
Tην Τετάρτη 2/11 ξεκινά μια σειρά βραδιών αφιερωμένων στα ΠΟΠ ελληνικά κρασιά. Πρώτη στάση, η Πελοπόννησος.

Το ότι το «Zampano» αγαπά το κρασί φαίνεται ήδη από την λίστα την οποία έχει επιμεληθεί ο Στέργιος Τεκερίδης, ο οποίος από τότε που πρωτοξεκίνησε το εστιατόριο πλοηγεί ευγενικά όσους κάθονται στα τραπέζια του. Τώρα, η ομάδα του cosy χώρου στου Ψυρρή ξεκινά κι έναν κύκλο οινογνωσιών, αφιερωμένων στις ιστορικές αμπελουργικές και οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας. Οι ΠΟΠ Up Nights @ Zampano, θα καλύψουν επτά θεματικές ενότητες. Οι οίνοι της Πελοποννήσου θα κάνουν την αρχή σε τετ α τετ με τα πιάτα της Χρύσας Κατάκη, την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου, για να ακολουθήσουν οι οίνοι της Ηπείρου και της Θεσσαλίας το Δεκέμβριο, της Μακεδονίας τον Ιανουάριο, της Κρήτης τον Φεβρουάριο, των νησιών του Ιονίου το Μάρτιο, και των νησιών του Αιγαίου τον Απρίλιο και τον Μάιο.

Το πρώτο set menu (€ 29 το άτομο) περιλαμβάνει τα εξής:
ΠΟΠ Ροδίτης οινοπoιείου Τετράμυθος (Πάτρα) - Σαλάτα με baby σπανάκι, ρόκα, ραντίτσιο, φουντούκι, ψητά ντοματίνια και chips σύγλινου
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Τσέλεπου (Μαντίνεια) - Ατομική ανοιχτή χορτόπιτα με μυρωδικά και κατσικίσια γραβιέρα Τρίπολης
ΠΟΠ Οίνος Κτήματος Σκούρα (Νεμέα) - Ριζότο μανιταριών με θυμάρι και chips παρμεζάνας
ΠΓΕ Μαυροδάφνη ΤΑΩΣ Kτήματος Παρπαρούση - Μοσχαρίσιο λαγώτο με πουρέ πατάτες
ΠΟΠ Μοσχάτος οινοποιείου Κιντώνη (Πάτρα) - Πορτοκαλόπιτα semifredo
ΠΟΠ Μαυροδάφνη Οινοποιείου Καρελά - Κρέμα σοκολάτας σε μαρέγκα κακάο με αγριοκέρασα