Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τα τακτικά οινικά και γευστικά ραντεβού του, ο «Βασίλαινας» αφιερώνει την Πέμπτη 19/11 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά ενός κτήματος που υπήρξε σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού και που πλέον, στη σύγχρονη εποχή του, διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της χώρας, με πιάτα στο μοντέρνο ελληνικό ύφος της κουζίνας του εστιατορίου. Το ειδικό για τη βραδιά μενού κοστίζει € 35 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Σκουμπρί μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή σε τραγανά φύλλα σαλάτας
Μελισσάνθη 2014 (Ασύρτικο και Αθήρι)

¨Το Αυγό¨, Χλιαρή σαλάτα κολοκύθι, κρητικό απάκι, παρμεζάνα και μαρμελάδα κρεμμύδι
Ροζέ Πόρτο Καρράς 2014 (Syrah και Cabernet Franc)

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός, σπιτικό μπέικον και κόκκινη φασολάδα
Magnus Baccata 2011 (Syrah και Cabernet Sauvignon)

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά, νέες πατάτες και πικάντικη σάλτσα
Chateau Porto Carras 2006 (Bordeaux blend και Λημνιό) Μagnum φιάλη

Biscuit πικρής σοκολάτας με κρούστα πιπεριών και αλμυρή καραμέλα
Syrah Porto Carras 1999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.

Κάβος 1964

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Στην Αργυρούπολη υπάρχει ένα κρεατάδικο-έκπληξη

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τι είναι το 'Son Athens' που έρχεται σύντομα στην Ηλιούπολη

Ένα ιστορικό μαγαζί φεύγει, ένα σημαντικό new entry καταφθάνει για μια από τις πιο ζωντανές γειτονιές των ΝΠ.