Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso, που εξερεύνησε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της σαγηνευτικής χώρας, αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους οργανικού καφέ Arabica.

Το χρυσό δισκοπότηρο του οργανικού καφέ βρέθηκε στη Χουαμπάλ, στις απόμακρες πλαγιές των Άνδεων. Εκεί, γαλουχημένες από υποτροπικό ορεινό κλίμα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι δυσπρόσιτες και απαιτητικές καφεοφυτείες της περιοχής, σε υψόμετρο 1.600 – 2.100 μέτρων, αποτελούν καμάρι των οικογενειών που τις καλλιεργούν, μεταλαμπαδεύοντας τα μυστικά τους από πατέρα σε γιο κι από παππού σε εγγονό.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας - εικόνα 1

Περισσότερες από 450 είναι οι μικροκαλλιέργειες που ξεχώρισε εκεί η Nespresso, εφαρμόζοντας τα υψηλά της ποιοτικά κριτήρια, πριν τις οργανώσει σε 28 ομάδες που συνεργάζονται ως κοινότητες, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία κι εφαρμόζουν αποκλειστικά βιώσιμες πρακτικές, οργανικά εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χλωρίδας των χωραφιών τους, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την διαιώνιση της εξαιρετικής τους απόδοσης. Συλλέγουν τον καφέ τους με το χέρι, τον αποξηραίνουν στις αυλές τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της φροντίδας που εφαρμόζεται στην παραγωγή τους, έχοντας βρει στην Nespresso έναν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να παράξουν μόνο κορυφαία ποιότητα καφέ, κατάλληλη για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

Αυτό το γευστικό κληροδότημα γενεών ολόκληρων έφερε η Nespresso στο φλιτζάνι μας, τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων: απαλός και φρουτώδης, ο Nespresso Peru Organic ξεδίπλωσε το κομψό γευστικό του προφίλ όπου φρουτένια αρώματα συναντούν νότες κηπευτικών, ενώ η ντελικάτη του οξύτητα ισορροπείται όμορφα από φούγκες καβουρδισμένων δημητριακών. Μια συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων, που έκλεισε ιδανικά την βραδιά των Χρυσών Σκούφων, σφραγίζοντας για άλλη μια χρονιά την υποστήριξη της Nespresso προς τη διοργάνωση του γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/09/2025

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.