"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

σίλφιον

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης, ποντάροντας στην καθαρότητα των γεύσεων, τη βαθιά νοστιμιά και τις εκλεκτές πρώτες ύλες του τόπου. Ήρεμο, κομψό, μινιμαλιστικό, συνεπές και δημιουργικό, σε κερδίζει με την ποιοτική του πρόταση, χωρίς υπερβολές.

σίλφιον

Ακολουθώντας τις εποχές και τα υλικά τους, η κουζίνα ετοιμάζει αλλιώτικη μπλατσάρα –σαλάτα με σπανάκι, κρέμα τσουκνίδας, βινεγκρέτ αρωματικών, φέτα και κραμπλ απο καλαμποκαλευρο–, αλλά και γιαπράκια με φύλλα λάχανου γεμιστά με καπνιστή πέστροφα, λαχανικά τουρσί, και dressing καρότο-μανταρίνι. Τα σουγάνια ετοιμάζονται με μοσχαρίσιο χτένι μπρεζέ σε ντολμά από κρεμμύδι, κρέμα παστινάκι, σάλτσα σοφρίτο αρωματισμένη με σκόρδο και μαϊντανό και τζελ από βαλσάμικο, και η παστιτσάδα γίνεται gyoza με σιγομαγειρεμένο κόκορα, σπετσερικά, τυλιγμένο σε φύλλο gyozas, κρέμα γαλομυζήθρας και σάλτσα παστιτσάδα.

σίλφιον

Comfort εμπειρία η γίδα βραστή με σελινόριζα, ψητά αντίδια, αβγολέμονο και κονσομέ από το ζωμό της, με ιδανική συνοδεία το χειροποίητο ζυμωτό ψωμί. Η λίστα κρασιών ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία, με επιλογές από τον ηπειρωτικό, τον ελληνικό αλλά και τον ευρωπαϊκό αμπελώνα.

σίλφιον

Chef’s tip
Η κουζίνα μας κινείται με τη λογική farm-to-table: κάθε υλικό μαγειρεύεται στον τόπο και στην εποχή του. Μόνο καθαρές γεύσεις, προσεγμένες τεχνικές και μια αίσθηση αρμονίας που διαπερνά κάθε πιάτο.

Κουντουριώτου 50, Ιωάννινα, 2651077980, silphion.gr, Σίλφιον, @silphion.restaurant

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
11/12/2025

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.