Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας

Μολονότι μικρή δύναμη στην παγκόσμια παραγωγή καφέ εν συνόλω, το Περού μονοπωλεί το ενδιαφέρον όταν η συζήτηση στρέφεται προς τον οργανικό καφέ. Αυτήν του την ιδιότητα έρχεται να αποκαλύψει φέτος η Nespresso, που εξερεύνησε τις πιο απομακρυσμένες περιοχές της σαγηνευτικής χώρας, αναζητώντας τους καλύτερους κόκκους οργανικού καφέ Arabica.

Το χρυσό δισκοπότηρο του οργανικού καφέ βρέθηκε στη Χουαμπάλ, στις απόμακρες πλαγιές των Άνδεων. Εκεί, γαλουχημένες από υποτροπικό ορεινό κλίμα με υψηλά επίπεδα υγρασίας, οι δυσπρόσιτες και απαιτητικές καφεοφυτείες της περιοχής, σε υψόμετρο 1.600 – 2.100 μέτρων, αποτελούν καμάρι των οικογενειών που τις καλλιεργούν, μεταλαμπαδεύοντας τα μυστικά τους από πατέρα σε γιο κι από παππού σε εγγονό.

Nespresso Peru Organic: Απ’ τις πλαγιές των Άνδεων στο φλιτζάνι μας - εικόνα 1

Περισσότερες από 450 είναι οι μικροκαλλιέργειες που ξεχώρισε εκεί η Nespresso, εφαρμόζοντας τα υψηλά της ποιοτικά κριτήρια, πριν τις οργανώσει σε 28 ομάδες που συνεργάζονται ως κοινότητες, ανταλλάσσουν τεχνογνωσία κι εφαρμόζουν αποκλειστικά βιώσιμες πρακτικές, οργανικά εργαλεία και μεθόδους που εξασφαλίζουν την ασφάλεια της χλωρίδας των χωραφιών τους, αφού μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί την διαιώνιση της εξαιρετικής τους απόδοσης. Συλλέγουν τον καφέ τους με το χέρι, τον αποξηραίνουν στις αυλές τους και διατηρούν τον πλήρη έλεγχο της ποιότητας και της φροντίδας που εφαρμόζεται στην παραγωγή τους, έχοντας βρει στην Nespresso έναν στρατηγικό σύμμαχο στην προσπάθειά τους να παράξουν μόνο κορυφαία ποιότητα καφέ, κατάλληλη για μοναδικές εμπειρίες απόλαυσης.

Αυτό το γευστικό κληροδότημα γενεών ολόκληρων έφερε η Nespresso στο φλιτζάνι μας, τη βραδιά των Χρυσών Σκούφων: απαλός και φρουτώδης, ο Nespresso Peru Organic ξεδίπλωσε το κομψό γευστικό του προφίλ όπου φρουτένια αρώματα συναντούν νότες κηπευτικών, ενώ η ντελικάτη του οξύτητα ισορροπείται όμορφα από φούγκες καβουρδισμένων δημητριακών. Μια συμφωνία γεύσεων και αρωμάτων, που έκλεισε ιδανικά την βραδιά των Χρυσών Σκούφων, σφραγίζοντας για άλλη μια χρονιά την υποστήριξη της Nespresso προς τη διοργάνωση του γαστρονομικού θεσμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.