«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι

Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε νοστιμότερο σενάριο καλοκαιρινής καλοπέρασης αλά ιταλικά από αυτό που ξετυλίγει το «Cupola» στο Παγκράτι. Προνοούμε, φυσικά, για κράτηση στα τραπέζια που βγάζει στον ήσυχο πεζόδρομο της Ευφορίωνος διότι γίνονται ανάρπαστα και, με ένα ποτήρι κρασί στο χέρι, αφηνόμαστε στα χέρια του ταλαντούχου σεφ Stefano Rossi, ο οποίος μας μυεί σταθερά στον συναρπαστικό κόσμο της αυθεντικής cucina Italiana.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 1

Μοναδικές λευκές και κόκκινες πίτσες με την απολύτως αυθεντική ναπολιτάνικη ζύμη, όπως η ολοκαίνουργια και ήδη αγαπημένη μας με σαλάμι Finochiona και κατσικίσιο τυρί Caprino, καλοκαιρινές και ανάλαφρες προτάσεις σε ωμά, όπως το καρπάτσιο από μοσχαρίσιο φιλέτο και το ταρτάρ τόνου με τζίντζερ, λάιμ, αβοκάντο και μαγιονέζα με τσίλι, και ασφαλώς ζυμαρικά, αποκλειστικά φρέσκα, που μαγειρεύονται σε συνταγές κλασικές και πιο μοντέρνες, όπως τα ταλιολίνι με αβγοτάραχο, φρέσκο αχινό και σάλτσα prosecco.

«Cupola»: Θερινή dolce vita στο Παγκράτι - εικόνα 2

Ο σεφ προικίζει επίσης μια σειρά πιάτων με την πλούσια γεύση και τα αρώματα της μαύρης καλοκαιρινής τρούφας, ενώ κάνει και πολλές προτάσεις ημέρας με ό,τι φρέσκο κι ενδιαφέρον βρει στην αγορά – τιμήστε τις φρέσκες βόνγκολες με λινγκουίνι και θα μας θυμηθείτε. Πολλές και καλές ετικέτες από ολόκληρο τον ιταλικό αμπελώνα και δροσιστικό γλυκό φινάλε με σούπα από κόκκινα φρούτα και παγωτό ζαμπαγιόνε.

Περισσότερες πληροφορίες

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
22/12/2025

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.

"Ydoron": τι γεύση έχει το μοναδικό steak house ψαριού της Αθήνας;

Μια διαφορετική πρόταση κάνει ο ταλαντούχος σεφ Νίκος Αποστολάκης, στεγάζοντας την κουλτούρα της ωρίμανσης των ψαριών σε ένα ατμοσφαιρικό οίκημα επί της Ερμού στο Μοναστηράκι.

Εορταστικά μενού, απογευματινό τσάι και βραδιές όπερας με την υπογραφή της Μεγάλης Βρεταννίας

Με μια παλέτα εμπειριών που συνδυάζουν υψηλή γαστρονομία, μουσική και διαχρονική πολυτέλεια, η Μεγάλη Βρεταννία μετατρέπει τις γιορτές σε μια εμπειρία που μένει αξέχαστη.

Λαμπερές γιορτές στο εστιατόριο "Colonial"

Ο πιο λαμπερός μήνας της χρονιάς μάς οδηγεί προς τα νότια, για να γιορτάσουμε μοναδικά τις φωτεινές μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς στον στολισμένο χώρο του εστιατορίου στο Golf Γλυφάδας.