«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι. Προνοούμε, φυσικά, για κράτηση στα τραπέζια που βγάζει στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος διότι γίνονται ανάρπαστα και, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αφηνόμαστε στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Stefano Rossi, ο οποίος μας μυεί σταθερά στον συναρπαστικό κόσμο της αυθεντικής cucina Italiana.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 1

Μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη, όπως η ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένη μας με σαλάμι Finochiona και κατσικίσιο τυρί Caprino, καλοκαιρινές και ανάλαφρες προτάσεις σε ωμά, όπως το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι, και ασφαλώς ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, που μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες, όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 2

Ο σεφ προικίζει επίσης μια σειρά πιάτων με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας, ενώ κάνει και πολλές προτάσεις ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά – τιμήστε τις φρέσκες βόνγκολες με λινγκουίνι και θα μας θυμηθείτε. Πολλές και καλές ετικέτες από ολόκληρο τον ιταλικό αμπελώνα και δροσιστικό γλυκό φινάλε με σούπα από κόκκινα φρούτα και παγωτό ζαμπαγιόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/09/2025

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Kedros Athens

Λίγο καλοκαίρι ακόμα με ελληνικούς μεζέδες διά χειρός Γιάννη Παρίκου στη Λυκόβρυση.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

Όλα τα νέα εστιατόρια και τα φρέσκα σενάρια της σεζόν στην Αθήνα

Νέα εστιατόρια και μπόλικα microbakeries, φρεσκαρισμένα κόνσεπτ και ταβέρνες, street food αφίξεις και καινούριες λιχουδιές για το κοινό της πρωτεύουσας, προσεχώς.

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.