Πιτσαρία Νεάπολη: Ν(ε)απολιτάνικη πίτσα για τις λιγούρες μετά τη δουλειά και όχι μόνο

Η πιτσαρία των Εξαρχείων με το βερολινέζικο αισθητικό vibe παίζει δυνατά στο όλο και πιο δημοφιλές πεδίο της ναπολιτανικής πίτσας στην Αθήνα.

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Αν λογιέστε για pizza-lover αποκλείεται να μην έχει πέσει στην αντίληψή σας η πιο πρόσφατη αγάπη της πρωτεύουσας και των pizzaioli της για την ναπολιτάνικη ζύμη. Φτιαγμένη χωρίς  ζάχαρη έχει ένα ανάλαφρο και αφράτο αποτέλεσμα και αποκτά καψαλισμένο χρώμα χάρη στη μαεστρία του εκάστοτε pizzaiolo, κατά την διαχείρισή της στον φούρνο. Να, όπως σ' αυτόν που πρωτοστατεί στην Πιτσαρία Νεάπολη στην οδό Ιπποκράτους, προ(σ)καλώντας με τα αρώματά του τους θιασώτες της ιταλικής συνταγής για μία απολαυστική στάση.

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Η ανοιχτή κουζίνα, ορατή και για όσους επιλέξουν να καθίσουν στον εξωτερικό χώρο, ανοίγει για τα καλά την όρεξη, σε ένα σύγχρονο περιβάλλον με industrial αισθητική. Οι περισσότεροι τοίχοι παραμένουν γυμνοί μόνο με τσιμέντο, ενώ πετρόλ πλακάκια ντύνουν τους υπόλοιπους δίνοντας χρώμα στον χώρο. Την εικόνα συμπληρώνουν neon φώτα και art στοιχεία που φέρνουν λίγη αίσθηση Βερολίνου στο ιταλικό κατά τ' άλλα σποτ, ό,τι πρέπει για χαλάρωση μετά τη δουλειά, χάζι των περαστικών και φουλ αστικά feelings. 

Η αληθινή εμπειρία όμως ξεκινά όταν η ναπολιτάνικη πίτσα φτάσει στο τραπέζι. Η ζύμη είναι μαλακή και ελαφριά ζύμη, από άλευρα που φτάνουν εδώ από τη γείτονο, και ωριμάζει για 48 ώρες ώστε να επιτευχθεί το απαιτούμενο, πεντανόστιμο αποτελεσμα. Η πρώτη ύλη παίζει πρωταρχικό ρόλο και στην επιλογή όσων χρησιμοποιούνται για toppings και έχουν επίσης ιταλικό διαβατήριο. Οι San Marzano τομάτες πρωταγωνιστούν όποτε η συνταγή απαιτεί κόκκινη σάλτσα, όπως στη Napolitana που συνοδεύεται από αντζούγιες, κάππαρη, σκόρδο, ελαιόλαδο, τοματίνια κονφί και ρίγανη ή στην ομώνυμη με το μαγαζί, όπου mozzarella fior di latte, τοματίνια κονφί και σαλάμι ventricina συναντούν καραμελωμένα κρεμμύδια, mozzarrela di bufala και φρέσκο βασιλικό. Άχαστη η Mushroom με κρέμα μανιταριών, ποικιλία ψητών μανιταριών, mozzarella fior di latte και di bufala, κατσικίσιο τυρί και flakes παρμεζάνας. 

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Θα ξεκινήσετε ωστόσο το γεύμα σας με focaccia sticks ή σκορφόψωμο, απλό ή με τυρί, αλλά και με μία από τέσσερις περιποιημένες σαλάτες πάντα σε ιταλιάνικο πνεύμα (Arugula prosciutto, ceasars, panzanella και burrata). Από pasta ο σύντομος κατάλογος περιέχει μόνο κανελόνι μπολονέζ, τα οποία αξίζει να μοιραστείτε, προτού φτάσετε στο επιδόρπιο που γράφεται με γλυκό calzone.

Όσο περιεκτικός είναι ο κατάλογος της πίτσας, άλλο τόσο είναι και των κρασιών, τα οποία η Πιτσαρία Νεάπολη τα αγαπά πολύ, εξού και θα τα δείτε σε περίοπτη θέση μπαίνοντας στον χώρο. Ετικέτες από Ελλάδα αλλά και διεθνείς κάνουν άψογη συντροφιά στις γευστικές επιλογές, μπορείτε ωστόσο να κινηθείτε σε κάποια από τις ιδιαίτερες μπίρες (Moretti ή Molotov IPA) ή σε ένα aperitivo coktail. 

Πιτσαρία Νεάπολη after office

Περισσότερες πληροφορίες

Πιτσαρία Νεάπολη

Ιπποκράτους 98-100, Εξάρχεια
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
12/12/2025

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.