Πώς θα χαρακτήριζε κανείς το "Miss Tartu"; Μάλλον σαν ένα καθημερινό, ανεπιτήδευτα cool και σύγχρονο στέκι, με αδυναμία στο προσεγμένο φαγητό, το πληθωρικό brunch αλλά και τα φροντισμένα smoothies και cocktails. 

"Πανελλήνιον"

Καφενεία της Αθήνας_Πανελλήνιον

Απέναντι από το πάλαι ποτέ Χημείο, το "Πανελλήνιον" φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες πελάτες-φιλόσοφους της καθημερινής ζωής που κάθονται στα ίδια τραπέζια με αξιωματικούς, βασιλιάδες και βασίλισσες - βλέπεις αποτελεί το πιο κλασικό στέκι για τους σκακιστές της πόλης. Από εκεί πηγάζει και η ήρεμη αύρα του, το ανεπιτήδευτο στυλ του αλλά και το γεγονός πως πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά και ταυτόχρονα άγνωστα μέρη της πόλης. 

Έρχεται σύντομα...

Μέσα στον Δεκέμβριο αναμένεται και ένα εξαιρετικά πρωτοποριακό concept επί της Μαυρομιχάλη, με ηχηρές υπογραφές και ένα αναπάντεχο πάντρεμα παρεχόμενων υπηρεσιών. Πρόκειται να συζητηθεί αρκετά -ίσως γίνει και το επόμενο talk of the town- και πιθανότατα να δημιουργήσει trend για μία πανέμορφη αλλά ξεχασμένη αστική συνήθεια. Το περιμένουμε και θα σου έχουμε νεότερα προσεχώς. Για την ιστορία, θα ονομάζεται "Polyamorous".

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Warehouse

Μαυρομιχάλη και Βαλτετσίου 21, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Σουσουράδα

Μαυρομιχάλη 44 & Βαλτσετσίου, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Το Μπαρ

Μαυρομιχάλη 111, Εξάρχεια
  • Bars

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

WORLD OF Beer: Ετοιμάσου για 3 ημέρες γεμάτες μπίρα, μουσική και διασκέδαση!

Από τις 10 έως τις 12 Μαΐου 2024, ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία του μεγαλύτερου φεστιβάλ μπίρας στην Ελλάδα και απόλαυσε αμέτρητα είδη μπίρας από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/04/2024

Στο 'Island' κι αυτό το καλοκαίρι

Το hot spot της αθηναϊκής Ριβιέρας επανέρχεται για μία ακόμη σεζόν.

Το 'Baba Au Rum' παραδίδει την μπάρα του στο συριανό 'Theosis'

Ένα ξεχωριστό pop-up με δύο από τα κορυφαία ελληνικά μπαρ, την Τρίτη 23 Απριλίου.

Πρώτη ματιά στο 'Walk In Athens', το νέο μπαρ της Μαυρομιχάλη

Οι δημιουργοί του 'Line Athens' (Νο 12 στα The World's 50 Best Bars 2023) παρουσιάζουν ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον project, που μόλις άνοιξε τις πόρτες του στα Εξάρχεια.

Στο θεατρικό σουρεάλ του "L’ Alchimiste"

Όσο δεν παίρνει sui generis και ατμοσφαιρικό, αυτό το bistrot - cocktail bar των Carattoni αλλάζει τα δεδομένα στην πλατεία Καρύτση.

Οι Fideles "φέρνουν" το καλοκαίρι στο "Bolivar"

Το ιδιαίτερα δημοφιλές ντούο της melodic techno έρχεται στα εγκαίνια του "Bolivar" σηματοδοτώντας την εκκίνηση μιας εκρηκτικής σεζόν.

Γνωρίστε περισσότερες από χίλιες μπίρες στο "World of Beer Festival"

Ένα τριήμερο φεστιβάλ στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με άφθονη μπίρα από τις καλύτερες ζυθοποιίες της Ελλάδας και του εξωτερικού, μουσικές, συναυλίες, games, free beer tastings και stand up comedy show.