Στιάδι: Γεύσεις με ταυτότητα στη σκιά του Κάστρου

Στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο του Κάστρου στη Σίφνο, το «Στιάδι» σε προσκαλεί σε ένα γευστικό ταξίδι που παντρεύει τη θαλασσινή αύρα με τη μοντέρνα ψαροφαγία

Στιάδι

Στην πιο προικισμένη βεράντα σε όλη τη Σίφνο, εκεί στο πετρόχτιστο κουκούλι του Κάστρου, το "Στιάδι" μοιάζει να σε περιμένει για να σου ψιθυρίσει μια νέα γευστική ιστορία. Το όνομά του σημαίνει "σκίαστρο" στα σιφνέικα, αφού στρώνει τραπέζι ακριβώς όπως πρέπει, με ήσυχα μουρμουρητά από τη θάλασσα και μια θέα που αιχμαλωτίζει το φως του Αιγαίου.

stiadi

Πάντοτε με οδηγό την εξαιρετική πρώτη ύλη και δίνοντας έμφαση στις οικείες γεύσεις, το "Στιάδι" ισορροπεί την παράδοση με την ευρηματικότητα, σε ιδιαίτερες εκδοχές ψαροφαγίας κατά κύριο λόγο. Ο σεφ Θεοδόσης Ισαακίδης εμπνέεται από τη γευστική του μνήμη στη Θεσσαλονίκη και ενσωματώνει δημιουργικά την παράδοση της μεσογειακής κουζίνας. Από τις σπεσιαλιτέ που μοσχοβολούν ιώδιο ξεχωρίζουν το ταρτάρ γαρίδας με κρίταμο, πίκλα κοκάρι, νερό αγγουριού, τσίλι και λάδι μαϊντανού, το ζουμερό χταπόδι στη σχάρα και η άρτια ψημένη μπριζόλα τόνου.

stiadi

Παράλληλα και συμπληρωματικά, η φάβα μπιζελιού με καραμελωμένα πράσα σερβίρεται στην αυλή με τη θέα-κινούμενη καρτ ποστάλ.Καθημερινά από το μεσημέρι, το "Στιάδι" σε προσκαλεί σ’ ένα γαστρονομικό διάλειμμα όπου όλα είναι απλά και σωστά. Μια σύγχρονη εμπειρία φαγητού, ακριβώς εκεί όπου η παράδοση του νησιού συναντά το αύριο της γεύσης.

Κάστρο, 2284033408, @stiadirestaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Poseidon Ocean View: Μεσσηνιακή γη, κοσμοπολίτικη αύρα

Στην καρδιά της παραλιακής Ναυαρίνου, το "Poseidon Ocean View" επαναπροσδιορίζει τη γεύση με σύγχρονη ματιά και ελληνική ψυχή, μέσα από το δημιουργικό μενού του βραβευμένου σεφ Δημήτριου Πυλιώτη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
04/07/2025

Στα Περιβολάκια, για ένα από τα πιο μερακλίδικα κεμπάπ της Αθήνας

Στη λιγότερo φασαριόζικη πλευρά του Γκαζιού, τρεις μάστορες της γεύσης επανεφευρίσκουν το σπιρτόζικο street food και την έννοια του μεζέ.

Χρήστο Σιδηρόπουλε, πώς είναι να κάνεις fine dining στη Σύμη;

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ του εστιατορίου Agora, στο boutique ξενοδοχείο The Old Markets, γύρω από το τολμηρό εγχείρημα της υψηλής γαστρονομίας σε έναν απροσδόκητο προορισμό.

Το "Peggy Sue" μεγάλωσε- και σε υποδέχεται με το signature brunch του στο Θησείο

Το νέο brunch στέκι που φτιάχτηκε για να αγαπηθεί όσο και το δημοφιλές αδερφάκι του στη Νέα Σμύρνη.

To Symposio at Ark ήταν και πάλι ένα πρωτοπόρο φεστιβάλ γεύσης

Το επιτυχημένο Symposio at Ark κατέβασε τη φετινή αυλαία στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, μετά από 10 μοναδικές γευστικές παραστάσεις που σύστησαν στο αθηναϊκό κοινό κορυφαίους σεφ της περιφέρειας και την τοπική κουζίνα τους.

Pastéis de Pangrati και άλλες εκπλήξεις σε έναν cool αθηναϊκό φούρνο

Στο Παγκράτι παίζουν εκλεκτές και πρωτότυπες λιχουδιές.