Andaman: Κάτω από τα ανθισμένα τζίντζερ

Μεγάλη υπόθεση η ταράτσα του ταϊλανδέζικου εστιατορίου «Andaman».

Andaman: Κάτω από τα ανθισμένα τζίντζερ

Μεγάλη υπόθεση η ταράτσα του ταϊλανδέζικου εστιατορίου «Andaman»

Andaman: Κάτω από τα ανθισμένα τζίντζερ - εικόνα 1

Νωχελικά βυθισμένη στον τροπικό εξωτισμό της –τιρκουάζ χρώμα στον τοίχο, βιολετιά παρτέρια με ανθισμένα τζίντζερ, φοίνικες, μπανανιές και «πουλιά του παραδείσου», μεγάλη μπαριέρα σκεπαστή με ψάθα, χειροποίητα φωτιστικά με κόκκινες και βιολετί κλωστές και σχοινιά, και μια σκαλίτσα που ανεβαίνει σε μια βεράντα πάνω από την ταράτσα, αποκλειστικά και μόνο για ποτό– κοιτάζει χαλαρά τον γύρω αστικό-βιομηχανικό ιστό.

Andaman: Κάτω από τα ανθισμένα τζίντζερ - εικόνα 2

Απέναντι η Πειραιώς, στο βάθος το όρος Αιγάλεω και γύρω σου ο γοητευτικός ασιατικός μικρόκοσμος που έχει στήσει ο sui generis Ρωμανός Λόκτεβ. Πιάτα με αρώματα ταμάρινθου, λεμονόχορτου και galangal, γεύσεις καρύδας και κάρι, άπαιχτα phad Thai noodles, dumplings και σούπα Tom kha gai. Η ανανεωμένη λίστα των cocktails (τι θα λέγατε για ένα «Ambrosia» με 5 ρούμια, burbon, κάρδαμο και φρέσκο ανανά;) και οι έθνικ, ταξιδιάρικες μουσικές (Παρασκευή και Σάββατο από DJ) χαράζουν δρόμους για μακριές καλοκαιρινές νύχτες.

Αλωπής 65 & Πυλάδου 1, Κάτω Πετράλωνα, 2112104939

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.