Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

thigaterra

Παιδί της αγάπης για την οικο-γαστρονομία και τη φιλοσοφία του παγκόσμιου κινήματος slow food, η "Thigaterra" της κρητικής φύσης πιστεύει ότι όλοι έχουμε δικαίωμα στο καλό, αγνό και "δίκαιο" φαγητό. Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

thigaterra

Εδώ θα απολαύσουμε πιάτα που πατούν στην παράδοση αλλά με ανοιχτούς ορίζοντες, όπως το γιουβέτσι με χοιρινό κότσι, φρέσκια ντομάτα και κριθαράκι με πιπεριά Φλωρίνης και γραβιέρα Νάξου, τα νιόκι με καπνιστό χοιρινό, απάκι, μανούρι, γραβιέρα, ελιές Καλαμών, λιαστή ντομάτα, φρέσκα ντοματίνια και αρωματικό ελαιόλαδο ρίγανης ή το τσιγαριαστό σταμναγκάθι με τυρί βολάκι Τήνου και ντομάτα με ανθό αλατιού Alis. Πολύ ιδιαίτερες και οι επιλογές των τυριών που περιλαμβάνουν και πηχτόγαλο Χανίων και γαλένι.

thigaterra

Chef’s tip
Περισσότερες από 100 ετικέτες ελληνικών κρασιών επιβεβαιώνουν την αγάπη μας για το κρασί, ενώ στο "παντοπωλείο” βιολογικά και τοπικά προϊόντα σάς περιμένουν να τα πάρετε μαζί σας, κρατώντας ζωντανή τη μνήμη αυτής της ξεχωριστής γαστρονομικής διαδρομής.

Αμμουδάρα, Ηράκλειο, 2816008777, thigaterra.gr, Thigaterra, @thigaterra

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
12/12/2025

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.

Η 'Ζιγκοάλα' μόλις ήρθε στην Ομόνοια και είναι υπέροχη

Το επόμενο εστιατορικό ντάρλινγκ της Αθήνας άνοιξε πριν λίγα 24ώρα και έχει άποψη, απλότητα και νοστιμιά.

Ένα κομψό εστιατόριο με γαλανόλευκο συνταγολόγιο στην Κηφισιά

Σε ένα ταξίδι στο γευστικό παρελθόν της χώρας, ο σεφ Γαβριήλ Κουβαράς φέρνει την ελληνική κουζίνα στο προσκήνιο, εμπλουτίζοντάς τη με δημιουργικές πινελιές.

"Διόνυσος": Τοπική κουζίνα με χαρακτήρα στην Αριδαία

Στην Όρμα της Αλμωπίας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα ξακουστά ιαματικά λουτρά Πόζαρ, ο "Διόνυσος" στέκει εδώ και τρεις δεκαετίες ως αυθεντικός πρεσβευτής της τοπικής αλλά και ευρύτερα μακεδονίτικης γαστρονομίας.

"Πασατέμπος": Τοπική γεύση με ζεστό χαμόγελο στην Καστοριά

Στην πιο όμορφη γειτονιά της Καστοριάς, το "Πασατέμπος" είναι το στέκι που έχει αγαπηθεί για τη ζεστασιά του, τη φιλική του ατμόσφαιρα και τη μαγειρική του ταυτότητα, που τιμά την τοπική γη.