Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso, που εξερεύνησε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της σαγηνευτικής χώρας, αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους οργανικού καφέ Arabica.

Το χρυσό δισκοπότηρο του οργανικού καφέ βρέθηκε στη Χουαμπάλ, στις απόμακρες πλαγιές των Άνδεων. Εκεί, γαλουχημένες από υποτροπικό ορεινό κλίμα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι δυσπρόσιτες και απαιτητικές καφεοφυτείες της περιοχής, σε υψόμετρο 1.600 – 2.100 μέτρων, αποτελούν καμάρι των οικογενειών που τις καλλιεργούν, μεταλαμπαδεύοντας τα μυστικά τους από πατέρα σε γιο κι από παππού σε εγγονό.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας - εικόνα 1

Περισσότερες από 450 είναι οι μικροκαλλιέργειες που ξεχώρισε εκεί η Nespresso, εφαρμόζοντας τα υψηλά της ποιοτικά κριτήρια, πριν τις οργανώσει σε 28 ομάδες που συνεργάζονται ως κοινότητες, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία κι εφαρμόζουν αποκλειστικά βιώσιμες πρακτικές, οργανικά εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χλωρίδας των χωραφιών τους, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την διαιώνιση της εξαιρετικής τους απόδοσης. Συλλέγουν τον καφέ τους με το χέρι, τον αποξηραίνουν στις αυλές τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της φροντίδας που εφαρμόζεται στην παραγωγή τους, έχοντας βρει στην Nespresso έναν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να παράξουν μόνο κορυφαία ποιότητα καφέ, κατάλληλη για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

Αυτό το γευστικό κληροδότημα γενεών ολόκληρων έφερε η Nespresso στο φλιτζάνι μας, τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων: απαλός και φρουτώδης, ο Nespresso Peru Organic ξεδίπλωσε το κομψό γευστικό του προφίλ όπου φρουτένια αρώματα συναντούν νότες κηπευτικών, ενώ η ντελικάτη του οξύτητα ισορροπείται όμορφα από φούγκες καβουρδισμένων δημητριακών. Μια συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων, που έκλεισε ιδανικά την βραδιά των Χρυσών Σκούφων, σφραγίζοντας για άλλη μια χρονιά την υποστήριξη της Nespresso προς τη διοργάνωση του γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.