Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, ποντάροντας στην καθαρότητα των γεύσεων, τη βαθιά νοστιμιά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες του τόπου. Ήρεμο, κομψό, μινιμαλιστικό, συνεπές και δημιουργικό, σε κερδίζει με την ποιοτική του πρόταση, χωρίς υπερβολές.

Ακολουθώντας τις εποχές και τα υλικά τους, η κουζίνα ετοιμάζει αλλιώτικη μπλατσάρα –σαλάτα με σπανάκι, κρέμα τσουκνίδας, βινεγκρέτ αρωματικών, φέτα και κραμπλ απο καλαμποκαλευρο–, αλλά και γιαπράκια με φύλλα λάχανου γεμιστά με καπνιστή πέστροφα, λαχανικά τουρσί, και dressing καρότο-μανταρίνι. Τα σουγάνια ετοιμάζονται με μοσχαρίσιο χτένι μπρεζέ σε ντολμά από κρεμμύδι, κρέμα παστινάκι, σάλτσα σοφρίτο αρωματισμένη με σκόρδο και μαϊντανό και τζελ από βαλσάμικο, και η παστιτσάδα γίνεται gyoza με σιγομαγειρεμένο κόκορα, σπετσερικά, τυλιγμένο σε φύλλο gyozas, κρέμα γαλομυζήθρας και σάλτσα παστιτσάδα.

Comfort εμπειρία η γίδα βραστή με σελινόριζα, ψητά αντίδια, αβγολέμονο και κονσομέ από το ζωμό της, με ιδανική συνοδεία το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί. Η λίστα κρασιών ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με επιλογές από τον ηπειρωτικό, τον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό αμπελώνα.

Chef’s tip
Η κουζίνα μας κινείται με τη λογική farm-to-table: κάθε υλικό μαγειρεύεται στον τόπο και στην εποχή του. Μόνο καθαρές γεύσεις, προσεγμένες τεχνικές και μια αίσθηση αρμονίας που διαπερνά κάθε πιάτο.
Κουντουριώτου 50, Ιωάννινα, 2651077980, silphion.gr, Σίλφιον, @silphion.restaurant