«Mantzavino»: Mελίσσια αλά ιταλικά

Έμφαση στα ζυμαρικά και την πίτσα σε ένα νέο χώρο όπου η βιομηχανική αισθητική «παίζει» με τα ρουστίκ στοιχεία τρατορίας.

«Mantzavino»: Mελίσσια αλά ιταλικά

Για να πάρετε μια πρώτη ιδέα, να σας πούμε για ραβιόλι με ρικότα και σπανάκι και παπαρδέλες με σαλσίτσια, για πίτσα με ρόκα και προσούτο ή με καπνιστό χοιρινό κι επίσης καπνιστή μοτσαρέλα: μεγάλη ποικιλία σε ζυμαρικά και δεκατέσσερις διαφορετικές πίτσες παίζουν κυρίαρχο ρόλο στην (ανοιχτή) κουζίνα του «Μantzavino», το οποίο άνοιξε τις πόρτες του πριν από λίγο καιρό πάνω στην Παναγή Τσαλδάρη στα Μελίσσια. Στο σχετικά λιτό ντεκόρ η βιομηχανική αισθητική και το γκρι παίζουν με ρουστίκ στοιχεία τρατορίας, οπότε κλασικά καρό τραπεζομάντιλα και σουπλά μοιράζονται στα τραπέζια, και ανάμεσα στις ξύλινες καρέκλες ξεφυτρώνουν και μερικές κίτρινες – έτσι, για λίγο έξτρα χρώμα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
08/05/2025

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.

Ο αιθέριος κήπος της Πέτρου Ράλλη

Το Ethereal Garden του Botoxe Athens ανοίγει τις πόρτες του στις 08/05.

Τι έφαγαν οι celebrities στο φετινό Met Gala

Ποιος είναι ο σεφ Kwame Onwuachi και τι μαγείρεψε για τους λαμπερούς καλεσμένους.

Το Gallina ξεκαλοκαιριάζει -και πάλι- στο Domes Zeen Chania

Για 2ο σερί καλοκαίρι, το κουκακιώτικο σποτ... κάνει διακοπές στα Χανιά.

Δυο κορυφαία κρεατάδικα συναντιούνται στη σκιά του Χίλτον

Ένα εξόχως ενδιαφέρον καρνιβορικό βράδυ, την Τετάρτη 7 Μαΐου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της Κρήτης

Τα σημαντικά γευστικά σημεία της μεγαλονήσου, όπως προέκυψαν από τις πρόσφατες βραβεύσεις στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας.