«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες, οι ολοκαίνουργιες γευστικές δημιουργίες του ταλαντούχου σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου μας ιντριγκάρουν.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη

Τα καλοκαιρινά βράδια στην πολύ ατμοσφαιρική βεράντα του «Premiere» κυλούν με συναρπαστική θέα στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης και με την ευρηματική μοντέρνα κουζίνα του βραβευμένου Μιχάλη Νουρλόγλου να μας ιντριγκάρει. Ο ταλαντούχος σεφ κρατά το fine dining εστιατόριο του ξενοδοχείου Athenaeum InterContinental σε σταθερή γαστρονομική τροχιά, δημιουργώντας φέτος το καλοκαίρι γεύσεις ανάλαφρες, μοντέρνες και κοσμοπολίτικες που φέρουν το αποτύπωμά του.

Η παγωμένη σούπα κεφίρ με σολομό καπνισμένο in-house, άνηθο και μάνγκο, το καρπάτσιο από λαβράκι με σάλτσα ponzu και «χιόνι» κίτρινης πιπεριάς, το μπαρμπούνι με βλίτα, ντομάτα κι έναν ευρηματικό ντολμά με αρακά και αστακό, όπως και το αρνί μαγειρεμένο με δύο τρόπους που σερβίρει με πουρέ μελιτζάνας, ντομάτα κονφί και γιαούρτι είναι κάποιες από τις ολοκαίνουργιες δημιουργίες του σεφ, που θα ανακαλύψουμε είτε αλά καρτ είτε μέσα από δύο menu dgustation, που αποτελούν όπως πάντα την ενδεδειγμένη οδό γνωριμίας με την κουζίνα του.

«Premiere»: Γαστρονομική γιορτή με θέα στην Ακρόπολη - εικόνα 1

Ολοκαίνουργιο –με εξαιρετικές προτάσεις σαν τη σελινόριζα Wellington με γκοργκοντζόλα, κάσιους και σάλτσα τρούφας ή τις αγκινάρες Ιερουσαλήμ με πραλίνα φουντουκιού και πράσινα λαχανικά– είναι επίσης το ειδικό γαστρονομικό μενού για χορτοφάγους και σταθερή αξία το food & wine pairing από τους έμπειρους οινοχόους του Premire, με εκλεκτές προτάσεις από την εντυπωσιακή walk-in κάβα του εστιατορίου. Καινοτομία τα δημιουργικά tapas του σεφ, που μπορούμε να απολαύσουμε στο μπροστινό και πιο «χαλαρό» κομμάτι της βεράντας, το οποίο ενισχύεται φέτος με signature cocktails και events με καλεσμένους γνωστούς DJs κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Περισσότερες πληροφορίες

Premiere

(ξεν. «Athenaeum InterContinental») Λεωφ. Συγγρού 89-93, Ν. Κόσμος
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
31/10/2025

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.