Στιάδι: Γεύσεις με ταυτότητα στη σκιά του Κάστρου

Στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο του Κάστρου στη Σίφνο, το «Στιάδι» σε προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη θαλασσινή αύρα με τη μοντέρνα ψαροφαγία

Στιάδι

Στην πιο προικισμένη βεράντα σε όλη τη Σίφνο, εκεί στο πετρόχτιστο κουκούλι του Κάστρου, το "Στιάδι" μοιάζει να σε περιμένει για να σου ψιθυρίσει μια νέα γευστική ιστορία. Το όνομά του σημαίνει "σκίαστρο" στα σιφνέικα, αφού στρώνει τραπέζι ακριβώς όπως πρέπει, με ήσυχα μουρμουρητά από τη θάλασσα και μια θέα που αιχμαλωτίζει το φως του Αιγαίου.

stiadi

Πάντοτε με οδηγό την εξαιρετική πρώτη ύλη και δίνοντας έμφαση στις οικείες γεύσεις, το "Στιάδι" ισορροπεί την παράδοση με την ευρηματικότητα, σε ιδιαίτερες εκδοχές ψαροφαγίας κατά κύριο λόγο. Ο σεφ Θεοδόσης Ισαακίδης εμπνέεται από τη γευστική του μνήμη στη Θεσσαλονίκη και ενσωματώνει δημιουργικά την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας. Από τις σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο ξεχωρίζουν το ταρτάρ γαρίδας με κρίταμο, πίκλα κοκάρι, νερό αγγουριού, τσίλι και λάδι μαϊντανού, το ζουμερό χταπόδι στη σχάρα και η άρτια ψημένη μπριζόλα τόνου.

stiadi

Παράλληλα και συμπληρωματικά, η φάβα μπιζελιού με καραμελωμένα πράσα σερβίρεται στην αυλή με τη θέα-κινούμενη καρτ ποστάλ.Καθημερινά από το μεσημέρι, το "Στιάδι" σε προσκαλεί σ’ ένα γαστρονομικό διάλειμμα όπου όλα είναι απλά και σωστά. Μια σύγχρονη εμπειρία φαγητού, ακριβώς εκεί όπου η παράδοση του νησιού συναντά το αύριο της γεύσης.

Κάστρο, 2284033408, @stiadirestaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.

Μια βραδιά, μια συνεργασία, ένα μενού που δεν επαναλαμβάνεται "Side by Side" στο zohós

O Executive Chef του zohós Σάκης Βενέτης υποδέχεται τον guest chef Τάσο Στεφάτο σε μια κοινή δημιουργική στιγμή.

Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.