"Ακροβόλι": The whole fish story

Σημείο αναφοράς στα νότια προάστια, εξελίσσει τη θαλασσινή του πρόταση με ουσία και μπρίο.

Ακροβόλι Δημήτρης Αντωνόπουλος

Εχουν περάσει τεσσεράμισι χρόνια από τότε που ξεκίνησε την πλεύση του στη Βούλα το "Ακροβόλι" και από τότε εξελίσσεται, κρατώντας σταθερά τη γραμμή των ποιοτικών ψαριών και θαλασσινών. Η εξέλιξη ξεκινάει από την ομάδα της κουζίνας όπου, εκτός από τους Φώντα Κατσίμαγκλη και Μίλτο Γιάννου που άνοιξαν τα πανιά της, σήμερα συμμετέχουν επίσης οι Παναγιώτης Λιατόπουλος και Γιάννης Χατζηδάκης.

Ακροβόλι

Για ορεκτικό υπάρχει πάντα το εξαιρετικό χταπόδι στα κάρβουνα, λιαστό, μαστιχωτό, πεντανόστιμο και με τσαγανό, αλλά το μενού περιλαμβάνει πλέον πολλές προτάσεις στρειδιών, maki roll και άλλες επιπλέον καινοτομίες. Την πιο ιδιαίτερη θα τη χαρείτε αν, όντας σχετικά μεγάλη παρέα, διαλέξετε ένα μεγάλο ψάρι και αφήσετε την κουζίνα να ξεδιπλώσει τις προτάσεις της αξιοποιώντας διαφορετικά κάθε κομμάτι του. Εμείς διαλέξαμε φαγκρί και το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε μ’ ένα nigiri sushi από την κοιλιά του, αλειμμένη με σάλτσα τεριγιάκι. Η συνέχεια εξελίχθηκε ορεκτικά μ’ ένα σεβίτσε και τις φέτες του ψαριού μαριναρισμένες σε αλάτι, ζάχαρη, λάιμ και καπνιστό τσάι, και σερβιρισμένες με leche de tigre.

Ήρθε η ώρα για τα μαγειρεμένα και πρώτα προσγειώθηκαν στο τραπέζι ελαφρώς dirty παϊδάκια φαγκριού πάνω σε ξύλινη τάβλα, μαζί με τραγανό πατατάκι τηγανητό και σκορδάτη σάλτσα γλυκιάς πιπεριάς. Έτσι φτάσαμε στο κεφάλι, τα κομμάτια του οποίου έδωσαν πλούσια γεύση σε γλυκοφάγωτο κριθαρότο με μπόλικα μυρωδικά. Το φινάλε στο κεφάλαιο φαγκρί γράφτηκε πρωτότυπα και πολύ μοντέρνα, με τη ζουμερή ουρά του να σερβίρεται τυλιγμένη σε αμπελόφυλλα με ένα καρβέλι χωριάτικου ψωμιού και μια σάλτσα με δροσερή ένταση ντομάτας, κρεμμυδιού, σκόρδου, μαϊντανού.

Ακροβόλι

Υπάρχουν κι άλλα ωραία εδέσματα στο μενού που προτείνει το "Ακροβόλι". Τα γαλλικά στρείδια με ξίδι passion fruit και ταμπάσκο σημαίνουν πικάντικο, ιωδιούχο εξωτισμό. Η σαλάτα με τρίχρωμα παντζάρια, πλούσιο καπνιστό χέλι, πίκλα σιναπόσπορου και βινεγκρέτ μουστάρδας με μέλι έχει βαθιά γεύση. Το νεωτεριστικό σαγανάκι γαρίδας Μικρολίμανο έχει εντάσεις, με τη φέτα να παίρνει τρεις υφές. Αν πάλι θέλετε να δείτε ένα κλασικό Wellington να εκσυγχρονίζεται δημιουργικά, τότε πρέπει να δοκιμάσετε τον ντελικάτο τόνο ψημένο σε σφολιάτα και σερβιρισμένο με απαλό πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και ντεμιγκλάς.

Το ηρωικό φινάλε γράφεται με μπαχαράτο τραγανιστό μπακλαβά με κρέμα πικραμύγδαλου και παγωτό καϊμάκι ή με φοντάν σοκολάτας με παγωτό και crumble αλατισμένης καραμέλας. Το εκλέρ λευκής σοκολάτας με κρέμα λεμόνι και λουίζα στέκεται ένα βήμα πίσω. 

Η ανακαινισμένη παλιά μονοκατοικία του 1936, με την όμορφη κοκκινωπή πέτρα σε κοντράστ με το λευκό κι ένα πολύ ωραίο θαλασσί, πλημμυρίζει ζωντανή, ευχάριστη ατμόσφαιρα και, διόλου τυχαία, το εστιατόριο έχει γίνει σημείο αναφοράς στα νότια προάστια.

Τιμή: € 30-35.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.

19/12/2025

Ξενοδοχείο "King George": Γιορτάζουμε σαν βασιλιάδες

Το πολυβραβευμένο εστιατόριο στο rooftop του King George ενισχύει τον γιορτινό του χαρακτήρα με εορταστικά μενού και ένα λαμπερό σκηνικό στο νέο George, The Lobby Bar.

Το Zappa γιορτάζει την άφιξή του με ένα εκρηκτικό εορταστικό πρόγραμμα

Το Zappa συστήνεται στο κοινό τις ημέρες των γιορτών με ενέργεια, σύγχρονη αισθητική και μια εμπειρία που ενώνει γεύση, ρυθμό και ατμόσφαιρα.

Γιορτινές Γαστρονομικές Εμπειρίες στο "SENSE Restaurant"

Σε μια από τις πιο εμβληματικές τοποθεσίες της Αθήνας, με πανοραμική θέα στην Ακρόπολη, το "SENSE Restaurant" προσφέρει μια ολοκληρωμένη, υψηλού επιπέδου γιορτινή εμπειρία.

Καφέ El Greco τώρα και στην Κατεχάκη!

Το Ψυχικό αποκτά ένα φρέσκο κατάστημα της οικογένειας El Greco που θα γίνει σίγουρα το νέο σου στέκι για καφέ.

Εσύ ακόμη να πας στο 'Ex Machina' του Άνταμ Κοντοβά;

Όλα όσα καθιστούν το εστιατόριο του χαρισματικού γευσιπλάστη, σημείο αναφοράς για την αθηναϊκή γεύση.

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο "Amber", με στιλ λονδρέζικου μπιστρό

Κομψές γεύσεις, αστική ατμόσφαιρα και γιορτινά μενού που δίνουν ρυθμό στις νύχτες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στο κέντρο της Αθήνας.