Παιδί της αγάπης για την οικο-γαστρονομία και τη φιλοσοφία του παγκόσμιου κινήματος slow food, η "Thigaterra" της κρητικής φύσης πιστεύει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο καλό, αγνό και "δίκαιο" φαγητό. Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Εδώ θα απολαύσουμε πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες, όπως το γιουβέτσι με χοιρινό κότσι, φρέσκια ντομάτα και κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα Νάξου, τα νιόκι με καπνιστό χοιρινό, απάκι, μανούρι, γραβιέρα, ελιές Καλαμών, λιαστή ντομάτα, φρέσκα ντοματίνια και αρωματικό ελαιόλαδο ρίγανης ή το τσιγαριαστό σταμναγκάθι με τυρί βολάκι Τήνου και ντομάτα με ανθό αλατιού Alis. Πολύ ιδιαίτερες και οι επιλογές των τυριών που περιλαμβάνουν και πηχτόγαλο Χανίων και γαλένι.

Chef’s tip
Περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών επιβεβαιώνουν την αγάπη μας για το κρασί, ενώ στο "παντοπωλείο” βιολογικά και τοπικά προϊόντα σάς περιμένουν να τα πάρετε μαζί σας, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη αυτής της ξεχωριστής γαστρονομικής διαδρομής.
Αμμουδάρα, Ηράκλειο, 2816008777, thigaterra.gr, Thigaterra, @thigaterra