Athens Coffee Festival: Η Τεχνόπολη "καβουρδίζει" σπάνια χαρμάνια καφέ

Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν σε λίγες μέρες ραντεβού στη μεγάλη γιορτή του καφέ.

Athens Coffee Festival

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενεί 200 κορυφαία brands και σπάνια blends, που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από γευστικές δοκιμές, εξειδικευμένα σεμινάρια και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival.

Βραβευμένοι baristas, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι κορυφαίων coffee brands θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον του καφέ στα Coffee Masterclasses κατά την διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα προσαρμοστούν για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης  Δήμου Αθηναίων. Ακόμη έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί Coffee in Good Spirits και Roasting. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. Στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress ταλαντούχοι baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ομώνυμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Athens Coffee Festival

Την καθημερινή μουσική επένδυση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιήσουν live συναυλίες που θα ενισχύσουν τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Επίσης, καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πλούσια δώρα από τους εκθέτες.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: 24/9: 10 π.μ-9 μ.μ, 25/9/: 10 π.μ-9 μ.μ, 26/9: 11 π.μ-9 μ.μ | Είσοδος δωρεάν για τους επαγγελματίες του κλάδου, 5€ για το κοινό / 3€ Early bird: https://www.athenscoffeefestival.gr/online-eisitirio/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.