"Λοκάλι": Στην ταράτσα με αγαύη

Η ενδεχομένως πιο feelgood αθηναϊκή ταράτσα ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ένα αστικό καλοκαιρινό hit, τοποθετώντας στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΚΑΙ Η ΤΑΡΑΤΣΑ ΤΟΥ

Η ενδεχομένως πιο feelgood αθηναϊκή ταράτσα ετοιμάζεται να γίνει και πάλι ένα αστικό καλοκαιρινό hit, διατηρώντας τον χαρακτήρα και το μπρίο της. Αυτή τη φορά, τοποθετεί στην καρδιά της μπάρας της την τεκίλα. Το "Λοκάλι” είναι από εκείνα τα spots που έγιναν instant hits στην πόλη από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής τους, για όλους τους σωστούς λόγους: Το concept της ελληνικής παμπ έγινε αμέσως κατανοητό από κάθε πλευρά, η αυλή του εξελίχθηκε σε μία από τις πιο αγαπημένες της Αθήνας και η ταράτσα του -στην 3η χρονιά της λειτουργίας της- κατόρθωσε να φέρει το κάτι διαφορετικό, ανεβάζοντάς σε λίγο πιο ψηλά.

Αν έχεις αμφιβολία για το τελευταίο απλά σκέψου πως είναι μία από τις λίγες με αυθεντικό αθηναϊκό feelgood vibe και κοινό που στην πλειοψηφία του δεν ακολουθεί τη νόρμα (βλέπε επισκέπτες από το εξωτερικό που δε σταματούν να φωτογραφίζουν την Ακρόπολη) αλλά το ανθρωπο-μωσαϊκό της συντίθεται πάνω-κάτω από τις ίδιες φάτσες που θα συναντήσεις μία random στιγμή, σε οποιοδήποτε αγαπημένο μπαρ του κέντρου.

Ραστώνη και αγαύη

Όπως και πέρυσι (με το ρούμι πρωταγωνιστή), έτσι και φέτος, η ταράτσα υπηρετεί ένα πολύ συγκεκριμένο concept όσον αφορά τη spirit κατεύθυνση, με την αγαύη να έχει την τιμητική της. Το μενού της τιτλοφορείται The Cicadas Blues (Τα Μπλουζ των Τζιτζικιών) και είναι μία ωδή στη θερινή ραστώνη και την ανεμελιά που συνοδεύει την πιο ζεστή εποχή του χρόνου – κάτι που ξεκινά από τα ονόματα των ποτών και εκτείνεται, προφανώς, και στο γευστικό τους προφίλ.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΠΟΤΟ ΠΑΝΤΑΝΡΙΤΑ
Η best seller Pandanrita.

Η λίστα των cocktails είναι χωρισμένη σε 5 κατηγορίες, με κυριότερη την Agave (Juniper, Sugarcane, Greek Spirits και Negronis οι υπόλοιπες), που κερδίζει ένα πολύ ιδιαίτερο στοίχημα: Ενώ στην πλειοψηφία της αποτελείται από παραλλαγές της Margarita (συνολικά 7 ποτά), κάθε μία από αυτές έχει το δικό της χαρακτήρα.

Για παράδειγμα, η Pandanrita (με λευκή τεκίλα αρωματισμένη με πάνδανο) παντρεύει έξοχα τις οξύτητες με τη φρεσκάδα που της προσδίδει το αλάτι από λεμόνι και ροζ πιπέρι στο χείλος του ποτηριού, ενώ το Summer Sloth (με bitters λεβάντας και λικέρ από θυμάρι) έχει σαφώς πιο αρωματικό και ανθικό προφίλ. Ιδιαίτερη έκπληξη προκαλεί η πιο μεσογειακή version, που ονομάζεται Spring Meadows, ένα mix τεκίλας-μαστίχας-άνηθου, με γλυκιές νότες και στρογγυλεμένη αίσθηση.

> Διάβασε ακόμη: Η πιο φρέσκια φουρνιά των αθηναϊκών μπαρ

Αν πάλι δε δηλώνεις agave-aficionado, υπάρχει σίγουρα μία επιλογή για σένα σε κάποιες από τις υπόλοιπες κατηγορίες της λίστας, όπως η εναλλακτική του Cuba Libre, Coconut & Cola, το Cicadas Mule (με βάση το O/purist, βατόμουρο, ginger beer και μοσχολέμονο) ή το διαχρονικό best seller Negroni του Λοκαλίου, Adam & Eve.

ΤΟ ΛΟΚΑΛΙ ΠΟΤΟ 2
To Spring Meadows, μία μεσογειακή εκδοχή της Margarita.

Κλείνοντας, δε θα μπορούσα να παραλείψω να αναφέρω πως εδώ θα βρεις ένα από τα νοστιμότερα αθηναϊκά bar food, με τις μπάμιες tempura με την πικάντικη σάλτσα ή τα tacos με κοτόπουλο να στέκονται στο ύψος τους δίπλα σε κάθε αγαυένιο cocktail. Και όχι μόνον σε αυτό.

Fun fact: Η ταράτσα από το Λοκάλι έχει "αυτονομηθεί" και στο Instagram, με δικό της account.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Bars & Clubs

Το 'Athénée' υποδέχεται τον Leonardo Zanini

Ο Bar Manager του 'Bvlgari Hôtel Paris' και η ομάδα του για ένα Masterpiece Cocktail Experience στο δημοφιλές σποτ του κέντρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
24/01/2023

Για bar hopping στο Κουκάκι

Τελικά, πού περνάμε καλά τα βράδια στη γειτονιά του Airbnb;

Το "Baba Au Rum" για μία βραδιά στην Θεσσαλονίκη

Από το αθηναϊκό κέντρο, στην μπάρα του ιστορικού "Θερμαϊκού" παρέα με το κορυφαίο ελληνικό premium gin Mataroa.

Πραξιτέλους σε ενδιαφέρον update

Ο πάλαι ποτέ εμπορικός δρόμος στην καρδιά της πόλης δε σταματά στιγμή να ανθίζει, με φρέσκα spots να προστίθενται στα διαχρονικά σουξέ της.

Το 'Feelin' Good' είναι ένα μπαρ που θα σε κάνει να νιώσεις καλά

Η νέα άφιξη στο Κουκάκι είναι χαλαρή, νόστιμη και έχει κάτι να πει.

Μία γιορτή για το "Ελληνικό Απόσταγμα" στο Ωδείο Αθηνών

Η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής ελληνικών αποσταγμάτων και ηδύποτων επιστρέφει για 7η φορά.

Στα μπαρ της Αθήνας για Garibaldi

Το απλοϊκά elegant ιταλικό cocktail ίσως και να έχει τη στιγμή του.