Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο

Το ινδικό εστιατόριο «Pink Elephant», που ξεκίνησε από το Χαλάνδρι, έχει πλέον κι ένα πιο ευρύχωρο «αδερφάκι» σε ένα πολύ ατμοσφαιρικό νεοκλασικό στον πεζόδρομο της Δερβενίων.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 1

Κάπου ανάμεσα στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι ένα νεοκλασικό του 1870 –σε σχέδιο του Τσίλερ– έχει φορέσει σάρι. Για τη δεύτερη έδρα του το «Pink Εlephant», που το πρωτογνωρίσαμε πριν από μία επταετία στην οδό Σωκράτους στο Χαλάνδρι, διάλεξε τον ήσυχο πεζόδρομο της Δερβενίων. Μπαίνεις, ανεβαίνεις μερικά σκαλιά και τα μάτια σου χορταίνουν χρώματα. Το δωμάτιο στα αριστερά έχει βαφτεί στα κίτρινα και η συνέχειά του είναι μια κατακόκκινη, κουκλίστικη γωνιά με φλοράλ λεπτομέρειες. Τα άλλα δύο, ένα στα δεξιά κι ένα στο βάθος, προτιμούν αποχρώσεις του πράσινου. Έχοντας επιστρατεύσει υφαντά, μαξιλαράκια, δισδιάστατους και τρισδιάστατους ελέφαντες –σήμα κατατεθέν του μαγαζιού–, βούδες, κρόσσια από χάντρες, καρέκλες, άλλες από πλεξιγκλάς, άλλες ξύλινες ή χάλκινες, το ντεκόρ μπλέκει ινδικά και δυτικά στοιχεία, ενώ παίζει με το φολκλόρ και το μοντέρνο. Όπου να ’ναι θα βγάλει και τραπέζια έξω για να τρως ινδικά με άρωμα αθηναϊκής γειτονιάς.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 2

Ο κατάλογος είναι αρκετά εκτενής –ίσως σου πάρει λίγη ώρα να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσες αποχρώσεις, μιξάζ μπαχαρικών κι επίπεδα κάψας– και οι τιμές πολύ λογικές. Την αρχή κάνουν τραγανά papadam με δύο ντιπ, ένα γλυκό τσάτνεϊ μάνγκο με φρέσκια αίσθηση κι ένα πικάντικο γιαούρτι με μυρωδικά. Και μετά αρχίζει κανονική παρέλαση: samosas λαχανικών, τραγανά τρίγωνα πιτάκια δηλαδή, με καλοκαρυκευμένη γέμιση πατάτας, καρότου και αρακά, ένα πιο ιδιόμορφο saag aloo, ήτοι φύλλα μουστάρδας και σπανάκι μαγειρεμένα με πατάτες και μπαχαρικά, ήπια πικάντικο, sabzi bhaji, ένα πλούσιο κάρι με καρότο, φασολάκια και σπιρτόζικα στικ φρέσκου τζίντζερ...

Αν δεν αγαπάτε ιδιαίτερα τα καυτερά –οι κόκκινες πιπερίτσες που είναι σταμπαρισμένες δίπλα στα πιάτα του καταλόγου θα σας πλοηγήσουν αρκετά καλά–, αποφύγετε το vindaloo και το mandrasi hot pot και κινηθείτε προς ένα αρωματικό korma, με σαφράν και αμύγδαλα, ή ένα συμπαθητικό nihari, με βάση το μοσχάρι, κάρδαμο, τζίντζερ, κιτρινόριζα και μπόλικο κρεμμύδι, που δένουν σε μια γλυκιά, πυκνή σάλτσα, αλλά και τα μαριναρισμένα ψητά κρέατα τα οποία τσιτσιρίζουν στο μαντέμι την ώρα που φτάνουν στο τραπέζι για να διατηρηθούν ζεστά.

ΛΑΧΑΝΙΚΑ VS ΚΡΕΑΣ

To sabzi bhaji που έλεγα νωρίτερα και τα murg chana, ρεβίθια μαγειρεμένα με τζίντζερ, κόλιαντρο και garam massala (ένα μυρωδάτο μιξ μπαχαρικών) είναι από τα πιο νόστιμα πιάτα τους, και δεν είναι τα μόνα: οι χορτοφάγοι στο «Pink Εlephant» έχουν πολλές επιλογές.

Ο ροζ ελέφαντας ήρθε στο κέντρο - εικόνα 3

Για τους κρεατοφάγους, πέρα από τις μαγειρευτές προτάσεις, υπάρχει και ο παραδοσιακός ινδικός φούρνος tandoor, όπου ψήνονται κοτόπουλο tikka, κλασικό ή αρωματισμένο με δυόσμο, και αρνάκι μαριναρισμένο σε κύμινο και βότανα.

Περισσότερες πληροφορίες

Pink Elephant

Σωκράτους 4Α, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Pink Elephant DownTown

Δερβενίων 4Α, Εξάρχεια
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην 'κυριλέ' ιχθυόσκαλα της πόλης, υπάρχει ένα εστιατόριο-θαλασσινό παραμύθι

Πάνω στην ακροθαλασσιά, δοκιμάζεις ένα μενού γεμάτο φρεσκάδα, έμπνευση και ιωδιούχα αριστοτεχνία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
11/07/2025

Sister: Delivery with a twist από το αγαπημένο εστιατόριο του Ψυχικού

Το Sister Delivery δεν είναι μια δεύτερη εκδοχή του μενού — είναι μία curated εμπειρία που αξίζει.

Sani Gourmet 2025: Αντίστροφη μέτρηση για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή

Λίγες ώρες απομένουν για τον βραβευμένο θεσμό του Sani Resort, που από 11 έως 22 Αυγούστου θα μετατρέψει τη Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με σπουδαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης να την επισκέπτονται για άλλη μια χρονιά.

Γνώριζες ποιο είναι το πιο 'τρελό' ψαρομάγαζο της Αθήνας;

Το μαγαζί αυτό στο Νέο Ηράκλειο εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Στη Bottega Da Marco για αυθεντικό ιταλικό απεριτίβο

Δωρεάν μπουφές, καλοφτιαγμένα ποτά και παραδοσιακές γεύσεις της γείτονος απόψε στο ανοιχτόκαρδο στέκι του Χαλανδρίου.

Για τον Νίκο Ισπυρούδη, η γεύση θέλει αλήθεια

Ο βραβευμένος σεφ πίσω από την κουζίνα του Lesante Cape μιλά στο 'α' για την Ιόνια παράδοση, την αξία της αυθεντικότητας, τη βιωματική γαστρονομία και γιατί τελικά το φαγητό είναι κάτι πολύ περισσότερο από ωραία πιάτα.

Knack & Snack: Η νέα πιτσαρία του Κεραμεικού είναι και στούντιο τέχνης

Γαστρονομική άφιξη με art vibe στο κέντρο της Αθήνας που ήδη προκαλεί (πολύ) θετικές εντυπώσεις.