Athens Coffee Festival: Η Τεχνόπολη "καβουρδίζει" σπάνια χαρμάνια καφέ

Επαγγελματίες του κλάδου της καφεστίασης, home baristas αλλά και λάτρεις του καφέ δίνουν σε λίγες μέρες ραντεβού στη μεγάλη γιορτή του καφέ.

Athens Coffee Festival

Από τις 24 έως τις 26 Σεπτεμβρίου η Τεχνόπολη στο Γκάζι φιλοξενεί 200 κορυφαία brands και σπάνια blends, που θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε μέσα από γευστικές δοκιμές, εξειδικευμένα σεμινάρια και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival.

Βραβευμένοι baristas, ιδιοκτήτες και εκπρόσωποι κορυφαίων coffee brands θα συζητήσουν για το παρόν και το μέλλον του καφέ στα Coffee Masterclasses κατά την διάρκεια των οποίων θα παρουσιαστούν όλες οι νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ ενώ παράλληλα θα συζητηθούν και θα αναλυθούν οι προβληματισμοί που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του. Ένας μέρος της θεματολογίας θα είναι πιο στοχευμένη στους επαγγελματίες του κλάδου ενώ κάποιες παρουσιάσεις θα προσαρμοστούν για το ευρύ κοινό. Τα masterclasses θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης  Δήμου Αθηναίων. Ακόμη έμπειροι baristas θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες την πρώτη θέση στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece αλλά και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν διαγωνισμοί Coffee in Good Spirits και Roasting. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. Στο 5ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα AeroPress ταλαντούχοι baristas θα δώσουν την μάχη του αρώματος και της γεύσης με τον τελικό νικητή να παίρνει το χρίσμα του εκπρόσωπου της Ελλάδας στο ομώνυμο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Athens Coffee Festival

Την καθημερινή μουσική επένδυση του φεστιβάλ έχει αναλάβει η δημοφιλής ραδιοφωνική παραγωγός και dj του Hit 88.9, Κατερίνα Ψιμοπούλου, καθώς και μουσικά συγκροτήματα που θα πραγματοποιήσουν live συναυλίες που θα ενισχύσουν τη φεστιβαλική ατμόσφαιρα. Επίσης, καθ’ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαγωνισμούς κερδίζοντας πλούσια δώρα από τους εκθέτες.

Ημέρες & ώρες λειτουργίας: 24/9: 10 π.μ-9 μ.μ, 25/9/: 10 π.μ-9 μ.μ, 26/9: 11 π.μ-9 μ.μ | Είσοδος δωρεάν για τους επαγγελματίες του κλάδου, 5€ για το κοινό / 3€ Early bird: https://www.athenscoffeefestival.gr/online-eisitirio/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Τα Taco Bell πάνε και Πανόρμου

Από την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025, το νέο κατάστημα στην οδό Λουίζης Ριανκούρ 73 ξεκινά τη λειτουργία του, φέρνοντας την αναγνωρίσιμη αισθητική και το μενού του brand σε μία ακόμη γειτονιά της πόλης.

Sunday Brunch στο "ORA": Η πιο εκλεπτυσμένη Κυριακάτικη συνήθεια της Αθηναϊκής Ριβιέρας

Στο "One&Only Aesthesis", εκεί όπου η θάλασσα γίνεται καμβάς πολυτέλειας, οι Κυριακές αποκτούν δικό τους ρυθμό.

"Focal": Ρεβεγιόν με φόντο την Ακρόπολη

Για τα ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, το κομψό rooftop εστιατόριο του ριζικά ανανεωμένου ξενοδοχείου "Electra Rhythm Athens", του ομίλου "Electra Hotels and Resorts", ανοίγει τις πόρτες του προσφέροντας ραφιναρισμένες γεύσεις με τη φινέτσα που αρμόζει στο πνεύμα των ημερών.

Στο Libertine Drinkery ζει ο μικρόκοσμος μιας γειτονιάς

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι που μας μαθαίνει τι σημαίνει all-day φιλοξενία.

"Meliá Athens": Ρεβεγιόν με γαστρονομία πολλών αστέρων

Σε "Sky Lounge Rooftop Bar" του "Meliá Athens", ο πολυβραβευμένο σεφ Έκτορας Μποτρίνι υπογράφει δύο εορταστικά μενού που υμνούν τη χειμερινή εποχή με γήινες πινελιές, γευστική φινέτσα και τεχνική αρτιότητα.

"Humain": Εκεί όπου η θεατρικότητα συναντά το γιορτινό dégustation

Κατά τη διάρκεια των εορτών, το "Humain" παρουσιάζει ένα festive dégustation menu που σερβίρεται καθημερινά από τις 23/12 έως τις 3/1, μια χειμωνιάτικη αφήγηση σε πράξεις.