«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία

Εκλεκτά φρέσκα ψάρια και πιάτα με άποψη σε νησιώτικο ντεκ. Το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο-ουζερί ανεβάζει την παραδοσιακή κουλτούρα του μεζέ σε νέο επίπεδο.

«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία

Αν θέλετε να χαρίσετε στον εαυτό σας μια ξεχωριστή βραδιά δίπλα στη θάλασσα με την παρέα σας και γεύσεις του ελληνικού καλοκαιριού, το αγαπημένο θαλασσινό εστιατόριο-ουζερί με τη σφραγίδα του «Grand Resort Lagonissi» ανεβάζει την παραδοσιακή κουλτούρα του μεζέ σε νέο επίπεδο.

Το σκηνικό στο νησιώτικο ντεκ με τις αναπαυτικές μπλε καρέκλες και τις λάμπες που παραπέμπουν σε παλιά ψαράδικα είναι άκρως ρομαντικό, με το πανόραμα της αττικής ριβιέρας που καθρεφτίζεται στο νερό να σε ταξιδεύει. Οι δημιουργικές ελληνικές γεύσεις με τη σφραγίδα του σεφ Παναγιώτη Τούμπα δίνουν έμφαση στο ψάρι, το έμπειρο σέρβις φροντίζει για κάθε λεπτομέρεια, ενώ το τρίο των Αταίριαστων, άλλο ένα σήμα κατατεθέν για τους σταθερούς επισκέπτες, δίνει το ιδανικό σάουντρακ στη βραδιά.

«Ouzeri Aegeon»: Η αττική ριβιέρα γιορτάζει την παράδοση με φαντασία - εικόνα 1

Στο μενού το τηγανητό ψαράκι ημέρας και τα εκλεκτά φρέσκα ψάρια, ψημένα όπως τα επιθυμείτε, συναντούν τις comfort προτάσεις με πιο μοντέρνα ματιά, όπως η ψητή φλαμπουρίτσα με ντομάτα, σύκα και γλυκό βαλσάμικο, η αιγαιοπελαγίτικη ψαρόσουπα με μάγουλα σφυρίδας, κοκκάρια και ζαφορά και τα ταλιολίνι με μελάνι σουπιάς, γαρίδες, ντοματίνια και σάλτσα λευκού κρασιού με εστραγκόν.

Θα βρείτε ακόμη πρωτότυπα μαγειρευτά με ψάρι, όπως τα γιουβαρλάκια μπακαλιάρου σε κακαβιά και μυρωδικά, ενώ δεν λείπουν οι επιλογές σε κρέας, όπως η μοσχαρίσια ταλιάτα με νεαρές πατάτες φούρνου, ρόκα, φλοίδες γραβιέ­ρας και λαδολέμονο τρούφας, και βέβαια οι ευφάνταστες γλυκές εκπλήξεις, όπως το εκμέκ τσουρέκι αρωματισμένο με μαστίχα, που σερβίρεται με παγωτό καϊμάκι και γλυκό του κουταλιού κυδώνι.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Θamon Contemporary Restaurant": Πώς λένε τη μπιστρονομία στα ηπειρώτικα;

Στο καλοστημένο μπιστρό του Θανάση Τάσσου στα Γιάννενα η ηπειρώτικη κουζίνα τιμάται όπως της αρμόζει.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.