Four hands βραδιά υψηλής γαστρονομικής φινέτσας στο "MFlavours"

Ο Executive Chef του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", Δημήτρης Μπούτσαλης, υποδέχθηκε τον μισελενάτο σεφ Clément Convard στη λαμπερή σάλα του "MFlavours", για ένα γαστρονομικό ντουέτο που εντυπωσίασε με την ελληνογαλλική του γευστική συγχορδία.

M Flavours

Σαν να μπαίνεις στο εστιατόριο κάποιου πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου αισθάνεσαι όταν περνάς τις πόρτες του κομψού, λαμπερού χώρου του "MFlavours" κι αυτό το κοσμοπολίτικο allure είναι και το μυστικό της γοητείας του εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας. Η δε τοποθεσία του, στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου "Athens Capital Hotel-MGallery Collection", προικίζει τη σάλα με κρυφές γωνιές που απολαμβάνουν θεαματική βίστα προς τη Βουλή, την πλατεία Συντάγματος και το φωτισμένο λόφο του Λυκαβηττού, δίνοντας στο χώρο μια γερή άγκυρα περασμένη στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Four hands βραδιά υψηλής γαστρονομικής φινέτσας στο "MFlavours" - εικόνα 1

Αυτήν την ταξιδιάρικη, αλλά και άκρως δεμένη με την πόλη ποιότητα του εστιατορίου, μετουσίωσαν σε γεύσεις ο Executive Chef του "MFlavours" Δημήτρης Μπούτσαλης (που έχει επίσης υπό την επίβλεψή του το "Mappemonde" στο roof top, αλλά και το "Galerie Café" στο ισόγειο) και ο επίτιμος καλεσμένος του, βραβευμένος με Michelin σεφ Clément Convard του εστιατορίου "Le Cénacle", του ξενοδοχείου "La Cour des Consuls Hotel & Spa-MGallery Collection" στην Τουλούζη, ο οποίος και ήρθε στην Αθήνα για το πρώτο four hands dinner στην ιστορία του αθηναϊκού εστιατορίου.

MFlavours Four Hands

Η σύμπραξη των δυο σεφ ξεδίπλωσε στο πιάτο την αγάπη τους για τη μεσογειακή γευστική παλέτα, με σαφείς αναφορές σε γαστρονομικές σταθερές των δυο χωρών, να συνθέτουν απολαυστική ελληνογαλλική συγχορδία γεύσεων. Η αρχή έγινε με καθαρό το άρωμα Ελλάδας σε redefined εκδοχή, μέσα από μια ελληνική σαλάτα σε μορφή tacos: ένα δροσερό και ντελικάτο gel ντομάτας πήρε τη θέση της τορτίγιας, αγκαλιάζοντας στακάτες γεύσεις χωριάτικης στη γέμιση, με την κρέμα φέτας να δίνει φινετσάτη υπογραφή στην ανάλαφρη, ορεκτική μπουκιά. Στη συνέχεια, ένα αφράτο ταρτάρ τσιπούρας άφησε το βουτυράτο δάγκωμα του ψαριού να ξεδιπλώσει τις αρετές της εξαιρετικής πρώτης ύλης, με τον αφρό μαραθόριζας που έδενε τη μπουκιά, να προσθέτει σπιρτάδα σε υφή και γεύση.

Το ψημένο κρεμμύδι που ακολούθησε, γεμισμένο με την comfort θαλπωρή του πουρέ φασολιών, συντόνισε σε fine συχνότητες τα γευστικά ορόσημα της ελληνικής φασολάδας και της γαλλικής κρεμμυδόσουπας, με μια τραγανή μπρουσκέτα κεντημένη με ταραμά, μαρμελάδα ραβέντι, σάλτσα γάρου, καπνιστό χέλι και σκουμπρί να ζωηρεύουν κάθε μπουκιά. Συνέχεια στην ελληνογαλλική συμμαχία έδωσε το ταίριασμα ενός ζουμερού, άκρως εκφραστικού μπαρμπουνιού, με μπουγιαμπέσα από πετρόψαρα και σάλτσα rouille σε πληθωρική συνομιλία με καραμελωμένο κρεμμύδι κρυμμένο μέσα σε φούσκα ψωμιού, ενώ η χοιρινή τερίνα τυλιγμένη σε λαχανίδα, συνοδεία ενός ανοιχτού χορτοφαγικού ντολμά, με κουνουπίδι και ψητό μήλο σε λάχανο savoy, έφερε νότα γαλλικής υπαίθρου στη λαμπερή σάλα του "MFlavours".

MFlavours Four Hands
AlwaysHungry.gr

Το γευστικό ταξίδι συντρόφευαν επιλογές από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα (κορυφαίες στιγμές το ταίριασμα του ταρτάρ τσιπούρας με ένα Sauvignon Blanc στη μεστή έκφραση του Pouilly Fume από το Pascal Jolivet, αλλά και το Βιδιανό από το Οινοποιείο Οίνωψ, που συνόδευσε το ψημένο κρεμμύδι), όλες με την υπογραφή της εταιρείας Deals, ενώ το γλυκό φινάλε έκλεισε μια ανάλαφρη κρέμα από μέλι Ελάτης, με καραμελωμένα κυδώνια, πραλίνα αμυγδάλου και σορμπέ χαμομήλι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Hanky Panky': Ο Γρηγόρης Κίκης παίζει και με street food

Ο βραβευμένος σεφ παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για high end φαγητό του δρόμου στα Άνω Πετράλωνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
25/04/2024

Οι νηστίσιμες εστιατορικές στάσεις των Αθηνών

Η πόλη νηστεύει και το κάνει τόσο με τρόπο παραδοσιακό, όσο και με πιο εναλλακτικές γεύσεις. Ανακαλύψτε νηστίσιμα φαγητά σε τέσσερα εστιατόρια της Αθήνας, για τις ημέρες λίγο πριν το Πάσχα.

Ο Θάνος Φέσκος δίνει το 'Parōn' στο 'Parilio'

Ο Χρυσοσκουφάτος και διάστερος σεφ αναλαμβάνει το νέο εστιατόριο του δημοφιλούς παριανού ξενοδοχείου.

'Hurry Up': Για διαφορετικό street food στο Κουκάκι

Ο Χάρης Μπονάνος καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική του πρόταση για φαγητό του δρόμου, σε ένα cool σημείο της οδού Βεΐκου.

Ο Βασίλης Καφαλούκος είναι σεφ που λερώνει την ποδιά του

Μία κουβέντα με τον μάγειρα-χαμαιλέοντα που φροντίζει για όσα τρως στο δημοφιλές 'Kowalski'.

Το 'Maison Colette' ήρθε με τόλμη και γοητεία

Πρώτη ματιά στο νέο γευστικό σποτ που μετρά μόλις λίγα 24ωρα ζωής στο Ψυχικό και τον χώρο της ιστορικής 'Ράμπας'.