"Frankie": από την Ιταλία με αγάπη

Ανανεωμένο βρήκαμε το ιταλιάνικο resto των nice n easy στη Νέα Ερυθραία, με νέες γεύσεις που εμπνέονται από τη Μπότα, πολύ καλή πίτσα και pasta fresca.

frankie1

Πρώτο μεταπασχαλινό βράδυ στην ήσυχη ακόμα πόλη και σαν από αντίδραση στην κρεοφαγία των προηγούμενων ημερών χαράσσουμε πορεία ιταλιάνικη και βόρεια με τελικό προορισμό μας το "Frankie" της Νέας Ερυθραίας, που ανήκει, μαζί με το υπό ανακαίνιση "αδερφάκι" του στο Κολωνάκι, στη μεγάλη οικογένεια των nice n easy. Ο χώρος, ένα προνομιακό μαγαζί-γωνία επί της Χαριλάου Τρικούπη, είναι ιδιαίτερα άνετος και διακοσμημένος στο ύφος μιας σύγχρονης trattoria με ξύλινα τραπέζια και καρέκλες αλλά και όμορφες γωνιές με καναπέδες, που απλώνονται μπροστά στη ζεστασιά του εντυπωσιακού ξυλόφουρνου και της ανοικτής κουζίνας. Επί της υποδοχής συναντάμε τον παλιό μας γνώριμο από το "Da Lu" του Κεφαλαρίου Flavio Grieco που συντονίζει τη δράση με ιταλικό ταμπεραμέντο και φινέτσα, ενώ το τιμόνι της κουζίνας κρατά ο ταλαντούχος νεαρός σεφ Νίκος Μαζαρότ υπό την υψηλή εποπτεία του executive chef των nice n easy Χρίστου Αθανασιάδη. 

frankie4

Ο ανανεωμένος ανοιξιάτικος κατάλογος εμπνέεται από κλασικές συνταγές της Μπότας και ταυτόχρονα βάζει στο παιχνίδι και κάποια πιάτα σε πιο μοντέρνο ύφος με ιταλικές και ευρύτερα μεσογειακές αναφορές. Αξίζει να κάνετε την αρχή με τις γαρίδες πανέ που κατεβαίνουν από τη φωτιά χρυσαφένιες και ζουμερές συνοδεία μιας δροσερής και αρωματικής σαλατούλας με κινόα, φακές και πολύ καλή μαγιονέζα βασιλικού, όπως και τα εξίσου σωστά τηγανισμένα arancini που κλείνουν μέσα τους τα υλικά του μουσακά (κιμάς, μελιτζάνα, μπεσαμέλ). 

frankie3

Η πίτσα του "Frankie" παραμένει δυνατό χαρτί από την πρώτη στιγμή. Τη φτιάχνουν με δικό τους ζυμάρι που ωριμάζει για 24 ώρες κι έρχεται πραγματικός αφρός, με τις άκρες καψαλισμένες τόσο όσο, λεπτή στο κέντρο και με πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς υλικών, όπως η Zucca που παντρεύει τη γλυκιά κολοκύθα με το αλμυροπικάντικο στοιχείο του αλλαντικού copa και το δροσερό αφρό από ρικότα. Από τα επίσης αποκλειστικά χειροποίητα ζυμαρικά, τιμήσαμε τα καλοφτιαγμένα ραβιόλι cacio e pepe που σερβίρονται σε μια πυκνή και ιδιαίτερα αρωματική σος από κρασί Marsala, ενώ πολύ σωστό και ισορροπημένο ήρθε το ριζότο παντζαριού με κατσικίσιο τυρί και καραβίδα στη σχάρα.

Τριγύρω δεν λείπουν ακόμα κάποιες προτάσεις για όσους προτιμούν το κρέας και το ψάρι, αλλά και αξιόλογα vegan και vegetarian πιάτα αν κρίνουμε από το φίνο και σοφιστικέ steak κουνουπιδιού που δοκιμάσαμε εμείς, με κρέμα καμμένου κουνουπιδιού και σάλτσα σελινόριζας. Κλείσαμε σε κλασικό ιταλιάνικο ύφος, με ήπια γλυκό τιραμισού και προφιτερόλ με χειροποίητα σου, αλλά και πολύ καλή γκράπα που παλαιώνει επί τόπου σε ξύλινα βαρελάκια. 

Χ. Τρικούπη 125, Ν. Ερυθραία, 2108003851, τιμή: € 30 – 35

( + ) Στα βαρελάκια τους παλαιώνουν ακόμα Negroni και Old Fashioned που είναι ωραία ιδέα για το ξεκίνημα του γεύματος, ενώ η πλούσια λίστα κρασιών προσφέρει λύσεις για κάθε διάθεση. 
( - ) Τα ρολάκια τυριού taleggio με κρέμα κρεμμυδιού και μαρμελάδα σύκο χρειάζονται μια αναθερώρηση στο τηγάνισμα γιατί μας ήρθαν "χλωμά" και άτονα. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.