6 φρέσκα γευστικά σενάρια στην πόλη

Παρά τις δυσκολίες της προηγούμενης περιόδου, νέες αφίξεις νοστιμίζουν την αθηναϊκή άνοιξη από το κέντρο ως τα προάστια.

jerar

Jerár

Ένα μοντέρνο ελληνικό μπιστρό δημιούργησε ο βραβευμένος σεφ Χάρης Νικολούζος μαζί με τους Γιώργο Καβακλή και Κώστα Καρατζόγλου στη γειτονιά τους, τη Δάφνη. Η κουζίνα, ανοικτή και πολύ μεγάλη, προτείνει πιάτα για τη μέση του τραπεζιού όπως τα δαντελένια σπανακοπιτάκια, το τηγανιτό κουνέλι σε στιλ nuggets και το σκουμπρί σαβόρο με πουρέ από χουρμά και ζωμό από πίκλες λαχανικών. 

grandedame

Grande Dame

Κομψή αστική πατίνα με σύγχρονες πινελιές αποπνέει το ολοκαίνουργιο εστιατόριο του έμπειρου και ταλαντούχου σεφ Γιάννη Σολάκη στην καρδιά της πόλης. Ο κατάλογος εστιάζει σε κλασικές γεύσεις, όπως η αθηναϊκή σαλάτα και οι γαρίδες Μικρολίμανο που παρουσιάζονται με μοντέρνα διάθεση, καθώς και στα κρεατικά που ψήνονται low tech, στα κάρβουνα, τη φλόγα και τον καπνό. 

nous

Nous

Ο βραβευμένος σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός οδηγεί τον χώρο του παλιού "Funky Gourmet" σε νέα εποχή. Εκτυφλωτικό ρουμπινί χρώμα παντού, έργα μοντέρνας τέχνης που αλλάζουν συχνά και στα τραπέζια ωραία στιγμιότυπα σύγχρονης θαλασσοφαγίας όπως η μπουγιαμπέσα με μελάνι σουπιάς και harissa και τα γαλλικά στρείδια με pico de gallo, ντομάτα και κόλιανδρο. 

blueoyster

Blue Oyster

Στην αλεγκρία των φυσαλίδων και των οστράκων ποντάρει η νέα πρόταση των Φώτη Φωτεινόγλου και Θοδωρή Κασσαβέτη από το "Φίτα" σε συνεργασία με τη Φανή Σπυριδάκη και τον Άρη Δούκα του "Noel". Στρείδια, αστακοί, καβούρια, χτένια, καραβίδες και γαρίδες έχουν την τιμητική τους, παρέα με καλοδιαλεγμένες σαμπάνιες, prosecco, κρασιά αλλά και κοκτέιλ.

thessbao

Thess Bao

Δύο μέλη μετρά η διάσημη οικογένεια των "Thess Bao" στη Θεσσαλονίκη, συν το ολοκαίνουργιο αθηναϊκό αδερφάκι που άνοιξε πριν λίγο καιρό της πόρτες του στην οδό Περικλέους. Τα bao buns που έχουν την υπογραφή του βραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη είναι δημιουργικά και αλλιώτικα: με γύρο κοτόπουλο Japanese style, με pulled pork με μαύρη μπίρα και μέλι, με πάπια Πεκίνου και άλλα πολλά.

forgetaboutit

Forget About It

Το φρέσκο και μοντέρνο pizza bar βρήκε πριν λίγο καιρό τη θέση του στην πλατεία Ελευθερίας στα Βριλήσσια. Οι γεύσεις με τη φροντίδα του Αλμπέρτο Σιμιλλίδη ανοίγονται από τα ενδιαφέροντα bar bites ως τις καλοφτιαγμένες πίτσες, όπως η Tartufo Bianca με κρέμα τρούφας, φρέσκα μανιτάρια, δεντρολίβανο και μοτσαρέλα, ενώ η μπάρα μπαίνει στη δράση με signature cocktails διά χειρός Μανώλη Λυκιαρδόπουλου. 

Περισσότερες πληροφορίες

Forget About It

Θέτιδος 1, Βριλήσσια
  • Εστιατόρια

Grande Dame

Νίκης 46, Πλάκα
  • Εστιατόρια

Jerár

Aγίας Βαρβάρας 55, Δάφνη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.