«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες, οι ολοκαίνουργιες γευστικές δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου μας ιντριγκάρουν.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Τα καλοκαιρινά βράδια στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα του «Premiere» κυλούν με συναρπαστική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και με την ευρηματική μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου να μας ιντριγκάρει. Ο ταλαντούχος σεφ κρατά το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental σε σταθερή γαστρονομική τροχιά, δημιουργώντας φέτος το καλοκαίρι γεύσεις ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες που φέρουν το αποτύπωμά του.

Η παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο, το καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα ponzu και «χιόνι» κίτρινης πιπεριάς, το μπαρμπούνι με βλίτα, ντομάτα κι έναν ευρηματικό ντολμά με αρακά και αστακό, όπως και το αρνί μαγειρεμένο με δύο τρόπους που σερβίρει με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα κονφί και γιαούρτι είναι κάποιες από τις ολοκαίνουργιες δημιουργίες του σεφ, που θα ανακαλύψουμε είτε αλά καρτ είτε μέσα από δύο menu dgustation, που αποτελούν όπως πάντα την ενδεδειγμένη οδό γνωριμίας με την κουζίνα του.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο –με εξαιρετικές προτάσεις σαν τη σελινόριζα Wellington με γκοργκοντζόλα, κάσιους και σάλτσα τρούφας ή τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά– είναι επίσης το ειδικό γαστρονομικό μενού για χορτοφάγους και σταθερή αξία το food & wine pairing από τους έμπειρους οινοχόους του Premire, με εκλεκτές προτάσεις από την εντυπωσιακή walk-in κάβα του εστιατορίου. Καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ, που μπορούμε να απολαύσουμε στο μπροστινό και πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, το οποίο ενισχύεται φέτος με signature cocktails και events με καλεσμένους γνωστούς DJs κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Χρυσοί Σκούφοι Κύπρου 2025 από το αθηνόραμα: Τα κορυφαία εστιατόρια του νησιού

Απονεμήθηκαν τα σημαντικότερα γαστρονομικά βραβεία στα καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΛΣΑΜΗς ΔΟΥΚΑΚΗς
27/11/2025

Το 'Ekiben' του Άρη Βεζενέ μόλις άνοιξε και στη Γλυφάδα

Το 'Ekiben Kitchen South' φέρνει στα ΝΠ όλα τα assets του πολύ επιτυχημένου κόνσεπτ της οδού Σκούφου.

Στους πρόποδες της Πάρνηθας, θα δοκιμάσεις ρουστίκ και στιλάτη κουζίνα

Εδώ και μισό αιώνα, αυτή η ταβέρνα στους Θρακομακεδόνες κουμπώνει το κλασικό με το μοντέρνο σε ένα μαγαζί με βαθιά ρουστικάνικη καρδιά.

Το 'GiO' γυρνά στο χειμερινό του "σπίτι"

Δεύτερη σεζόν για το αξιόλογο ιταλικό εστιατόριο στο The Margi.

Το Sunday Roast σερβίρεται ξανά στο Vezené

Στο τραπέζι μπαίνουν κλασικά κυριακάτικα, κάποια νέα entries, νόστιμες παρασπονδίες και ωραίες υπερβολές που αξίζουν.

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.