Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα»

Με τις βραδιές οινο-γευσιγνωσίας να συνεχίζονται εστιατόριο του Πειραιά, η Πέμπτη 19/11 έχει άρωμα Χαλκιδικής.

Πέμπτη με Πόρτο Καρράς στον «Βασίλαινα» - εικόνα 1

Συνεχίζοντας τα τακτικά οινικά και γευστικά ραντεβού του, ο «Βασίλαινας» αφιερώνει την Πέμπτη 19/11 στο Κτήμα Πόρτο Καρράς. Ο σεφ Άνταμ Κοντοβάς και ο σομελιέ Γρηγόρης Μιχαήλος συνδυάζουν φρέσκα και παλαιωμένα κρασιά ενός κτήματος που υπήρξε σταθμός στη σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κρασιού και που πλέον, στη σύγχρονη εποχή του, διαθέτει τον μεγαλύτερο βιολογικό αμπελώνα της χώρας, με πιάτα στο μοντέρνο ελληνικό ύφος της κουζίνας του εστιατορίου. Το ειδικό για τη βραδιά μενού κοστίζει € 35 το άτομο.

To μενού της βραδιάς

Σκουμπρί μαριναρισμένο σε εσπεριδοειδή σε τραγανά φύλλα σαλάτας
Μελισσάνθη 2014 (Ασύρτικο και Αθήρι)

¨Το Αυγό¨, Χλιαρή σαλάτα κολοκύθι, κρητικό απάκι, παρμεζάνα και μαρμελάδα κρεμμύδι
Ροζέ Πόρτο Καρράς 2014 (Syrah και Cabernet Franc)

Κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός, σπιτικό μπέικον και κόκκινη φασολάδα
Magnus Baccata 2011 (Syrah και Cabernet Sauvignon)

Μοσχάρι γάστρας με λαχανικά, νέες πατάτες και πικάντικη σάλτσα
Chateau Porto Carras 2006 (Bordeaux blend και Λημνιό) Μagnum φιάλη

Biscuit πικρής σοκολάτας με κρούστα πιπεριών και αλμυρή καραμέλα
Syrah Porto Carras 1999

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η cool αθηναϊκή πίτσα που παίζει ανάμεσα σε Νάπολη και Ρώμη

Ντελικάτη και τραγανή, συνδυάζοντας επιρροές, γράφει χιλιόμετρα στη ζυμαρένια γεύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
06/11/2025

Τα microbakeries της Αθήνας που φουρνίζουν και 'ποτίζουν'

Σάντουιτς, ζύμες, pastries αλλά και ποτά, πίτσες και μουσικές στους new age φούρνους της Αθήνας.

Το κοσμοπολίτικο fusion του αθηναϊκού κέντρου

Ο πολυβραβευμένος σεφ Παναγιώτης Γιακαλής μιξάρει Μεσόγειο και Ασία, στην πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση του 'Okio'.

Νέος Wine Director στο Makris Athens ο Γιάννης Καρακάσης MW

Ένα νέο κεφάλαιο στο food & wine fine dining εγκαινιάζει το βραβευμένο εστιατόριο.

Okio

Ένα κοσμοπολίτικο fusion Ελλάδας, Μεσογείου και Ιαπωνίας με την επιμέλεια του βραβευμένου Παναγιώτη Γιακαλή στην καρδιά της πόλης.

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.