ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano

Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 1

Το ότι το «Zampano» αγαπά το κρασί φαίνεται ήδη από την λίστα την οποία έχει επιμεληθεί ο Στέργιος Τεκερίδης, ο οποίος από τότε που πρωτοξεκίνησε το εστιατόριο πλοηγεί ευγενικά όσους κάθονται στα τραπέζια του. Τώρα, η ομάδα του cosy χώρου στου Ψυρρή ξεκινά κι έναν κύκλο οινογνωσιών, αφιερωμένων στις ιστορικές αμπελουργικές και οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι ΠΟΠ Up Nights @ Zampano, θα καλύψουν επτά θεματικές ενότητες. Οι οίνοι της Πελοποννήσου θα κάνουν την αρχή σε τετ α τετ με τα πιάτα της Χρύσας Κατάκη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσουν οι οίνοι της Ηπείρου και της Θεσσαλίας το Δεκέμβριο, της Μακεδονίας τον Ιανουάριο, της Κρήτης τον Φεβρουάριο, των νησιών του Ιονίου το Μάρτιο, και των νησιών του Αιγαίου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

ΠΟΠ Up Night @ Zampano - εικόνα 2

Το πρώτο set menu (€ 29 το άτομο) περιλαμβάνει τα εξής:

ΠΟΠ Ροδίτης οινοπoιείου Τετράμυθος (Πάτρα) - Σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο, φουντούκι, ψητά ντοματίνια και chips σύγλινου
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Τσέλεπου (Μαντίνεια) - Ατομική ανοιχτή χορτόπιτα με μυρωδικά και κατσικίσια γραβιέρα Τρίπολης
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Σκούρα (Νεμέα) - Ριζότο μανιταριών με θυμάρι και chips παρμεζάνας
ΠΓΕ Μαυροδάφνη ΤΑΩΣ Kτήματος Παρπαρούση - Μοσχαρίσιο λαγώτο με πουρέ πατάτες
ΠΟΠ Μοσχάτος οινοποιείου Κιντώνη (Πάτρα) - Πορτοκαλόπιτα semifredo
ΠΟΠ Μαυροδάφνη Οινοποιείου Καρελά - Κρέμα σοκολάτας σε μαρέγκα κακάο με αγριοκέρασα

Περισσότερες πληροφορίες

Zampano

Σαρρή 18, Ψυρρή
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι τρώει ο Πάπας και οι Καρδινάλιοι μέσα στο Κονκλάβιο;

Ισχύει ότι οι μερίδες τους μειώνονται όταν αργούν να βγάλουν απόφαση;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
09/05/2025

TwentyFive: Το εστιατόριο των Alec Peters & Γιώργου Τσούλη στο Μικρολίμανο

Το fine comfort steakhouse στον Πειραιά έκανε ντεμπούτο στα της εστίασης δρώμενα και ήδη συζητιέται.

Λένε πως στα Μελίσσια παίζει μια από τις καλύτερες σούβλες της Αθήνας

Σπεσιαλιτέ αφτιασίδωτες και κρεατικά που περνούν μαστόρικα πάνω από τις φλόγες φτάνουν στο τραπέζι, αχνιστά και λιμπιστικά.

"La Bottega Da Marco", μια νέα άφιξη... πιο ιταλική δεν γίνεται

Στην ολόφρεσκη "La Bottega Da Marco" δεν μιλάμε απλώς για "ιταλικό φαγητό". Μιλάμε για γνήσια ιταλική γεύση, μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Τι παίζει με το boba tea στην Αθήνα

Tο γευστικό τσάι με τις πέρλες ταπιόκα που σκάνε στο στόμα δείχνει να έχει τη στιγμή του -και το κοινό του- στην πόλη.

Sani Gourmet 2025: Η καρδιά της γαστρονομίας χτυπά στη Χαλκιδική

Ο βραβευμένος θεσμός του Sani Resort αναδεικνύει και φέτος την Χαλκιδική σε κορυφαίο γαστρονομικό προορισμό, με το πιο πολυβραβευμένο resort της χώρας να υποδέχεται κορυφαία όνομα της παγκόσμιας γεύσης για άλλη μια χρονιά.

Σεράμικο

Το αδερφάκι του διάσημου θεσσαλονικιώτικου "Σέμπρικου" συνεχίζει τη διαδρομή του στη μοντέρνα καλοφαγία της μοιρασιάς, μιξάροντας παρεΐστικη ατμόσφαιρα, επιλεγμένη πρώτη ύλη και μαγειρικούς νεοτερισμούς στη φιλοσοφία της γαστροταβέρνας.