Μόλις δύο χρόνια έχει που έριξαν τα δίχτυα τους οι «Ψαράδες» στη Ζησιμοπούλου και έχουν δημιουργήσει μια ωραία ατμόσφαιρα για τους ψαροφάγους, στα νότια προάστια.

Σαν να πηγαίνεις καλοκαιρινές διακοπές σε κάποιο καλόγουστο σπίτι στη Μεσόγειο, η πρώτη αίσθηση. Άσπρο, γαλάζιο, γυάλινα αντικείμενα, αντίκες παντού, χαλαρά, κομψά, θαλασσινά και όσο πιο καλοκαιρινά γίνεται. Ο σεφ Βασίλης Τσατσάκης παίζει δημιουργικά με την ελληνική ψαρογαστρονομία έχοντας στη διάθεσή του την ολόφρεσκη πρώτη ύλη. Καινούργια καλοκαιρινά πιάτα, το σνίτσελ γλώσσας με κόκκινη σκορδαλιά παντζαριού, το τραχανότο με φιλετάκια τσιπούρας και κρέμα λάιμ, η καλαμαρομακαρονάδα με πέτουρα και πέστο, τα τυροπιτάρια γαρίδας με σκοτύρι Ίου και μαρμελάδα ντομάτας.

Από τα πιο παλιά, χιτ παραμένει το παστίτσιο τόνου. Για επιδόρπιο, επιλέγουμε χωρίς δεύτερη σκέψη ελληνικό τσιζκέικ με λουκούμι και κραμπλ ντάκου. Περισσότερα από 60 τσίπουρα και αποστάγματα, πολύ καλή λίστα κρασιών από τον ελληνικό αμπελώνα, υπέροχη παρουσίαση και καλές τιμές.
Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, 2109414888, www.psaradesresto.gr