«Μαύρος Χοίρος» και άλλες κρεατο-ιστορίες

Aφού μπήκε τα τελευταία χρόνια στο hit parade των αγαπημένων υλικών των εστιατορίων, τώρα βαφτίζει κι ένα. Θα το γνωρίσετε στο Χαλάνδρι.

«Μαύρος Χοίρος» και άλλες κρεατο-ιστορίες

Το αύτοχθον σκουρόχρωμο γουρουνάκι, η ιστορία του οποίου κρατάει από την αρχαιότητα, αφού μπήκε τα τελευταία χρόνια στο hit parade των αγαπημένων υλικών των εστιατορίων, τώρα βαφτίζει κι ένα. O «Μαύρος Χοίρος» είναι ένας νέος χώρος με ασπρόμαυρο look και φιλική διάθεση, αξοναρισμένow στο κρέας: κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό σε μπόλια, πανσέτα καραμελωμένη στη σούβλα, λουκάνικο με τραχανά και φέτα, μπριζόλα μοσχαρίσια, χοιρινή και μαύρου χοίρου, όπως και rib eye, και ταλιάτα στήνουν κρεατο-κατάσταση στην Πλατεία Ελευθερωτών, στο Χαλάνδρι. Ανάμεσα σε άλλα που τα… προλογίζουν, στην κουζίνα φτιάχνουν και μαύρο τζατζίκι, με μαύρο σκόρδο, το οποίο έχει υποστεί ζύμωση κι έχει ωριμάσει δηλαδή. Περισσότερα θα σας γράψουμε μόλις το δοκιμάσουμε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Moo Casa

Γη και θάλασσα συνυπάρχουν στο διαφορετικό αυτό στέκι του Ηρακλείου, που διεκδικεί τον τίτλο του σημαιοφόρου του αθηναϊκού surf n turf, πρέπει όμως να επιδείξει περισσότερη αυτοπεποίθηση και μεγαλύτερη μαγειρική ακρίβεια για να τον επικυρώσει.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
16/05/2025

Πώς λένε, αλήθεια, το brunch στα κρητικά;

Απαντήσεις δίνει ο Μιχάλης Χάσικος στο Go Brunch του Hyatt Regency Thessaloniki και στο εστιατόριο Αμβροσία, στις 18 Μαΐου.

Στη Μεταμόρφωση υπάρχει μια αντισυμβατική χασαποταβέρνα

Διόλου τυχαία, έχει χτίσει φανατικό καρνιβορικό κοινό από κάθε γωνιά της Αθήνας.

Ρετρό: Τα εστιατόρια και οι σεφ που σημάδεψαν τα αθηναϊκά 90s

Η επανάσταση της ελληνικής κουζίνας, οι Χρυσοί Σκούφοι και τα πρώτα αστέρια Michelin, οι ήρωες-γευσιπλάστες και όλα όσα έκαναν σημαντική τη δεκαετία του 1990 στα ευ τρώγειν δρώμενα.