Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τα τακτικά οινικά και γευστικά ραντεβού του, ο «Βασίλαινας» αφιερώνει την Πέμπτη 19/11 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά ενός κτήματος που υπήρξε σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού και που πλέον, στη σύγχρονη εποχή του, διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της χώρας, με πιάτα στο μοντέρνο ελληνικό ύφος της κουζίνας του εστιατορίου. Το ειδικό για τη βραδιά μενού κοστίζει € 35 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Σκουμπρί μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή σε τραγανά φύλλα σαλάτας
Μελισσάνθη 2014 (Ασύρτικο και Αθήρι)

¨Το Αυγό¨, Χλιαρή σαλάτα κολοκύθι, κρητικό απάκι, παρμεζάνα και μαρμελάδα κρεμμύδι
Ροζέ Πόρτο Καρράς 2014 (Syrah και Cabernet Franc)

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός, σπιτικό μπέικον και κόκκινη φασολάδα
Magnus Baccata 2011 (Syrah και Cabernet Sauvignon)

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά, νέες πατάτες και πικάντικη σάλτσα
Chateau Porto Carras 2006 (Bordeaux blend και Λημνιό) Μagnum φιάλη

Biscuit πικρής σοκολάτας με κρούστα πιπεριών και αλμυρή καραμέλα
Syrah Porto Carras 1999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.