Η Tala Bashmi είναι η καλύτερη σεφ Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής

Η σεφ Tala Bashmi είναι η γυναικεία φιγούρα που ξεχώρισε η επιτροπή των «Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants», στο πλαίσιο της επερχόμενης πρώτης ανακοίνωσης των βραβείων της περιφέρειας Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής.

Tala Bashmi

Ο οργανισμός διοργάνωσης των "World’s 50 Best Restaurants", "Asia’s 50 Best Restaurants" και "Latin America’s 50 Best Restaurants", πριν μερικούς μήνες ανακοίνωσε τo λανσάρισμα των "Middle East & North Africa’s 50 Best Restaurants".

H νέα λίστα, που αναδεικνύει τα "50 καλύτερα εστιατόρια της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, θα κάνει ντεμπούτο στο Aμπού Ντάμπι στις 7 Φεβρουάριου του 2022 και ως είθισται, πριν την επίσημη τελετή απονομής, ανακοινώνονται κάποια ειδικά βραβεία όπως είναι αυτό της "Καλύτερης Σεφ" (Best Female Chef). Η Tala Bashmi, σεφ και ιδιοκτήτρια του εστιατορίου "Fusions by Tala in Bahrain", που θεωρείται η "φωνή της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν", είναι η πρώτη κάτοχος του τίτλου της "Καλύτερης Σεφ της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής".

Tala Bashmi
 

"Το συγκεκριμένο βραβείο αποτελεί για ’μένα υπέρτατη τιμή, ήταν πάντα όνειρο να τοποθετήσω τη μαγειρική μου κληρονομιά στον παγκόσμιο χάρτη. Ένας από τους βασικούς στόχους μου είναι να γεφυρώσω το κενό ανάμεσα στο απλό και το high-end φαγητό, μετατρέποντας κάθε γεύμα σε ταξίδι", επισήμανε η σεφ μετά την ανακοίνωση του βραβείου. Το προφίλ της κουζίνας της είναι ένα αμάλγαμα της εκπαίδευσης στην "Ακαδημία Μαγειρικής Τέχνης" στην Ελβετία, απ’ όπου αποφοίτησε με εξειδίκευση στη διοίκηση επιχειρήσεων γαστρονομικού ενδιαφέροντος, και του πηγαίου πάθους να αποτυπώνει τη γεύση της γενέτειράς της (Μπαχρέιν) με τρόπο που να πυροδοτεί αισθήματα νοσταλγίας. Πρώτος διδάξας, ο πατέρας της, που της πρόσφερε βαθιά γνώση των υλικών της κουζίνας της Μέσης Ανατολής, εμπειρία που τροφοδότησε ένα είδος προσωπικής αποστολής. Σημαντικό ρόλο βέβαια στην εξέλιξή της έπαιξε και η συνεργασία με τα "Grand Hotel Les Trois Rois" και "Prisma" όπου μυήθηκε στους τρόπους διαχείρισης της λειτουργίας ενός εστιατορίου μαθαίνοντας μεταξύ άλλων και πώς να ανταποκρίνεται στους γρήγορους ρυθμούς χώρων εστίασης.

Μετά την επιστροφή της στη Μέση Ανατολή, απέκτησε αναγνωρισιμότητα με τη συμμετοχή της στον τηλεοπτικό διαγωνισμό "Top Chef" Μέσης Ανατολής και Αφρικής του ομίλου "MBC", με εμφανίσεις που έκαναν το όνομά της συνώνυμο της μοντέρνας κουζίνας του Μπαχρέιν. Από το 2017, στο εστιατόριο "Fusions by Tala" που στεγάζει στο "Gulf Hotel" στο Μπαχρέιν, ξεδιπλώνει το μαγειρικό της ταλέντο μπολιάζοντας τις παραδοσιακές τοπικές γεύσεις με υλικά και τεχνικές από όλο τον κόσμο. Οι "μπάμιες" (Bamia), μαγειρευτό πιάτο που παραδοσιακά φτιάχνεται με "δεύτερες" κοπές, είναι από τα πιο διάσημα πιάτα της, το σερβίρει όμως με μάγουλα wagyu, "γυαλί" από μπάμιες που καλύπτουν το κρέας και ρύζι σε ζωμό ντομάτας. 
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
14/09/2025

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.