"Alpino Cucina Italiana": 50 χρόνια κλασικό όσο και αγαπημένο

Ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια;

alpino

Δεν έχει ταυτιστεί τυχαία με το γνήσιο ιταλικό φαγητό στα νότια, υπηρετώντας την αυθεντική γευστική κουλτούρα της Μπότας με προσήλωση και βέρο ταπεραμέντο. Εξάλλου, ποιο άλλο εστιατόριο εδώ και μισό αιώνα εξασφαλίζει νοερά ταξίδια στην Ιταλία ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την χαρακτηριστική του γευστική ταυτότητα με απόλυτη συνέπεια; Συνώνυμο με το υπέροχο καλειδοσκόπιο γεύσεων της μπότας, το "Alpino Cucina Italiana" έχει χτίσει το δικό του μύθο στο Παλαιό Φάληρο, ενώ έχει κερδίσει -εκτός από πιστούς θαυμαστές- και την πιστοποίηση Ospitalità Italiana μια σημαντική διάκριση για την προώθηση της ιταλικής γαστρονομίας στην Ελλάδα. Με το ίδιο ακριβώς πάθος μιλούν άπταιστα ιταλικά και στο αδερφάκι του, το "Alpino Cucina Italiana" στο Χαλάνδρι.

alpino

Με artigianale τεχνικές, άριστες πρώτες ύλες και στην σήμα κατατεθέν την αεράτη αυλή του, το αγαπημένο πόστο του Φαλήρου φέρει την σιγουριά της εξαιρετικά καλιμπραρισμένης νοστιμιάς, με ναυαρχίδα την πίτσα ρωμαϊκού στυλ, με την signature λεπτή και τραγανή ζύμη. Στο τερέν των φρέσκων χειροποίητων ζυμαρικών, ένα ιδιότυπο ραγού τόνου με λιαστή τομάτα και περγαμόντο που συνοδεύει μαύρα linguine καθώς και η Amatriciana με linguine, καπνιστή πανσέτα, σάλτσα τομάτας, κρεμμύδι, σχοινόπρασο και πεκορίνο. Στον αντίποδα, οι tagliatelle De Cecco με προσούτο σε κρέμα μαύρης τρούφας, σάλτσα από mascarpone και παλαιωμένη παρμεζάνα που θα σας δικαιώσουν απόλυτα. 

alpino

Ανοίγοντας το κεφάλαιο των ωμών, πολύ ντελικάτο και δροσιστικό είναι το tartare λαυράκι με κρέμα καλαμποκιού, γάλα καρύδας, κινόα αρωματισμένο με κόλιανδρο και lime. Επιστρέφοντας στα "ιταλικότερα" του μενού ο προβολέας πέφτει σταθερά στα πληθωρικά χειροποίητα κανελόνι με φρέσκο κιμά από Black Angus, μία βελούδινη σάλτσα ντομάτας και κρέμα από ρικότα και βασιλικό.

alpino

Όλα αυτά τα ενδιαφέροντα γαστρονομικά καπρίτσια της Ιταλίας, τα απολαμβάνουμε μαζί με κρασιά από τον ιταλικό και ελληνικό αμπελώνα ή με ένα καλοφτιαγμένο κοκτέιλ – εμείς προτείνουμε το προσεγμένο Νegroni- που σε συνδυασμό με τα καταπράσινα δέντρα της αυλής δημιουργούν την πιο δροσερή συνθήκη για να ‘’κρυφτείτε’’ από την βοή της πόλης.

Περισσότερες πληροφορίες

Alpino Cucina Italiana

Λεωφ. Ποσειδώνος 4 & Ναϊάδων 1 (έναντι Μαρίνας Φλοίσβου), Π. Φάληρο
  • Ethnic κουζίνες

Alpino Cucina Italiana

Παπανικολή 66, Χαλάνδρι
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.