Το «Del Posto» παίρνει θέση στο «Εν Πλω»

Σε νέα εποχή μπαίνει το γνωστό all day café restaurant του ομίλου Σταθοκωστόπουλου, με μοντέρνα ιταλική κουζίνα διά χειρός Μιχάλη Ντουνέτα πάνω στη θάλασσα.

Το «Del Posto» παίρνει θέση στο «Εν Πλω»

Το παλιό «Εν Πλω» του ομίλου Σταθοκωστόπουλου μόλις απέκτησε νέο όνομα, αέρα, σεφ και γαστρονομικό concept. Από τα μέσα Ιουνίου αναλαμβάνει σεφ ο Μιχάλης Ντουνέτας, δημιουργώντας στον χώρο του παλιού all day café restaurant ένα εντελώς καινούργιο εστιατόριο με σύγχρονη ιταλική κουζίνα, παιχνιδιάρα και ιδιαίτερα γευστική, ενθυμούμενος την παλιά του αγάπη.

Οι προτάσεις και τα πιάτα είναι ήδη έτοιμα και για να δώσουμε μια ιδέα, ο Μιχάλης ετοιμάζει σολομό μαρινάτο ταρτάρ με κρέμα αγριοράπανου, αστακό με ντοματίνια και κρέμα μοτσαρέλας, fritto misto di mare με γαρίδα, καλαμάρι και πικάντικη μαγιονέζα καθώς και μια μεγάλη σειρά από ζυμαρικά και ριζότι, όπως ανάποδη καρμπονάρα, saccottini γεμιστά με σπαράγγια και γαρίδες, μαύρο ριζότο με καραβίδα και φύλλα χρυσού. Στα κυρίως δεν θα λείπουν επίσης τα κρεατικά και το ψάρι στον ξυλόφουρνο, ενώ η pasta καθώς και τα ψωμιά θα ετοιμάζονται στην κουζίνα. Και στη νέα του εποχή ο χώρος θα χωρίζεται στα δύο, με καφέ στη μία μεριά και το εστιατόριο στην άλλη, με ροτόντες στρωμένες με λευκά λινά τραπεζομάντηλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
14/11/2025

"Kedros Athens": Φαγητό με παριανή ψυχή στη Λυκόβρυση

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.

Η ιταλική σταθερά στον speakeasy πεζόδρομο του Παγκρατίου

Σημείο αναφοράς για σχεδόν μία δεκαετία, το κομψό εστιατόριο στον όμορφο πεζόδρομο της Ευφορίωνος στο Παγκράτι, είναι ιδανικό για after-office συναντήσεις με ιταλική φινέτσα αλλά όχι μόνο για τέτοιες.

To 'OX Athens' γιορτάζει δύο χρόνια ζωής και ψήνει μαζί με τους Nomade et Sauvage

Μια ξεχωριστή γιορτή για τα δύο χρόνια του OX Athens, την Κυριακή 23 Νοεμβρίου.

Φίτα

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για την sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Ένα εστιατορικό διαμάντι της Ρόδου σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθήνα

Τιμημένο με την υψηλή διάκριση Top Noch από τους Χρυσούς Σκούφους του αθηνοράματος, καταφθάνει στο Ark και την Αθηναϊκή Ριβιέρα, στις 21 Νοεμβρίου.

Κι όμως, υπάρχουν ακόμη τίμιες ταβέρνες στου Ψυρρή

Όσες εκπτώσεις κι αν κάνει ο Δήμος στην ίσως πιο παρατημένη στην υπερτουριστική της μοίρα γειτονιά της Αθήνας, η "Ταβέρνα της Ερμού" δεν κάνει καμία, κι αυτό φαίνεται σε κάθε ένα από τα πιάτα του μενού.