«Om namaste»: Μοντέρνα Ινδία

Μια ιδέα από Ιμαλάια κάτω από την Ακρόπολη: στο νέο ινδικό της οδού Λεμπέση θα δοκιμάσεις και πιάτα του Νεπάλ.

«Om namaste»: Μοντέρνα Ινδία

Με κουζίνα ανοιχτή, πλαισιωμένη από μια κατασκευή που μοιάζει με κεραμική σχάρα, λαδί τοίχους και φωτιστικά από το Τζαϊπούρ, το καινούργιο ινδικό εστιατόριο της οδού Λεμπέση προτιμά το αφαιρετικό ντεκόρ αντί για τον φολκλόρ μαξιμαλισμό με τον οποίο συνδέεται συνήθως η εν λόγω κουλτούρα. Κάπου θα δεις και μια φωτογραφία ινδουιστικών ναών του Νεπάλ. Το τελευταίο βάζει τη στάμπα του και στην κουζίνα: τη ραχοκοκαλιά του μενού του «Om Namaste», που ανοίγει μεσημέρι-βράδυ, αποτελούν χαρακτηριστικές ινδικές σπεσιαλιτέ που κάνουν καριέρα στη Δύση, τύπου korma και vindaloo, υπάρχουν όμως και momo, που είναι θιβετιανά dumplings ατμού με γέμιση κιμά ή λαχανικών, σούπα kwati με οκτώ διαφορετικά δημητριακά, khir, που μοιάζει με ρυζόγαλο και ένα ξεχωριστό τσάι από το Νεπάλ. Μια ιδέα από Ιμαλάια κάτω από την Ακρόπολη; Δεν ακούγεται καθόλου κακό, περισσότερα όμως, θα σας πούμε μόλις τα δοκιμάσουμε.

Περισσότερες πληροφορίες

Om Namaste

Λεμπέση 12, Ακρόπολη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.