Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τα τακτικά οινικά και γευστικά ραντεβού του, ο «Βασίλαινας» αφιερώνει την Πέμπτη 19/11 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά ενός κτήματος που υπήρξε σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού και που πλέον, στη σύγχρονη εποχή του, διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της χώρας, με πιάτα στο μοντέρνο ελληνικό ύφος της κουζίνας του εστιατορίου. Το ειδικό για τη βραδιά μενού κοστίζει € 35 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Σκουμπρί μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή σε τραγανά φύλλα σαλάτας
Μελισσάνθη 2014 (Ασύρτικο και Αθήρι)

¨Το Αυγό¨, Χλιαρή σαλάτα κολοκύθι, κρητικό απάκι, παρμεζάνα και μαρμελάδα κρεμμύδι
Ροζέ Πόρτο Καρράς 2014 (Syrah και Cabernet Franc)

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός, σπιτικό μπέικον και κόκκινη φασολάδα
Magnus Baccata 2011 (Syrah και Cabernet Sauvignon)

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά, νέες πατάτες και πικάντικη σάλτσα
Chateau Porto Carras 2006 (Bordeaux blend και Λημνιό) Μagnum φιάλη

Biscuit πικρής σοκολάτας με κρούστα πιπεριών και αλμυρή καραμέλα
Syrah Porto Carras 1999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.